Benkeplater til kjøkken

HTH Valg af bordplade

Du kan velge mellom mange lekre benkeplater i spennende design og med forskjellig finish. Besøk den lokale HTH-butikken din for å se hele utvalget – du finner adressen her

/ GI DEG SELV GOD TID

Det viktigste elementet på kjøkkenet ditt er benkeplaten. Det er ikke bare den dyreste delen av et nytt kjøkken, men det er sannsynligvis den du tilbringer mest tid med.

Vi håper at denne veiledningen hjelper deg når du enten skal kjøpe ny benkeplate eller et nytt kjøkken.


/ TRE SPØRSMÅL FØR DU VELGER BENKEPLATE

Når du skal velge den nye benkeplaten din, er det tre spørsmål du må stille deg.

/ HVORDAN BRUKER DU KJØKKENET DITT?

Trives du best når du står og kokkelerer, eller er du en mer impulsiv kokk som bruker lite tid på kjøkkenet? Har du barn som også hjelper til med matlagingen og som ikke tar like godt vare på den fine benkeplaten som det du gjør?

/ HVILKEN STIL ER DU PÅ JAKT ETTER?

Ønsker du deg et klassisk kjøkken med en nydelig heltre benkeplate, eller heller du mot en stilren benkeplate i granitt?

Benkeplaten er en stor del av kjøkkenets visuelle uttrykk og underbygger stilen på kjøkkenet.

/ HVA ER BUDSJETTET DITT?

Hva er det totale kjøkkenbudsjettet og hvor stor del av det er du villig til å bruke til benkeplate? Kanskje du ser for deg å skifte benkeplate igjen om noen år, eller du ønsker deg en benkeplate som får patina med årene.

Det handler om å prioritere.


/ LAMINATBENKEPLATEN

Hovedfordelen med laminatbenkeplatene er at de leveres i mange varianter og til en overkommelig pris. 
I dag er laminatbenkeplater både en slitesterk og pen løsning.

HTH Athena Natur Eik Finér/ Koksgrå Laminat

Laminat består av flere lag med papir og lim, som er presset sammen under meget høyt trykk og høy temperatur. Det er en sterk, praktisk og rimelig løsning. Benkeplaten kombineres som regel med en kant som fås i mange varianter som f.eks. tre og aluminium.

Karakteristikk: Laminatbenkeplater fås i mange forskjellige design - til svært konkurransedyktige priser. Dessuten er en benkeplate i laminat enkel å vedlikeholde og svært slitesterk.

Vær oppmerksom på: Laminatplatens overflate er hard og kan misfarges av sterk varme. Sår og riss kan repareres, men reparasjonen vil ofte være synlig.

/ CORESTONE-BENKEPLATER

CoreStone er benkeplater i massivt gjennomfarget komposittmateriale. Det er en unik kombinasjon av eleganse og høy kvalitet.
Det er komfort, design og lekre linjer til enhver løsning. Samtidig er det minimalt med vedlikehold.

Med CoreStone kan du være trygg på at du vil få et enestående kjøkken og bad.

Karakteristikk: Det egenartede poreløse materialet avviser fukt, smuss og bakterier - og tåler varme og kjemikalier bedre enn tilsvarende produkter. Dette gjelder også for riper og svimerker.

Vær oppmerksom på: CoreStone kan repareres og poleres på ny ved behov.

Corestone | HTH

/ ENKELT OG STILRENT

CoreStone kan settes sammen med "optisk" usynlige samlinger, så du kan få helt glatte flader.

CoreStone er utviklet slik at benkeplatene kan bøyes, tilpasses og formes bortimot slik man ønsker den. Det gjør det enkelt å montere en underlimt vask - og det er lett å kombinere med andre materialer.

/ DEN OLJEDE BENKEPLANTEN I HELTRE

Innen kjøkkendesign er en benkeplate i tre noe av det mest klassiske som finnes. 
Vedlikeholder du benkeplaten, får du en flott patina, og den holder i mange år.

Kategori | Køb online | HTH

Heltre er et populært valg som benkeplate. De oljede utgavene er spesielt lekre. Husk at tre er et levende materiale som beveger seg, dette må tas hensyn til når benkeplaten monteres.

Karakteristikk: Oljen fremhever treets glød og åretegninger, og gjør platen fuktavvisende. Hakk og risser kan slipes vekk, og etter dette kan platen behandles.

Vær oppmerksom på: Treplaten krever vedlikehold og regelmessig innsetting med olje. Den tåler ikke sulfater eller syre. Platen tåler heller ikke varme gryter.

HTHs massive træbordplader er FSC® mærkede - se mere her

/ DEN RUSTFRI BENKEPLATEN AV STÅL

Benkeplaten av stål er mest kjent fra de store industrikjøkkenene, men blir også brukt i private kjøkkener.

Denne benkeplaten er meget praktisk da platen og vasken går i ett, slik at man unngår sammenføyinger hvor det kan samle seg skitt. Benkeplaten av stål tåler begrenset med varme.

KarakteristikkStålbenkeplaten er hygienisk, fordi den er enkel å holde ren og vedlikeholde. Samtidig er den meget slitesterk.

Vær oppmerksom på: Benkeplaten er kjølig å ta på, og den får lett riss. Det kan være vanskelig å rette ut eventuelle bulker.

/ GRANITTBENKEPLATEN

En benkeplate i granitt ser flott ut, men den er også sart. Har du behov for fliser eller hyller, er det en god ide å bestille alt samtidig.
Da kan du være sikker på at struktur og farge er lik.

KarakteristikkGranittbenkeplaten tåler både vann og varme, men ikke for høye temperaturer. Granitt er et naturmateriale og det kan forekomme fargeforskjeller.

Vær oppmerksom på: Granittplaten får lett kalkflekker og tåler ikke syre. Kantene er sårbare ovenfor slag, og den er tung å håndtere ved montering.

Athena Lys Ask Finér/Sand Laminat

LeveringstidVelger du benkeplate i granitt skjer leveransen i to omganger. Når kjøkkenet er montert, kan man avhengig av kompleksiteten til benkeplaten først velge å lage en sjablong i masonitt. Den bruker man til å skjære benkeplaten etter, slik at den passer perfekt.

Det går vanligvis 3–5 uker fra sjablongen er laget til den ekte benkeplaten er klar fra leverandøren til ferdigmontering. I noen tilfeller kan det gå lengre tid. Spør om det er mulighet for å få til en midlertidig løsning hvis det er meget lang leveringstid.

Minikjøkken i enkelt og rent design

/ CORIAN®-BENKEPLATE

Corian® er et eksklusivt, homogent blandingsprodukt, som har en enestående holdbarhet.
Den egner seg spesielt godt til løsninger der man ønsker seg en benkeplate med et avansert design.

Gjennomtenkt kjøkkenøy med horisontale linjer

Karakteristikk: Corian® fås i mange farger og utforminger. Det er enkelt å vedlikeholde og tåler vann, alle typer rengjøringsmidler og varme, men ikke for høye temperaturer.

Vær oppmerksom på: Corian® er et forholdsvis dyrt materiale. Benkeplaten tåler opp til 100 graders varme.

Leveringstid: Velger du benkeplate i Corian® skjer leveransen i to omganger. Når kjøkkenet er montert, kan man avhengig av kompleksiteten til benkeplaten først velge å lage en sjablong i masonitt. Den bruker man til å skjære benkeplaten etter, slik at den passer perfekt.

Det går vanligvis 3–5 uker fra sjablongen er laget til den ekte benkeplaten er klar fra leverandøren til ferdigmontering. I noen tilfeller kan det gå lengre tid. Spør om det er mulighet for å få til en midlertidig løsning hvis det er meget lang leveringstid.


Praktisk kjøkkenøy og stlfull design

Valg av skap

Kjøkkenskap finnes i mange forskjellige bredder og dybder.

Klikk her og få gode råd om de forskjellige skaptypene.

Model Next

Valg av dører

Valget av skapdører har stor betydning for stilen på kjøkkenet, men også for funksjonaliteten.

Klikk her og få gode råd om de forskjellige typene.

Skuffeindretning med funktionel skuffeinddeler | HTH

Skuffinnredning

Godt gjennomtenkte skuffeinnredninger sikrer oversikt og orden i sakene. Se alle muligheterne før du inretter dine skuffer.