Valg av kjøkkenskap

Kjøkkenskap finnes i så mange forskjellige bredder og dybder at det ikke setter grenser for din drøm om den perfekte kjøkkeninnredning. I dag er det så mange funksjonelle måter å innrede kjøkkenskapene på, at man kan få et velfungerende kjøkken uansett størrelse. Her kan du lese mer om de forskjellige skaptypene, og hva du bør tenke på når du skal velge og innrede ditt kjøkken.

Underskap

I dag finnes underskap i standardbredder fra 20 cm til over 100 cm. Skapene ved vasken er av praktiske hensyn enten 60, 80 eller 100 cm brede. Du kan kombinere HTHs system av underskap nøyaktig som du vil. Det gir deg muligheten til å kombinere kjøkkenets utseende - samtidig kan du ta alle oppbevaringspraktiske hensyn når det gjelder innredningen av kjøkkenet. Ved å benytte skuffer i underskapene blir det enklere å komme til tingene. Dersom du velger en skuffe som kan trekkes helt ut, får du et optimalt overblikk over hva den inneholder. En annen fordel med skuffer er at de er enkle å holde orden i, og lette å rengjøre.


Overskap

Overskap er betegnelsen for skapene som er montert på veggen. Passende avstand fra overskapet til kjøkkenbenken er ca. 50 cm. Dermed er det enkelt å få tak i skapets innhold. Overskapene fås også i mange forskjellige standardbredder, men de er ikke så dype som underskapene. Man kan få overskap i flere forskjellige høyder. Det kan man tenke på når det skal arbeides med kjøkkenets designmessige uttrykk. Det kan monteres lys i alle HTHs overskap. HTH har skap og moduler i så mange bredder, høyder og dybder i sitt standardsortiment at det som regel ikke er noe problem å skreddersy en løsning som utnytter kjøkkenet optimalt. Spør om alle mulighetene som finnes i din nærmeste butikk. Det kan være mer oppbevaringsplass tilgjengelig enn du kanskje hadde trodd. Avtal et møte med en innredningskonsulent


Høyskap

Høyskap er kjøkkenets mest romslige skap. De er like dype som underskapene og fås i forskjellige bredder og høyder. Høyskapene gir stor oppbevaringsplass, men vær oppmerksom på at du mister litt benkeplateplass. Høyskapene innredes med hyller eller uttrekk. I stedet for å åpne en skapfront, trekker du med sistnevnte løsning ut hele skapets innhold. Det skaper overblikk, og gjør det enkelt å komme til tingene. Ofte blir hvitevarer innebygd i høyskapet. Eksempelvis kan ovn og kjøleskap innebygges, dermed blir arbeidshøyden mer naturlig. Man kan også velge kjøleskap som blir integrert i høyskapet og som skjules bak fronten, dermed oppnås en designmessig flott løsning. Ved innbygning av hvitevarer er det ikke mulig å unngå bruk av utluftningsrister og tilpasningslister.


Benkehøyde

Det er viktig at kjøkkenbenken har ergonomisk riktig arbeidshøyde. Som en tommelfingerregel bør arbeidshøyden være 10–15 cm under albuehøyde. Etter som flere mennesker med forskjellige høyder skal bruke kjøkkenet, blir valg av benkeplate som regel et kompromiss. Standardhøyden for kjøkkenbenkplaten er 90 cm.


Model Next

Valg av dører

Valget av skapdører har stor betydning for stilen på kjøkkenet, men også for funksjonaliteten.

Klikk her og få gode råd om de forskjellige typene.

Hvitt minikjøkken tilsatt et romantisk strøk

Valg av benkeplate

Bruk god tid på å velge den perfekte benkeplaten.

Klikk her og få gode råd om de forskjellige typene.

Skuffeindretning med funktionel skuffeinddeler | HTH

Skuffinnredning

Godt gjennomtenkte skuffeinnredninger sikrer oversikt og orden i sakene. Se alle muligheterne før du inretter dine skuffer.