Kristian Kjelling og kjøkkenet

Kristian Kjelling er ingen mesterkokk, men koser seg likevel på kjøkkenet. Og repertoaret er heldigvis blitt hakket større siden hans spede start med papp-pizza …

Kristian Kjelling

– Er du en god kokk, Kjelling?

Jeg er dessverre ikke så veldig god, men jeg lager nesten alltid min egen mat fordi jeg stiller krav til det jeg spiser, både fordi jeg er toppidrettsutøver og fordi jeg har glutenallergi. Så jeg begynner etter hvert å kunne litt og bruker kjøkkenet mye, men jeg er altså langt fra å kunne kalles en mesterkokk!

– Hvem lærte du å lage mat av?

Jeg har lært meg det selv, så nettopp derfor har jeg ikke hatt den beste skole …

– Husker du det første du lærte deg å lage?

Teller det å sette en Grandiosa i ovnen?

– Hva lager du når du har dårlig tid?

Da steker jeg egg – med mye olje. Selv om jeg har liten tid, liker jeg god smak, og jeg synes det er veldig godt med egg som er skikkelig stekt.

– Hva gjør du hvis du virkelig skal kose deg?

Da kjøper jeg ofte veldig godt kjøtt, gjerne en mør biff, og lager en god salat med ingredienser som tomat, agurk, avokado, løk, pinjekjerner – og Balsamico-eddik, det er viktig. Og en god rødvin til, selvsagt.

– Det er det beste du vet?

Ja, i hvert fall blant det beste. Ellers er jeg er veldig glad i taco og god skinke. Og ja, det klarer jeg å lage selv!

– Kan du lage noe som er veldig godt, men veldig lett?

Jeg har en pastarett med reker i oljer, hvitløk og chili – den er veldig enkel å lage og smaker likevel utrolig godt.

– Har du en signaturrett du pleier å servere folk?

Jeg lager ikke så mye mat når det kommer folk på besøk – det må kona ta seg av. Jeg føler ikke at havregrynspannekaker passer helt inn under signaturrett …

– Hva lager du hvis du skal imponere noen?

Krydderkake!

– Baker du?!

OK, da, så er det litt ferdigmix inne i bildet, men jeg justerer smaken selv!

– Er det noe du ikke får til å lage i det hele tatt?

Nei. He, he. Jeg får som regel til det jeg prøver på. Men så går jeg også sjelden ut av boksen. Jeg har noen ting jeg kan lage, og da er det de tingene jeg lager – jeg holder meg til det jeg kan.

– Hva kommer du aldri til å lage?

Moussaka. Mat som ikke ser spesielt innbydende ut, bruker jeg ikke tid på.

– Hva skulle du ønske du kunne?

Jeg skulle ønske jeg var bedre på fiskeretter. Jeg er glad i fisk, men jeg har bare prøvd meg på noe fisk med diverse sauser, men det har dessverre foreløpig ikke vært noen stor suksess.

– Hva har du alltid i huset?

Kone og to unger. He, he. Og havregryn og egg. Jeg spiser mye egg – opptil 10–12 om dagen.

– Vil det si at du har noen gode egg-tips?

Øh, nei. Jeg er ikke spesielt kreativ med dem. Det mest kreative jeg gjør er vel å skille eggehviten fra eggeplommen ...

Fakta:

Kristian Kjelling (34)
Født: 9. september 1980
Fra: Kjelsås i Oslo
Sivilstatus: Gift med Madeleine, to barn – Vida (8) og Noah (5)
Yrke: Profesjonell håndballspiller på Bjerringbro-Silkeborg (BSB)
Meritter: 159 landskamper og 615 mål for Norge. Eneste nordmann som har vært på Verdenslaget to ganger.

Kategori: Kjøkken Tags: Kristian Kjelling