Slik påvirker du prisen på kjøkkenrenoveringen din

Har du store kjøkkendrømmer, men er i tvil om hva det koster å lage nytt kjøkken? Les vår miniguide og lær mer om hvilke delelementer en kjøkkenrenovering består av.

Oslo | HTH

Hva er drømmen?

Drømmer du om å gi det gamle kjøkkenet ditt et nytt liv med en renovering, er størrelsen på prosjektet helt avhengig av tilstanden til det nåværende kjøkkenet.

Har du et gammelt, men funksjonelt kjøkken, kan det gjøres innbydende igjen ved bare å friske opp noen få elementer. Det gjør samtidig også prisen på kjøkkenrenoveringen mer overskuelig. Er det slik at soklene, skapene og skuffene på det gamle kjøkkenet er i god stand, handler det om å skifte ut de store elementene for å få en vellykket kjøkkenrenovering.

Er det gamle kjøkkenet derimot helt utslitt, må det et nytt kjøkken til. Det gjør selvsagt oppgaven mer gjennomgripende, og prisen for kjøkkenrenoveringen blir derfor høyere, men ofte kan det være den beste investeringen på sikt.

La oss veilede deg
Uansett hva behovet ditt er, består kjøkkenet av forskjellige delelementer som alle påvirker prisen på kjøkkenrenoveringen. Her veileder vi deg gjennom de forskjellige mulighetene, slik at du får det kjøkken du alltid har ønsket deg.

Mono | HTH

Frisk opp kjøkkenet ditt


Er kjøkkenet ditt av en eldre dato, men ellers i god stand, kan en rask makeover være den rette løsningen for deg. Heldigvis trenger
ikke en kjøkkenrenovering i light-utgaven å være en kostbar affære, og det finnes flere forskjellige rimelige måter å gi kjøkkenet ditt et frisk pust på. 

Stockholm | HTH

Forny kjøkkenskapene

Har du et kjøkken hvor skapene kun er litt brukte, kan du skifte skapdørene og dermed få en helt ny look. Skifter du fra mørke skapdører av tre til helt lyse, lakkerte skapdører eller omvendt, vil du oppleve en stor forandring i kjøkkenrenoveringen din.

En ny skuffeinnredning kan også være en del av prosjektet. Mangler du organisering, finnes det et hav av smarte løsninger som vil gjøre hverdagen på kjøkkenet enklere.

Skift håndtak

Nye håndtak til kjøkkenskapene dine kan være den lille forandringen skal til for å børste støvet av kjøkkenlooken din. Selv om håndtakene ikke synes så godt, kan de endre utseendet på kjøkkenet – og så har de den fordelen at de ikke koster all verden.

Kjøkkenhåndtak fås i mange former, størrelser og materialer. Husk at du må undersøke hvor hullene til det gamle håndtaket sitter før du kjøper nye, slik at du er sikker på at de passer.

Harmony Dark | HTH
Oslo | HTH

Mal eller tapetser en vegg

Farger og mønstre kan skape en kjempeforandring på kjøkkenrommet, og det kan derfor være fornuftig for lommeboken hvis du renoverer kjøkkenet ved enten å male eller tapetsere én eller flere vegger.

Velger du en kontrastfarge til veggen, er du sikker på at kjøkkenrenoveringen din blir lagt merke til.


Når det skal litt mer til


Har du et kjøkken hvor skapene og skuffene dine er i god stand, kan du få følelsen av et nytt kjøkken ved f.eks. å skifte ut benkeplater,
hvitevarer eller vask og armatur. Det er mer kostnadstungt og tar litt mer tid, men til gjengjeld får du et helt nytt uttrykk på kjøkkenet.

Velg en ny benkeplate

Benkeplaten setter tonen på kjøkkenet ditt, og en slitt benkeplate kan trekke ned hele utseendet. Derfor kan en utskifting av benkeplaten være en svært god idé når du vil gjøre en litt større kjøkkenrenovering.

Vurder behovene dine i hverdagen og velg mellom de mange forskjellige materialene, fargene og prisklassene som benkeplater fås i.

Midnattsblå | HTH
Kvadrat | HTH

Skift vask og armatur

Har du en gammel vask og en slitt armatur, kan du med fordel skifte dem ut i forbindelse med en kjøkkenrenovering. Begge deler fås i forskjellige prisklasser, men de kan kjøpes for et overskuelig budsjett.

Hvis du ikke vil skifte ut benkeplaten samtidig, bør du huske å ta høyde for plasseringen og størrelse på den gamle vasken og armaturen.

Forny hvitevarene dine

Når du vil renovere kjøkkenet ditt, kan nye hvitevarer være nettopp den detaljen som gjør hele forskjellen.

Er de nåværende hvitevarene dine av eldre dato, kan du også få nye hvitevarer med et lavere strømforbruk og nye, nyttige funksjoner.

Next Hvid Højglans | HTH


Et helt nyt køkken


Har kjøkkenet ditt uttjent sin verneplikt, er et helt nytt kjøkken løsningen. Prisen på kjøkkenrenoveringen blir selvsagt deretter,
men et nytt kjøkken fås i alle prisklasser. Start gjerne med å besøke din nærmeste kjøkkenforhandler. Her kan du få rådgivning
og et kjøkkentilbud som passer til budsjett.

 

Scandinavian Classic | HTH
Athena | HTH

Hva koster det å lage et nytt kjøkken?

Når vi skal besvare spørsmålet «Hva koster det å lage et nytt kjøkken?», blir vi nødt til å spørre hva slags kjøkken du ønsker deg. Prisen avhenger nemlig av mange ting, og vi må kjenne behovene dine før vi kan gi deg et klart svar.

Vi har derfor samlet de tingene du bør være særlig oppmerksom på når du drømmer om et nytt kjøkken og hvilke valg som har betydning for kjøkkenprisen her.

Kategori: Kjøkken