Slik utnytter du kjøkkenbudsjettet til det fulle

Vi gir deg 5 tips til hvordan du holder prisen på kjøkkenet nede uten å gå på akkord med drømmene dine.

Next Hvid Højglans | HTH

Velg klokt. Ikke kjedelig.

Selv om du velger prisbevisst, trenger ikke kjøkkenet ditt å bli kjedelig av den grunn. Det finnes mange smarte løsninger som tar hensyn til prisen på kjøkkenet, og som både er kreative og funksjonelle.

Som regel henger pris og kvalitet sammen – det gjelder også på kjøkkenet. Til gjengjeld bestemmer du selv hvordan du vil prioritere. Er du for eksempel forelsket i en vakker, men kostnadstung granittbordplate, kan du spare et annet sted i kjøkkenbudsjettet – det kan du blant annet gjøre ved å velge åpne hyller laget av gjenbrukstre.

Ofte er de kreative løsningene også de som gir kjøkkenet ditt personlighet.

Havana | HTH


5 tips til å holde prisen nede


Kjøkken fås i mange prisklasser. Her gir vi deg 5 tips til prisbevisste løsninger som kan hjelpe deg med å få drømmekjøkkenet ditt.

HTH Grå Kvadrat

 

Behold plasseringen av vann og strøm

TIPS NR. 1

Når du vil holde prisen på det nye kjøkkenet ditt nede, er det en god idé å beholde den nåværende plasseringen av kjøkkenvasken og hvitevarene dine.

Det er nemlig penger å spare ved å ikke tilkalle rørleggeren og elektrikeren til å flytte avløp og stikkontakter. 

Er flyttingen nødvendig for å oppfylle kjøkkendrømmene dine, kan det fort lønne seg å spørre flere håndverkere om prisen på kjøkkenoppgavene, og dermed få det beste tilbudet.

Materialvalget er avgjørende for prisen på kjøkkenet

TIPS NR. 2

Det er ikke likegyldig hvilke materialer du velger til det nye kjøkkenet ditt når budsjettet skal holdes nede.

En bordplate i granitt belaster budsjettet mer enn en laminatbordplate, selv om laminat ikke er et dårlig valg hvis du ønsker en robust og rengjøringsvennlig bordplateløsning.

Det finnes et hav av materialer til kjøkkenet, og med de rette valgene kan du få overraskende mye kjøkken for pengene.

Oslo | HTH
Sense | HTH

 

Finn frem kreativiteten

TIPS NR. 3

Når du skal innrede kjøkkenet ditt på en budsjettvennlig måte, er det smart å finne frem de kreative løsningene.

Åpne hyller av gamle gulvbord, vitrineskap med gjenbruksvinduer eller andre retro oppbevaringsløsninger kan holde prisen på et nytt kjøkken nede. Samtidig er kreative løsninger med på å gjøre kjøkkenet ditt unikt og gi det personlighet.

Finn inspirasjon i boligmagasiner eller på nett, f.eks. på Pinterest, hvor et søk på «kitchen ideas» resulterer i mange kreative ideer.

Gå på tilbudsjakt

TIPS NR. 4

Kjøkkenbransjen er spekket med gode tilbud som kan holde prisen på kjøkkenet ditt nede. Du finner ofte fordelaktige hvitevarepakker og spesialtilbud hvor du får noe ekstra med i prisen.

Prøv også å holde øye med butikkenes utstillingsmodeller. De blir ofte skiftet ut for å få plass til nyheter i butikken, og kan derfor kjøpes til fordelaktige priser. Hvis de ikke passer perfekt til det nye kjøkkenet ditt, kan du kjøpe ved de delene du mangler.

TIPS NR. 5

Prisen på et nytt kjøkken kan påvirkes vesentlig hvis du kan gjøre deler av arbeidet selv. Er det et eldre kjøkken som du kan rive ned selv og dermed spare på håndverkerregningen? Kanskje kan du montere skap og skuffer selv? Det vil gjøre en gjør-det-selv-løsning fordelaktig.

Det handler om å prioritere og finne frem til hva du kan gjøre selv og hva du trenger profesjonelle håndverkere til.

Glatt Hvit | HTH

Athena | HTH

Kjøkkenet ditt skal holde i mange år

Kjøkkenet er boligens viktigste rom, og et nytt kjøkken skal være til glede og gavn i mange år fremover. Når du skal finne prisen på et nytt kjøkken, er det derfor viktig at du finner noen holdbare løsninger som tar hensyn til både drømmene dine og lommeboken din.

Besøk din lokale HTH-kjøkkenekspert og få enda flere ideer til hvordan du utnytter kjøkkenbudsjettet best mulig. Her kan du også se og ta på materialene, få en 3D-tegning og få utregnet en pris på kjøkkendrømmen din.

 

Vil du vite mer?

Besøk vår miniguide og få mer kunnskap om hva som påvirker prisen på det nye kjøkkenet ditt.

Kategori: Kjøkken