BADEROMSARMATUR

Du skal børste tenner hver gang du vasker hender. Slik lyder en gammel barnesang, og den beskriver godt hvor ofte armaturet på baderommet blir brukt. Ikke bare av deg, men også av familie og venner.

HTH Mono

Én av badets viktigste detaljer

I tillegg til toalettet er kranen en av de tingene vi bruker mest på baderommet. Derfor kan det lønne seg å tenke nøye over hva slags armatur som passer best til dine estetiske og praktiske krav. 

Vi vil guide deg gjennom de vurderinger du kan gjøre når du skal velge armatur.

Kranen skaper en rød tråd

Armatur på baderommet er ikke bare en kran, men et element på baderommet som er med på å skape en rød tråd når det kommer til design.

Når du skal velge armatur til badet er det viktig å ta høyde for de andre materialvalgene du har tatt på baderommet. Hvis grepene er i et matt materiale, så kan du med fordel velge et armatur til vasken og dusj i lignende materiale.  På den måten vil badet ditt se komplett og gjennomtenkt ut.

Finn ditt badedesign i vår modelloversikt.

Sense | HTH
Oslo | HTH

Hva betyr mest for deg?

Før du velger nytt armatur er det en god idé å tenke over et par praktiske ting:

- Setter du pris på at kranen skrur seg på automatisk uten at du behøver å gjøre noe? Da bør du velge et elektronisk armatur.

- Hvis det skal være lett å temperere vannet, kan du velge et armatur med et grep i stedet for to, for å regulere vanntemperaturen.

- En ekstra høy kran på baderommet vil gi mer plass til hendene eller til å vaske ansiktet ditt etter en lang dag på farten.

 

Finn riktig kran

Det finnes definitivt et armatur til badet som oppfyller dine ønsker og behov. Besøk din lokale HTH-butikk og få personlig rådgivning om fordeler og ulemper ved de forskjellige mulighetene.

Du kan også få en oversikt over mulighetene i katalogen "Fronter & Tilbehør".

Oppgrader baderommet med en ny kran

Det er enkelt å fornye baderommet uten å gjøre om alt.

Hvis du trenger noe nytt eller de gamle overflatene er slitt, så er det enkelt å få baderommet til å se nytt ut igjen. Med et nytt armatur og grep, som matcher, kan det gamle baderommet ditt få en nyt look uten at det blir så mye jobb.

Håndvaskarmatur til badeværelset fra HTH
Harmony Dark | HTH

Fordeler ved elektriske armaturer

Der som du velger et elektronisk armatur vil det koste litt mer. Til gjengjeld vil du få noen praktiske fordeler:

- Det er flere fordeler med et elektrisk armatur, siden du nesten ikke behøver å røre en finger for at vannet skal slå seg på. Det er et veldig moderne valg med en viss blærefaktor over seg.

- Bedre hygiene er en følge av elektrisk armatur.Hvis du har skitne hender behøver du ikke å røre armaturet og videreføre bakterier, siden armaturet forblir rent.

- Du kan spare inn penger på vannet med et elektronisk armatur, siden det kun slår seg på når sensoren registrerer hendene dine. Du vil derfor unngå unødvendig bruk av vannet. Det er bra både for miljøet og økonomien.

Med eller uten bunnventil

På noen armaturer en bunnventil inkludert. Det betyr at du har mulighet til å holde på i vasken ved å lukke bunnventilen.

Det kan være praktisk å ha denne muligheten dersom du skal skylle klær eller det er små barn som skal bades i vasken.

Hvis bunnventil ikke er inkludert når du kjøper armatur, så kan du kjøpe en.

Armaturer som er sikkerhetsgodkjent

I Norge er det påkrevd at armaturer skal være sikkerhetsgodkjente. Når et armatur er godkjent vil det overholde de helsemessige kravene til drikkevannets kvalitet.

HTH selger derfor kun sikkerhetsgodkjente armaturer. Det betyr at de er testet for å avgi bly og cadmium, slik at de helt lovlig kan tilsluttes installasjoner for drikkevann.

Kan jeg montere kranen selv?

Du må gjerne skifte armaturet selv. Det sitter ofte under vasken eller like ved to kraner der du kan stenge for vannet. Du kan som i hovedsak gå ut ifra at alt som sitter mellom de to kranene og vannkranen, er noe du kan skifte selv.

Det er også viktig at du ikke skifter noe før du er sikker på at vannet er slått av.