Er en dampovn en god idé?

Dampovnen har vært på markedet en stund, men blir ofte glemt. Det er dumt, siden dampovnen gir en helt ny dimensjon til både smaksopplevelse og matlaging.

Minimalistisk kjøkken i tidløst design
HTH

Kjøkkenekspert Thomas Karlsen

“Dampovnen kan brukes til stort sett all slags mat – også rester”

Mange tror at dampovnen kun egner seg til grønnsaker og fisk, men den er også ideell for tilberedning av fjærkre, kjøtt og bakverk.

HTH

Dampovnens funksjoner

Det er ikke uten grunn at dampovner de siste årene har blitt mer populære blant profesjonelle kokker. Når maten tilberedes med damp skjer det langt mer skånsomt enn med den tradisjonelle ovnen, fordi temperaturen er lavere. Den varme dampen omslutter maten slik at maten ikke blir tørr, og får en fantastisk smak.   

En ovn med damp gjør hverken at maten blir vanskeligere eller tar lengre tid å tilberede. I tillegg er dampovnen enkel å rengjøre og å holde pen.

Damp kombinert med tradisjonell ovn

I kombinasjon med enten en tradisjonell ovn eller en mikrobølgeovn får man mange muligheter til å tilberede maten på ulike måter. Fordelen med kombinasjonsovnen, er at den forbinder damp og varmluft som får maten til å smake som på en restaurant. 

Du kan med fordel bake brød i en kombinasjonsovn for å oppnå en sprø overflate, og samtidig unngå at bakverket blir tørt. Det samme gjelder kjøtt, som også får en gylden, sprø overflate samtidig som den holder seg saftig inni.

Spiser du ofte middagsrester, er kombinasjonsovnen din venn. Bruker du halvparten damp, og halvparten varmluft unngår du at restene blir tørre og kjedelige.

Få mer informasjon

Avtal et gratis og uforpliktende designmøte med en av HTHs innredningskonsulenter som kan fortelle deg mer om mulighetene med en dampovn.

Book et gratis designmøde
HTH
Nordic Spirit Hvit Eik | HTH

Se mulighetene dine

Opplev mulighetene med en dampovn i din nærmeste HTH-butikk. Våre eksperter står klare til å gi råd om byttet fra tradisjonell ovn til dampovn.

Kom og oplev dit nye køkken