HVOR SKAL SKAPET STÅ?

Det er ikke likegyldig hvor du velger å plasserer skapet i et rom. Det er flere ting som er verdt å tenke på, når du skal bestemme deg for hvor skapet skal stå. Vi hjelper og gir deg gode råd.

Glat Hvid | HTH
HTH

Køkkenekspert, Sofie Larsen

”Det er flere ting som skal tas hensyn til ved plassering av et skap”

Du må ta hensyn til både lysinnfall, gulvplass og skjevheter i gulv og vegger.

HTH

Velg riktig plass

Hvor du velger å plassere skapet, har stor betydning for resten av rommet. Dette gjelder spesielt belysningen. Et garderobeskap tar opp mye plass – derfor bør du være oppmerksom på at det ikke tar for mye av det naturlige lyset i rommet.

For å unngå at skapet stjeler for mye av lyset i rommet, plasser den på motsatt side av vinduet hvor det er minst naturlig lys. Vær spesielt oppmerksom på lysinfallet hvis garderobeskapet ditt er mørkt eller sort. De mørke nyansene har nemlig en tendens til å virke dominerende i rommet.

Bruk skapet som romdeler

Et garderobeskap kan fungere som romdeler. Det er spesielt nyttig hvis du trenger å dele opp et rom til forskjellige funksjoner eller skjule et minikontor. Det kan virke rart å plassere skapet midt i rommet da vi typisk setter det opp mot veggen, men resultatet vil nok overraske deg.

Har du et stort eller avlangt soverom, kan du med fordel sette sengen litt bort fra veggen og bruke baksiden av skapet som hodegavl. På den andre siden blir det et rom i rommet, som hensiktsmessig kan innredes som et walk-in closet.

Hvis gulvet er skjevt

Hvis du har montert sammen skapet ditt og så oppdager at gulvet er skjevt – fortvil ikke! Du kan rette ubalansen ved å følge en håndfull enkle trinn:

■ Bruk maskeringstape til å markere skapets dimensjoner på gulvet

■ Flytt skapet

■ Bruk et vaterpass for å finne det høyeste punktet i det markerte området

■ Tape eller skru fast kilene langs skapets sokkel, slik at de er på lik høyde som det høyeste punktet

■ Sett skapet på plass

Før du setter i gang med å stabilisere skapet, er det viktig å være sikker på at du har montert skapet riktig. Et skap som er montert feil kan være årsaken til å at det ser skjevt ut eller vipper.

Få mer informasjon

Vil du vite mer om hvordan du kan bruke et garderobeskap i innredningen din?
Avtal et gratis rådgivningsmøte med en av våre innredningskonsulenter.

Avtal et gratis designmøte
HTH
Garderobeskabe | HTH

Opplev mulighetene dine

Trenger du mer inspirasjon til hvor du skal plassere skapet ditt?
Ta en titt innom din lokale HTH-butikk og la våre eksperter hjelpe deg.

Besøk din nærmeste HTH-butikk