7 tips til innredning av små bad

Selv om du har et lite bad, kan du få det til å virke romsligere ved å følge rådene våre om innredning av små bad.


ET LITE BAD STILLER KRAV TIL INNREDNINGEN

Når du vil utnytte hver eneste kostbare kvadratmeter, er det viktig å ha en plan for innredningen av et lite bad. Få våre 7 innredningstips her:

TIP #1:
VÆLG ET VÆGHÆNGT TOILET

Et vegghengt toalett sparer plass på et lite bad, fordi det svevende uttrykket gjør at det synes mindre enn et gulvmontert toalett. Det slanke designet skaper et minimalistisk utseende som passer perfekt til et mindre bad.

Vegghengte toaletter krever imidlertid en sterk vegg, som kan bære toalettet. I tillegg er det en litt dyrere løsning, fordi både vannrør, avløp og sisterne er plassert inni veggen. Det gjør imidlertid toalettet mer rengjøringsvennlig, ettersom smuss har færre steder å gjemme seg.

TIP #2:
LØFT OPPBEVARINGEN OPP FRA GULVET

Utnytt høyden på et lite bad ved å innrede med hyller, slik at oppbevaringen ikke tar opp for mye plass. Når du utnytter høyden, unngår du samtidig at tingene dine blir våte av vannsprut fra dusjen.

Du kan utnytte plassen ved å plassere hyller over toalettet eller dørkarmen. Heller du mer til lukkede oppbevaringsløsninger, er et overskap som er smalt i dybden svært velegnet til små bad.

Les mer om materialer og tilbehør

FÅ HJELP TIL INNREDNINGEN

Har du bruk for hjelp og veiledning til hvordan
du innreder et lite bad, kan du titte innom den
nærmeste HTH-butikken din og snakke med
en av våre eksperter.

 

TIP #6:
SPAR PLASS MED EN HJØRNEVASK

Utnytt hver en kvadratmeter på et lite bad, ved å innrede med en hjørnevask. På den måten unngår du bortkastet plass, og designen kan være med på å gi særpreg til rommet.

Hvis hjørnevask ikke er noe for deg, finnes det også andre muligheter. Vasker som er grunne eller runde vasker med liten diameter er også plassbesparende løsninger. Husk bare på at armaturet skal passe til en liten vask. Velg derfor en modell som ikke tar for stor plass.

Få hjelp til å velge vask

TIP #7:
LUR TIL DEG MER PLASS MED LYSE FARGER

God belysning og lyse farger er en effektiv måte å endre romfølelsen på, slik at rommet virker større. Sørg for å ha rikelig belysning som kan lyse opp hele badet. Godt arbeidslys ved speilet bør spesielt prioriteres.

Det er ekstra viktig å velge et bad med lyse materialer, hvis du har et lite bad uten vinduer. Bruk hvitt som grunnfarge både på vegg, gulv og interiør. Vil du ha farge på et lite bad kan du bruke farger på badematten eller dusjforhenget.

SE ALLE MULIGHETENE

Hos den lokale HTH-butikken får du vite mer om innredningsløsninger til små bad.

Vi har stilt ut flere forskjellige løsninger, som kan hjelpe deg med å finne den optimale løsningen til badet.
Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH
Nordic Spirit | HTH
Nordic Spirit | HTH
Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH