FÅ 5 TIPS TIL INNREDNING AV GARDEROBEN

HTHs innredningsekspert Katrine Albæk Mørck kler deg på med sine beste garderobeideer og råd til å innrede en funksjonell garderobe.

INNREDNINGSEKSPERTENS BESTE GARDEROBEIDEER OG -RÅD


#1. Begynn med å avdekke dine behov.

#2. De beste garderobeløsningene i små og store rom.

#3. 5 ting man må ha i garderobeinnredningen.

#4. Finn din stil.

#5. 3 tips til deg som drømmer om et walk-in-closet.

+ Bonustips som de fleste glemmer i innredningen.

«Begynn med å avdekke din behov. Hvis du har mye tøy som skal henge på kleshengere, så må du sørge for å ha en lang garderobestang. Hvor mange skuffer har du bruk for til for eksempel strømper og undertøy? På den måten unngår du irriterende scenarioer der innredningen i skapet ikke passer til din hverdag.»

– Katrine Albæk Mørck, innredningsekspert

#1. BEGYNN MED Å AVDEKKE DINE BEHOV

Innredningen i en funksjonell garderobe skal gjenspeile klærne den skal inneholde. Begynn eventuelt med å se på din nåværende garderobeløsning og skriv ned hva som fungerer og mangler.

Tenk også over om det skal være plass til sesongklær, sko og weekendvesker i din nye garderobe. «Det tar vanligvis mer plass enn man tror», forteller Katrine og fortsetter: «Sørg for å tenke alt inn i innredningen fra starten av. Det blir du glad for underveis».

Få tips til garderobeinnredningen

Wardrobe | HTH
Athena Veneer | HTH Tendens | HTH

#4. HVILKEN STIL DRØMMER DU OM?

«Det er viktig å ta stilling til hvilken stil du gjerne vil ha i garderoben, slik at det passer til resten av innredningen i hjemmet ditt». Slik lyder Katrines råd. De store flatene gjør en merkbar forskjell for helhetsuttrykket, uansett om du velger skyvedører eller hengslede fronter til garderoben.

«Hvis du har en lang vegg som du kan ha garderobe på, bør du vurdere et skyvedørsskap, fordi der kan frontene lages bredere enn du kan ved klassiske fronter med hengsler. Det gir også et roligere uttrykk, fordi du unngår en masse loddrette linjer som du får med vanlige fronter», forteller Katrine.

Walk-in-closet | HTH
Slidingdoors | HTH Walk in closet | HTH

#5. WALK-IN-CLOSET ELLER IKKE?

Et walk-in closet er en drøm for mange, men det krever plass å innrede et funksjonelt walk-in-closet. Her er Katrines tre beste tips til walk-in-closet:

1. Vær realistisk med plassen: Sørg for at det er nok plass i ditt walk-in-closet – både til garderoben, men også til deg selv. Det må være minimum 120 centimeter fri plass til å stå på og kle om.

2. Sørg for at du kan stenge av til ditt walk-in closet: «Jeg vil til enhver tid anbefale at du kan stenge av ditt walk-in closet med en dør eller front, med mindre du er svært ryddig av deg. Det kommer til å virke rotete i rommet hvis klær, vesker og sko hele tiden kan sees», forteller Katrine.

3. Innred symmetrisk: Innred ditt walk-in-closet slik at skuffer, hyller og garderobestenger blir fordelt likt på begge sider. Det gir et roligere uttrykk.

Slik innreder du et walk-in-closet

+ BONUSTIPS FRA INNREDNINGSEKSPERTEN

«Mange glemmer noe så viktig som å ha et speil i nærheten», forteller Katrine og gir sitt siste råd til garderobeinnredningen: «Sørg for å ha et stort som du kan se hele kroppen din i, i nærheten av garderoben. Da kan du se hvordan klærne sitter, og om antrekket passer sammen». Velg for eksempel et fritthengende speil på veggen eller et integrert speil på skyvedørene.

Snekkerskap med skyvedøre | HTH

FÅ HJELP TIL GARDEROBEN

Få tegnet din nye garderobe i din nærmeste HTH-butikk. Våre innredningseksperter står klare til å kle deg med innredningsmuligheter og de beste tipsene til å innrede garderoben.
HTH Expert
Slidingdoors | HTH
Slidingdoors | HTH
HTH Expert