Design av vaskerom, og hvitevarer

Hverdagsheltene hjelper til med å lage mat, brygge kaffe og ta oppvasken. I en hektisk hverdag gjør dette hvitevarene uunnværlige. Kjøkkenets stil og design må derfor passe til de nye hvitevarene.

Kreativ nytenkning og strukturerte overflater
HTH

Kjøkkenekspert Sofie Larsen:

”Du behøver ikke gå på kompromiss med design når du velger hvitevarer”

Selv om du har bruk for mange hvitevarer på kjøkkenet, kan det likevel være en fryd for øyet.

HTH

Frittstående eller integrerte hvitevarer?

Det finnes to typer hvitevarer; frittstående og integrerte. Det karakteristiske for frittstående hvitevarer er at de fremstår slik man ser dem. Dette vil si at fronten, toppen og sidene umiddelbart er synlige når de står på kjøkkenet.

I motsetning til frittstående hvitevarer, er de integrerte skjult bak en kjøkkenfront (typisk for oppvaskmaskiner og kjøleskap) eller integrert i et skap, som eksempelvis ovner. Hva man foretrekker, er smak og behag. 

Innred på best mulig måte

Tenk over hvilke arbeidsstillinger du ha,r og hvordan det praktiske samspillet mellom de ulike hvitevarene er, når du skal plassere nye hvitevarer på kjøkkenet. Når du innreder et kjøkken, er det viktig at du har fokus på de tre primære arbeidsstasjonene; komfyr, vask og kjøleskap.

Tenk trekanter i arbeidet, hvor du enkelt kan bevege deg fra stasjon til stasjon, og der hvitevarene er plassert slik at de danner en trekant. Du kan spare både tid og energi, ved å innrede kjøkkenet etter trekantprinsippet.

Gjenbruk eller nye hvitevarer?

Utgiften til hvitevarer på kjøkkenet, utgjør en stor del av den samlede kjøkkenprisen. Dersom du har relativt nye hvitevarer, er det naturlig å vurdere om du skal gjenbruke disse, for å utnytte kjøkkenbudsjettet ditt best mulig.

Noe som ikke er uvesentlig i det daglige budsjettet og som kan være verdt å ta med i vurderingen, er at nye hvitevarer som oftest er mer energi- og miljøvennlige. I tillegg er det en konstant nyutvikling innenfor teknologi og design, noe som gjør at det kan være en merkbar forskjell på modeller som bare er noen få år eldre.

Ønsker du mer informasjon?

Vil du gjerne vite mer om hvilke hvitevarer som passer best til behovene dine? Avtal et gratis og uforpliktende rådgivningsmøte med en av HTHs innredningskonsulenter.

Avtal et gratis designmøte
HTH
Kategori | Køb online | HTH

Opplev mulighetene dine

Kom innom din nærmeste HTH-butikk, og se det store utvalget av hvitevarer til kjøkkenet som gjør hverdagen enklere.

Finn din nærmeste HTH-butikk