KOKEPLATE MED INNEBYGD KJØKKENVIFTE

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Kokeplater med kjøkkenvifte er blitt et svært populært valg, fordi de visuelt og designmessig er en flott løsning som til og med er plassbesparende. Nedenfor finner du de oftest stilte spørsmålene om kokeplate med integrert kjøkkenvifte.

1# HVA SKJER HVIS EN GRYTE KOKER OVER?

Alle kokeplater med integrert kjøkkenvifte er designet for å kunne tåle hverdagen i et kjøkken.

Løsningene varierer fra modell til modell, men de aller fleste modeller har en oppsamlingsbeholder som samler opp væske og mat hvis en gryte koker over eller det faller mat ned i kjøkkenviften. Størrelsen på beholderen varierer fra en halv til tre liter.

Noen modeller har også en beskyttelseslist av silikon som forhindrer små mengder væske i å renne rett ned i kjøkkenviften. Oppsamlingsbeholderen må med jevne mellomrom tømmes og renses for fett og kondensvann.

2# HVORDAN ER KJØKKENVIFTENS STØYNIVÅ?

Støynivået varierer fra kjøkkenvifte til kjøkkenvifte. Mange av de integrerte modellene er svært støysvake – selv når kjøkkenviften kjører på høyeste nivå. Se etter kjøkkenviftens lydnivå, som vanligvis oppgis i dB.

En kjøkkenvifte med 57 dB vurderes som en stillegående kjøkkenvifte. Vi anbefaler dessuten at du tar ut og hører kjøkkenviften i virkeligheten før du velger.

Se kjøkkenvifteguiden

3# HVOR BLIR FETT OG DAMP AV?

Fett fra matlagingen avleires i et svært tett fettfilter. Dessuten har de fleste modeller et aktivt kullfilter som samler opp luft og skadelige stoffer fra matlagingen og fjerner lukt.

I kjøkkenvifter med resirkulasjon blir størstedelen av damp og fukt tatt opp i filtre, mens noe av fukten utledes i rommet igjen.

En kjøkkenvifte med avkast til det fri leder fukten ut av huset gjennom avtrekk i muren eller taket.

For at fettfilteret skal fungere effektivt må det renses jevnlig, og kullfilteret må skiftes ut. Følg produsentens spesifikke anvisninger for disse punktene.

4#HVORDAN RENGJØR JEG KJØKKENVIFTEN?

Rengjøring og vedlikehold er viktig for effektiviteten til kjøkkenviften. De avtagbare delene kan vanligvis gå i oppvaskmaskinen, mens kokeplaten rengjøres med varmt vann og eventuelt rengjøringsprodukter som egner seg for kokeplater.

Noen kokeplater med kjøkkenvifter har også en funksjon i kokeplaten som forteller deg når det er tid for å rengjøre kjøkkenviften.

Følg alltid produsentens anvisninger for rengjøring og vedlikehold av din kjøkkenvifte.

5# TÅLER OPPSAMLINGSBEHOLDEREN OPPVASKMASKIN?

Generelt tåler oppsamlingsbeholderen å vaskes i oppvaskmaskinen, men vi anbefaler at du alltid leser produsentens anvisninger.

Få tips til å velge hvitevarer

6# SNAKKER KOKEPLATEN OG KJØKKENVIFTEN SAMMEN?

Du kan både få modeller der kjøkkenviftenivået stilles automatisk etter den varmeste kokeplaten, og modeller der du styrer kokeplaten og kjøkkenviften individuelt. Det er derfor bare et spørsmål om dine preferanser.

Se flere smarte kjøkkenløsninger

7# ER EN KJØKKENVIFTE I KOKEPLATEN LIKE EFFEKTIV SOM EN VANLIG KJØKKENVIFTE?

En kjøkkenvifte i kokeplaten er svært effektiv, siden den er tettere på matlagingen enn en hengende eller takintegrert kjøkkenvifte. Ved å redusere avstanden mellom kjøkkenviften og røyk, os og fett til et absolutt minimum, får du en svært effektiv løsning.

Du vil kunne finne modeller som er mer effektive enn andre. Generelt for kjøkkenvifter gjelder dessuten at avtrekk er mer effektivt enn resirkulasjon.

8# BØR JEG VELGE RESIRKULASJON ELLER AVTREKK?

Det finnes bygningsbestemmelser som du må være oppmerksom på når du velger kjøkkenvifte. I noen boliger er det nemlig et krav at kjøkkenviften har avkast til det fri.

Bygningsbestemmelser er laget for å sikre at et bygg konstrueres slik at det overholder kravene til sikkerhet, helse og energi.

VERDT Å VITE:

Kokeplater med innebygd kjøkkenvifte er et svært populært valg. Som boligeier må du når du velger kjøkkenvifteløsning være oppmerksom på bygningsbestemmelser for småhus.

Se vår guide her >

FINN DEN RIKTIGE LØSNINGEN TIL DITT KJØKKEN

I din lokale HTH-butikk kan du få hjelp av våre dyktige kjøkkeneksperter som kan hjelpe deg med å finne den kjøkkenviften og de hvitevarene som best matcher dine behov.
HTH Expert
Rorøs | HTH
Rorøs | HTH
HTH Expert