Idéer til små kjøkken

Det finnes et hav av muligheter for smart innredning av små kjøkken som vil gi mer plass. Vi viser deg hvordan dine kvadratmeter vil føles større.

Focus Laminat | HTH
HTH

Køkkenekspert, Thomas Karlsen

“Små kjøkken trenger ikke å føles små”

Lyse elementer får små rom til å virke større, mens mørke elementer er nyttige for å skape kontrast og balanse. Et smalt kjøkken vil for eksempel virke bredere, hvis mørke elementer plasseres i enden av rommet.

HTH

Begynn med skuffene

Hvis du ønsker mer plass på kjøkkenet, er skuffene et bra sted å starte. Hos HTH tilbyr vi innredningsløsninger som inndeler og organiserer innhold som bestikk, krydder og skarpe kniver i skuffen. De ulike typene innsatser gir bedre oversikt, og plass til mer.

Spisebordet på væggen

Det geniale klappbordet TableID, gir mulighet til å tenke fleksibilitet når kjøkkenet skal innredes. Løsningen er et stort pluss, hvis det bor et variert antall personer i boligen, noe som er tilfellet i mange moderne barnefamilier.

Når bordet er oppe, er det romslig plass til å bevege seg og jobbe på kjøkkenet. Samtidig vil rommet føles lettere og luftigere. Bordet er enkelt å folde ut slik at det blir plass til å spise sammen, hygge eller arbeid. I tillegg gir bordet god mulighet for oppbevaring av småting som servise og glass.

Fargen betyr mer enn du tror

Mange farger kan gjøre et lite kjøkken uoversiktlig, og få det til å virke mindre. Tommelfingerregelen er derfor å velge få, gjennomgående lyse farger, som får rommet til å føles større og mer åpent. En fordel med lyse farger er også at de gir kjøkkenet en rolig og mild atmosfære. 

Mørke farger bør dog ikke utelukkes fra små kjøkken. Faktisk kan de bidra til å fremheve de lyse fargene i vakre kontraster, men bruk de mørke tonene med omhu. De er generelt ikke bra med store flater når det er lite plass.

Mer informasjon

Vil du vite mer om hvilke kjøkkenløsninger HTH kan tilby? Avtal et gratis og uforpliktende rådgivningsmøte med en av HTHs innredningskonsulenter.

Avtal et gratis designmøte
HTH
Sense | HTH

Se mulighetene dine

Besøk din nærmeste HTH-butikk og opplev våre ulike kjøkkenløsninger. Våre kjøkkeneksperter står alltid klare til å hjelpe og gi deg rådgivning.

Finn din HTH-butikk