SLIK PÅVIRKER DU PRISEN PÅ OPPUSSING AV KJØKKENET

Trenger kjøkkenet ditt en liten oppgradering eller en større renovering? Bli klokere på hvordan du kan renovere kjøkkenet ditt og hva det koster.

Oslo | HTH
HTH

Kjøkkenekspert, Thomas Karlsen

“Du trenger ikke å bytte ut hele kjøkkenet for at det skal føles nytt”

Nye kjøkkendører koster ikke mye, men utgjør en stor forskjell hvis kjøkkenet ditt allerede er funksjonelt. Skal det mer til, kan du også skifte ut benkeplaten. Det er mange knapper du kan skru på ved renoveringen av kjøkkenet.

HTH

Hva er drømmen?

Drømmer du om å gi det gamle kjøkkenet ditt nytt liv med en renovering, er størrelsen på prosjektet avhengig av kjøkkenets nåværende tilstand. Har du et gammelt, men funksjonelt kjøkken, kan det gjøres innbydende igjen ved bare å friske opp noen få elementer. 

Er det gamle kjøkkenet derimot utslitt og upraktisk, må det et nytt kjøkken til. Det gjør oppgaven mer gjennomgripende, og prisen for kjøkkenrenoveringen blir derfor også høyere, men ofte er det den beste investeringen på sikt.

Mal eller tapetser en vegg

Farger og mønstre kan skape en kjempeforandring på kjøkkenrommet, og det kan derfor være fornuftig for lommeboken hvis du renoverer kjøkkenet ved enten å male eller tapetsere én eller flere vegger. Velger du en kontrastfarge til veggen, er du sikker på at kjøkkenrenoveringen din blir lagt merke til.

Forny kjøkkenskapene

Har du et funksjonelt kjøkken hvor skapene kun er litt brukte, kan du skifte ut kjøkkenskapene og få en helt ny look. Skifter du fra mørke til helt lyse, lakkerte skapdører eller omvendt, vil du oppleve en stor forandring.

Velg en ny benkeplate

Benkeplaten setter tonen på kjøkkenet ditt, og en slitt benkeplate kan trekke ned hele utseendet. Derfor kan en utskifting av benkeplaten være en veldig god idé når du vil gjøre en litt større kjøkkenrenovering. Og her kan du velge mellom mange forskjellige materialer, farger og prisklasser.

Forny hvitevarene dine

Når du vil renovere kjøkkenet ditt, kan nye hvitevarer være nettopp den detaljen som utgjør hele forskjellen.

Er de nåværende hvitevarene dine av eldre dato, kan du også få nye hvitevarer med et lavere strømforbruk og nye, nyttige funksjoner. Du kan for eksempel få hvitevarer som kan betjenes via mobilen eller integrerte hvitevarer som er skjult i innredningen.

Skift vask og armatur

Har du en gammel vask og et slitt armatur, kan du med fordel skifte dem ut i forbindelse med en kjøkkenrenovering. Begge deler fås i forskjellige prisklasser, men de kan kjøpes for et overskuelig budsjett.

Hvis du ikke ønsker å skifte ut benkeplaten, er det viktig å ta hensyn til plasseringen og størrelse på den gamle vasken og armaturen.

ET HELT NYTT KJØKKEN

Har kjøkkenet ditt uttjent sin verneplikt, er et helt nytt kjøkken en løsning. Prisen på kjøkkenrenoveringen blir selvsagt deretter, men et nytt kjøkken fås i alle prisklasser.

Mer inspirasjon?

Vil du vite mer om hvordan du renoverer kjøkkenet ditt, slik at det passer budsjettet ditt?
Kom innom HTH og la våre innredningskonsulenter hjelpe deg.

Avtal et gratis innredningsmøte
HTH
Nordic Spirit | HTH

Se mulighetene dine

Kom innom din lokale HTH-butikk og opplev hvilke muligheter du har for renovering av kjøkkenet ditt.
Våre eksperter står alltid klare til å gi deg gode råd.

Besøk din nærmeste HTH-butikk