Få spiseplass for to

Med litt fantasi, kan det i de fleste tilfeller la seg gjøre å skape en hyggelig spiseplass for to på kjøkkenet. Det krever kanskje et par kompromisser, men det er det ofte verdt.

Hvitt minimalisme og naturlig enkelhet fra HTH
HTH

Kjøkkenekspert Sofie Larsen:

“Ønsker du plass til å spise på kjøkkenet ditt må du utnytte plassen optimalt”

Det er langt fra alle steder på kjøkkenet at benkeplaten trenger å være 60 cm dyp for å fungere. En smal benkeplate kan være den lille detaljen som gir plass til et bord med to sitteplasser.

HTH

Hvor mye plass krever en spiseplass for to?

Optimalt har spiseplassen på kjøkkenet god plass på begge sider av bordet, med 80-90 cm på hver side. Det er ikke alltid det lar seg gjøre, men mindre plass kan også gjøre det.

Står spisebordet nærme kjøkkenbordet må det være minst 120 cm mellom bordene. Dermed unngår dere å bli klemt, og kan passere bordene uten problemer. 

Tenk nytt

Når du samler kjøkkenet langs én eller to vegger for å gi plass til et spisebord, opplever du kanskje at du får litt mindre skap- og skuffeplass enn før, men det har vi en løsning på.

På de ledige veggene kan du henge for eksempel kasseroller og stekepanner på en stang eller montere hyller til det du bruker mest. Det vil skape hygge og oversikt, mens du får de viktigste redskapene innen kort rekkevidde.

Du kan også bruke morsomme hulrom på kjøkkenet til ekstra hyller. Det gir et sjarmerende og personlig preg.

Innred deg optimalt

Når plassen er liten gjelder det å utnytte hver kvadratmeter på en effektiv måte. Utnytt derfor høyden, og la skapene gå helt opp til taket.

Det kan også være en god idé å samle kjøkkenet på én vegg. Et langstrakt kjøkken kan gi deg plass å installere en spiseplass på motsatt side, med et lite bord og to stoler. Er kjøkkenet svært smalt kan du isteden installere en vegghengt benkeplate.

En benk sparer plass

Selve sitteplassen kan du spare plass på, ved å bytte ut stolene med en liten slagbenk med oppbevaringsplass. Fordelen med en benk er at den tar mindre plass enn stoler, og du trenger ikke å ha plass til å gå bak benken.

Taburetter er også plassbesparende, og de kan enkelt skyves inn under bordet når de ikke er i bruk.

Mer informasjon

Trenger du mer veiledning om hvordan du innreder kjøkkenet med spiseplass, kan du alltid avtale en prat med en av våre kjøkkeneksperter.

Avtal designmøte
HTH
Hvitt minimalisme og naturlig enkelhet fra HTH

Se mulighetene dine

Besøk din nærmeste HTH-butikk, og se de ulike løsningene som kan gi ekstra spiseplass. Ekspertene våre er alltid klare til å hjelpe deg.

Finn din HTH-butikk