Innred et multifunksjonelt vaskerom

I mange hjem skal vaskerommet fylle flere funksjoner. Det stiller krav til innredningen av vaskerommet, når du skal ha plass til alt.

Stockholm | HTH GO
HTH

Innredningsekspert Thomas Karlsen:

"Vaskerommet kan ha mange funksjoner på liten plass, og likevel se innbydende ut"

Vaskerommet er et multirom hvor det kreves litt finesse for å få det til å fungere både som en innbydende entré, vaskerom, grovkjøkken og oppbevaringsrom – men det kan la seg gjøre å kombinere det hele, når innredningen av vaskerommet er gjennomtenkt. 

HTH

Vaskerom som entré

Dersom vaskerommet også fungerer som hjemmets primære inngang, bør du i høyere grad tenke over det estetiske uttrykket, ettersom entreen er det første rommet som gjestene dine ser. 

Bruk skyvedører i innredningen av vaskerommet,, for å skape rene linjer og skjule el-installasjoner, rengjøringsartikler, vaskesøyler eller skotøy og yttertøy som kan få vaskerommet til å virke rotete. 

Det er praktisk å ha en vask i rommet, når det også skal fungere som vaskerom eller grovkjøkken. Vasken signaliserer imidlertid nettopp at det er mer et arbeidsrom, enn en entré. Til et multifunksjonelt vaskerom anbefaler vi derfor en diskret vask, i en design som matcher fargen på benkeplaten. Dermed fjerner du fokus fra vaskens arbeidsfunksjon.  

Praktisk oppbevaringsplass

Skyvedører på vaskerommet gir god plass til oppbevaring, fordi du da kan utnytte høyden fra gulv til tak, og sette opp mange hyller bak dørene. Ettersom de ikke åpnes utover, sparer skyvedørene også plass – og det er en stor fordel i et lite vaskerom.

Skyvedører er derfor geniale i en vaskeromsinnredning, når du vil gjemme unna familiens skotøy, yttertøy og regntøy. Skyvedører gjør det også enklere å oppbevare større ting som støvsuger, koster, bøtter, trappestiger, strykebrett og tørkestativ. 

Stell av klær på vaskerommet

Det er ofte på vaskerommet vi sorterer, vasker, tørker og bretter sammen klær. For å skåne ryggen din kan du plassere vaskemaskinen og tørketrommelen ved siden av hverandre i en høyde, slik at du kan stå rak ved maskinene. Det gir en bedre arbeidsstilling.

Gjem bort det skitne tøyet med en integrert skittentøyskurv i skapet. Her kan du med fordel ha to trådkurver slik at du lett kan fargesortere skittentøyet.

Bruk slitesterke materialer

Vaskerommet er et rom som ofte blir utsatt for slitasje, når gjester og husets beboere passerer og arbeider i rommet. Gjørmete sko, skittent yttertøy og mye annet stiller krav til at materialene på vaskerommet er slitesterke og tåler rengjøring og vannsøl.

Det er en fordel å ha slitesterke overflater på benkeplate og fronter, som er enkle å rengjøre i en travel hverdag. Velg eksempelvis laminat, melamin eller folie som robuste materialer til dørene og rustfritt stål, CoreStone eller Corian til benkeplaten.

Få hjelp til vaskeromsinnredningen

Har du bruk for flere tips til hvordan du kan innrede vaskerommet? Da er du velkommen til å bestille et uforpliktende designmøte med en av innredningskonsulentene våre.

Avtal et gratis designmøte
HTH
Mono | HTH GO

Opplev vaskerommets muligheter

Stikk innom den lokale HTH-butikken, hvor ekspertene våre står klare til å gi deg råd om innredning av vaskerommet.

Finn din nærmeste HTH-butikk