FINN DET RIKTIGE VINKJØLESKAPET TIL KJØKKENET DITT

Et vinkjøleskap oser av livsnytelse og eksklusivitet, og så er det det beste du kan gjøre for vinsamlingen din. Med et vinkjøleskap oppbevarer du vinene dine under de beste forholdene og i den rette temperaturen, slik at du kan nyte luksusen av alltid å kunne servere en veltemperert vin til små og store stunder.
Bli forberedt på å velge et vinkjøleskap som matcher ditt kjøkken, dine ønsker og behov.

HVORFOR VINKJØLESKAP?


Med et vinkjøleskap kan du skape det miljøet vinen befinner seg best i. Vin trenger kontinuitet, den rette temperaturen og luftigheten – tre ting som et vinkjøleskap kan sikre.

Et godt vinkjøleskap beskytter dessuten mot lys og UV-stråler og har vibrasjonsdempende kompressorer som beskytter mot risting.

Dessuten er et vinkjøleskap estetisk og gir deg mulighet for en vakker iscenesettelse av vinene dine. Spesielt hvis du har mulighet for et innebygd eller integrert vinkjøleskap i kjøkkenet, vil det være et element som fanger oppmerksomheten.

Vin-walk-in


Drømmer du om en vinkjeller?

Få plass til hobbyen din ved å dele opp rommet med skyvedører. Design ditt personlige vinskap bak skyvedører i glass og få et flott vin-walk-in.

Walk-in-løsningen er designet slik at det er plass til både stående og liggende flasker samt integrerte vinkjøleskap

Se mulighetene med skyvedører

FÅ HJELP AV KJØKKENEKSPERTENE VÅRE


Det dukker opp mange spørsmål og muligheter når du skal velge et vinkjøleskap til kjøkkenet ditt.

Kjøkkenekspertene våre har fingeren på pulsen og en enorm bakgrunnskunnskap når det gjelder hvitevarer og kjøkkenløsninger. Avtal et gratis møte, og få hjelp til å velge det riktige vinkjøleskapet.

Avtal et gratis møte

Tips:
VELG ET VINKJØLESKAP MED JUSTERBARE HYLLERFå plass til mer i vinkjøleskapet ved å velge hyller som kan justeres etter flaskestørrelse. På den måten kan også vin- og champagneflasker med en annerledes form få en god og stabil plass i vinkjøleskapet.

Få tips til å velge hvitevarer

FRITTSTÅENDE ELLER INTEGRERT VINKJØLESKAP?

Skal vinkjøleskapet integreres i kjøkkenet eller være frittstående? Det er et spørsmål som må besvares av dine estetiske behov samt hva som praktisk kan la seg gjøre hjemme hos deg.

Prismessig er det ikke noen stor forskjell på de to løsningene, men et integrert vinkjøleskap vil gå på bekostning av oppbevaringsplass i kjøkkenet.

Uansett om du velger et frittstående eller integrert vinkjøleskap, må du sørge for at det har mulighet for å frigjøre overskuddsvarmen. Ellers risikerer du at vinkjøleskapet bråker, og med tiden, går i stykker.

Et frittstående vinkjøleskap skal gjerne ha 2–3 centimeters luft på sidene og bak. Hvis du vil ha et integrert eller integrerbart vinkjøleskap, må du sørge for å velge en modell som er laget til formålet, med en innebygd ventilator for å frigjøre varmen.

Få veiledning av kjøkkeneksperter

DE RETTE
TEMPERATURENE FOR VIN


God vin fortjener korrekt oppbevaring. I tillegg til den korrekte temperaturen er en høy luftfuktighet på 65–75 % også en fordel. Hvis det er for tørt, risikerer du at korkene tørker inn, og vinen blir oksidert og ødelagt.

Unngå dessuten å fylle vinkjøleskapet mer enn den anbefalte flaskekapasiteten, da luften ellers ikke kan komme ordentlig rundt og sikre en stabil temperatur.

Få oversikten over de anbefalte temperaturene for forskjellige vintyper:

> 8–9 °C Lette hvite og musserende viner (søte, lyse dessertviner)

> 9–12 °C Fino Sherry

> 10–11 °C Tunge hvite og musserende viner (Champagne, Crémant, Cava)

> 12 – 13 °C Fullkropps hvitviner (Chardonnay, Bourgogne)

> 14 °C Portvin

> 14–15 °C Lett, ung rødvin (Beaujolais, Pinot Noir)

> 16–17 °C Ung, kompleks rødvin (Bourgogne, Saint-Émilion, Pomerol, Chianti, Barbaresco)

> 18–19 °C Tunge, fullkropps og modne rødviner (Rhône, Bordeaux, Barolo, Rioja)

FÅ ET KJØKKEN MED
WOW-EFFEKT


Trenger kjøkkenet ditt en oppgradering, eller planlegger du ditt nye drømmekjøkken? Få hjelp av våre kjøkkeneksperter, som har styr på de nyeste trendene innenfor alt fra hvitevarer til kjøkkendesign.

Avtal et uforpliktende møte, eller ta turen innom din HTH-butikk, og få hjelp til å finne det perfekte vinkjøleskapet til ditt kjøkken.

Avtal et gratis møte