Norway Chess 2021

Verdens sterkeste sjakk-turnering
Stavanger 7. - 18. september 2021

Norway Chess er verdens sterkeste sjakkturnering som foregår årlig i Stavanger regionen. Turneringen samler de 6 beste spillerne i verden som kjemper gjennom kamper i klassisk sjakk som er offisielt rated.

HTH KJØKKEN FORSTERKER SITT ENGASJEMENT I SJAKKEN

HTH har utvidet sitt årlige sponsorengasjement i Norway Chess betydelig i størrelse og varighet og har nå inngått en 3-årig avtale med Norway Chess.

HTH var den aller første store sponsoren som i sin tid ble med i Norway Chess, og de har vært en svært viktig partner i flere år.

Les mer her

Turneringen

Turneringen har siden oppstart i 2013 hatt et fokus på å være banebrytende i sjakken ved å være innovative og kommersialisere og profesjonalisere sjakk som sport.

I dag er Norway Chess en internasjonalt, anerkjent merkevare innen sjakk. Turneringen er en av verdens mest anerkjente og er en av de mest prestisjefylte turneringene for profesjonelle sjakkspillere å delta i.

Les mer om Norway Chess

Visste du at?

- Sjakk spilles regelmessig av over 600 millioner voksne mennesker?

- Over 78% av disse har høyere utdanning?

- 50% av sjakkspillere er mellom 16-34 år?

- Det er flere måter å spille et sjakkparti på enn det er elektroner i universet? 

- Sjakk matt kommer fra den persiske frasen «Shah Mat» som betyr at kongen er død.

- Spillerne i Norway Chess deltok i 2018 og 2019 i en uoffisiell kokekonkurranse med HTH for å kåre den beste kokken og i 2020 for å kåre den beste konditoren?

- Norway Chess har en live stream på engelsk og flere andre språk man kan se på nett?

- Norway Chess har også en egen åpen sjakkturnering hvor folk i alle aldre fra hele verden kan delta? Turneringen finner i år sted i Stavanger 10.-17. september i Folkets Hus.

Les mer om Altibox Norway Chess
Norway Chess | HTH