Kjøkkensjekklisten

Slik forbereder du deg før du skal renovere eller skaffe deg nytt kjøkken.

De fleste mennesker kjøper kun kjøkken noen få ganger i livet. Det er en stor beslutning, og resultatet må være helt perfekt. Hvis du synes prosjektet virker litt uoversiktlig, bør du lese dette. Vi har laget en oversiktlig kjøkkensjekkliste som hjelper deg med å holde styr på kjøkkenplanleggingen.

Coffee ID people

Kom godt i gang fra starten av

Det er ikke helt feil når man sier at forberedelsen er halve jobben. Har du planer om å renovere kjøkkenet ditt eller skaffe deg et helt nytt, gjelder det at jo mer du har tenkt over ønskene og behovene dine, jo bedre blir resultatet.

Kjøkkensjekklisten gir deg en oversikt over hvilke ting du skal tenke på før du starter.

Focus | HTH
Midnattsblå | HTH

Kjøkkensjekklisten

Ti ting du bør tenke over når du skal planlegge kjøkkenet ditt:

1: Hvordan bruker du kjøkkenet i dag? Skal det være annerledes?   

2: Hva fungerer godt på ditt nåværende kjøkken, og hva mangler du?

3: Er rammene rundt kjøkkenet slik du ønsker, eller vil du flytte på vegger og installasjoner?

4: Hvor stort er kjøkkenbudsjettet?

5: Hvilken stil skal det nye kjøkken ha?

6: Hvordan skal kjøkkenets arbeidssoner fordeles i rommet?

7: Hvor stort er behovet ditt for oppbevaring på kjøkkenet?

8: Hvor mye bordplass ønsker du, og hvor mye vedlikehold er du innstilt på?

9: Hvilke behov for oppbevaring og funksjon skal hvitevarene oppfylle?

10: Hvor mye av arbeidet vil du stå for selv?

Har du bruk for hjelp?

Det er mange beslutninger på veien mot drømmekjøkkenet ditt. Det kan virke en anelse uoversiktlig å komme fra drøm til virkelighet.

HTHs innredningskonsulenter er utdannet i å hjelpe deg med å skape akkurat det kjøkkenet du ønsker deg.

Avtal et gratis designmøte og få hjelp til både store og små kjøkkenbeslutninger.

Avtal gratis rådgivningsmøte | HTH

KOM I GANG MED KØKKENPLANLÆGNINGEN

Hvordan bruker du kjøkkenet ditt?

Begynn med å vurdere hvilken type kjøkken du ønsker deg. Skal matlagingen være i sentrum, eller skal det være et flerfunksjonelt rom som fungerer som samlingspunkt for alle familiens aktiviteter?

Ønskene og behovene dine bestemmer hvilken type kjøkken du skal vurdere, og hvordan kjøkkenet skal innredes slik at det oppfyller drømmene dine.

Focus VH7 | HTH

Hva fungerer bra for deg?

Ta utgangspunkt i det nåværende kjøkkenet ditt når du skal sette i gang med å planlegge det nye.

- Hva er du fornøyd med? 
- Hva kunne vært annerledes?
- Og hva mangler du?

Det er en god idé å skrive ned alt, slik at du er sikker på at du ikke glemmer viktige ideer underveis i prosessen.

Harmony Dark | HTH

Er rammene på plass?

Når du har tenkt over hvordan du bruker kjøkkenet ditt og laget en ønskeliste, er du klar til å vurdere om de eksisterende rammene er optimale.

Skal det veltes en vegg for å få et stort kjøkkenallrom? Skal avløp og installasjoner flyttes, eller er arbeidssonene allerede hensiktsmessig fordelt?

Sett opp et kjøkkenbudsjett

Når du har kommet i gang med kjøkkenplanleggingen, er det en god idé å sette opp et budsjett. Hvor mye skal det nye kjøkkenet koste?

De aller fleste kjøkkendrømmer kan realiseres innenfor budsjettet. Det er et spørsmål om å finne løsningene som både oppfyller kjøkkendrømmen din, passer til budsjettet ditt og gir deg en løsning som du blir glad i i mange år fremover.

Finn ditt kjøkkendesign

Du kan finne masser av gode ideer og inspirasjon til kjøkkendesign på nettet eller ved å besøke kjøkkenbutikker og lese boligmagasiner. Det gir deg en god oversikt over alle mulighetene som finnes på markedet.

Ved å besøke din lokale HTH-butikk får du et godt inntrykk av både kjøkkeninnredningen og -designet. Du kan se og ta på alle materialene og få personlig rådgivning som passer til dine ønsker og behov.

Next Hvid Højglans | HTH

Bli inspirert til ditt nye kjøkkendesign i vår modelloversikt.

Eksperttips

Det er viktig å finne et design som passer den måten du bruker kjøkkenet på.

Tenk over hvor mye rengjøring og vedlikehold du er innstilt på. Blanke skapdører ser f.eks. raskere tilsmusset ut enn treoverflater, men begge skapdørtypene er enkle å rengjøre.

Visste du ...

at alle kjøkkeninnredningene du finner i kataloger og på nett bare er eksempler? Kjøkken ditt blir tilpasset rommet ditt og ønskene dine.

Når du får tegnet en uforpliktende 3D-tegning hos HTH, er det mye enklere å se hvordan det ferdige kjøkkenet kommer til å se ut hjemme hos deg.

Mono | HTH GO

Bruk arbeidstrekanten når du innreder det nye kjøkkenet ditt.

Funksjonell kjøkkeninnredning

Når kjøkkenet ditt skal innredes, kan du bruke arbeidstrekanten til å sikre at kjøkkenets sentrale arbeidssoner blir plassert så hensiktsmessig som mulig.

Det er nemlig ikke likegyldig hvor f.eks. oppvaskmaskiner og oppbevaring av serviset er plassert i forhold til hverandre når du arbeider på kjøkkenet.

Målet er å innrede et kjøkken som fungerer for deg, og måten du bruker det på.

Harmony Dark | HTH

Åpne hyller gir et luftig uttrykk til kjøkkenet, og er perfekte til å stille ut det flotte kjøkkenutstyret ditt.

Planlegg oppbevaringsplassen din

En del av kjøkkenplanleggingen er å ta stilling til hvor mye oppbevaring du har behov for på kjøkkenet. De fleste kan ikke få nok oppbevaringsplass, og heldigvis er det mange muligheter for å utnytte hver eneste krik og krok.

Tenk over hva som skal være i de forskjellige kjøkkenskapene. Hvis du gjerne vil få det fine porselenet ditt frem i lyset, kan du vurdere åpne hyller eller vitrineskap. Har du mange store kjøkkenmaskiner, trenger du en god høyde mellom hyllene i skapene dine, og kanskje en uttrekkskuffe som gjør det enkelt å få ut en tung kjøkkenmaskin.

Hvordan prioriterer du bordplassen?

Under planleggingen av det nye kjøkkenet ditt, bør du overveie hvor mye bordplass du har behov for. Baker du mye, er det deilig å ha god plass til å elte og ha stekeplater på. Er dere flere som skal arbeide samtidig på kjøkkenet, krever det også god bordplass.

Størrelsen på kjøkkenet ditt har en avgjørende betydning for hvor mye bordplass du kan råde over, og det samme har valget ditt av kjøkkenskap. Høyskap tar opp bordplass, mens underskap frigir bordplass.

 

Valg av materiale

Hvilket bordplatemateriale du skal velge, avhenger av ønskene dine til design og vedlikehold. Få gode råd og veiledning i vår bordplateguide før du bestemmer deg.

Harmony Dark | HTH
Harmony Dark | HTH

Velg hvitevarer som passer dine behov

Hvitevarer er en viktig del av det nye kjøkkenet ditt og hverdagen din. De rette hvitevarene betyr en enklere hverdag for deg, og er dessuten med på å understreke den helhetlige kjøkkenlooken.

Vi har samlet våre tre beste tips som du kan ta med i vurderingen før du går ut og investerer i nye hvitevarer

Hos HTH bestemmer du selv

Vi er alle forskjellige og har forskjellige ønsker, prioriteter og behov – også når det gjelder å kjøpe nytt kjøkken. Derfor gir vi deg friheten til å velge hvor mye du vil gjøre selv og hva vi skal hjelpe deg med.