BENKEPLATE I STÅL

Benkeplaten i stål har i mange år vært å finne i industrikjøkken. Den solide benkeplaten er med sin rå stil blitt moderne og populær også i privatboliger. Stålet bringer et industrielt preg inn i hjemmet og passer perfekt med den skandinaviske stilen.


FORDELER VED BENKEPLATEN I STÅL

En benkeplate i rustfritt stål gir flere fordeler:

- Svært slitesterk

- Tåler varme

- Hygienisk overflate

- Enkel å gjøre ren

- Trendy look

Case: Trine Glidov  | HTH

STÅL ER STERKT

Stål er en legering av karbon og jern som gjør materialet smidig, ytterst solid og motstandsdyktig. Derfor egner stål seg svært godt til kjøkkenbenken.

Det finnes to typer av benkeplater i stål. Den ene er stål som er limt fast på en sponplate. Den andre er av massivt stål. Fordelene ved den massive platen er at den er mer elegant, robust og tåler varme.

BØRSTET ELLER CURLET

Når du skal ha en benkeplate i rustfritt stål, må du først og fremst bestemme deg for om du skal ha børstet eller curlet stål. Børstet stål er den tradisjonelle overflaten, som er mattslipt. I curlet stål er overflaten finslipt i sirkelbevegelser.

Det er ikke til å unngå at det blir riper i benkeplaten, men de er vanligvis vanskelige å se, og de tilfører bare sjarm og patina til kjøkkenet.

BENKEPLATEN SOM HOLDER TIL DET MESTE

En benkeplate i massivt stål er ytterst solid, og det er nesten umulig å lage buler i den. Dessuten tåler den å bli utsatt for stor varmepåvirkning, noe som gjør den svært funksjonell – spesielt for deg som bruker kjøkkenet mye.

Dersom benkeplaten ikke er av massivt stål, bør du være oppmerksom på at varme gryter ikke må stå på bordet for lenge, da varmen kan få limet til å slippe fra sponplaten og lage buler.

HVA KOSTER EN BENKEPLATE I STÅL?

Prisen på en benkeplate i massivt stål ligger typisk over gjennomsnittet sammenlignet med andre typer av benkeplater. Prisen avhenger av hvilken tykkelse du ønsker.

For å regne ut den eksakte prisen må du ha nøyaktige mål. Dem hjelper vi deg med å finne. Hør mer i din nærmeste HTH-butikk.

  

Tendens | HTH

VEDLIKEHOLD AV BENKEPLATER I STÅL

Benkeplater i rustfritt stål er enkle å holde rene. De har en antibakteriell overflate med en ensartet struktur som gjør at bakteriene ikke trenger inn. Til hverdags trenger du bare en oppvridd klut etterfulgt av en tørr klut.

For å fjerne kalkflekker anbefaler vi at du bruker en oppløsning av eddik eller et annet avkalkningsmiddel som ikke er etsende. Unngå å skrape av skitt, da det kan lager riper i stålet.

Sense | HTH
Stockholm | HTH Midnattsblå | HTH

GUIDE TIL DEN RIKTIGE BENKEPLATEN

Ta en titt i benkeplateguiden og få en oversikt over de forskjellige typene av benkeplater og deres fordeler og ulemper før du bestemmer deg.

Se benkeplateguiden

HVILKEN BENKEPLATE
ER BEST I DITT KJØKKEN?

Trenger du hjelp til å velge den rette
benkeplaten? Våre eksperter hjelper deg med
å få et nytt kjøkken som matcher din stil,
dine behov og ditt budsjett.