Valg av grep

De skaphåndtakene du velger til skuffene og skapene dine er med på å komplettere utseendet til kjøkkenet eller badet ditt. Nye grep til skap virker kanskje som noe ubetydelig, men de kan faktisk gjøre en stor forskjell for kjøkkenet ditt.

Sense | HTH

Grep: Base Stållook

Modell: Scandinavian Classic

Leather | HTH

Grep: Leather

Modell: Harmony Dark

Edge | HTH

Grep: Edge

Modell: Focus Grå

Knop | HTH

Grep: Klassisk knop

Modell: Scandinavian Classic (Grå)

Nude | HTH

Grep: Stål Nude

Modell: Oslo

Edge | HTH

Grep: Edge

Modell: Harmony Dark

Line | HTH

Grep: Line (Eloxeret Brun)

Modell: Harmony Dark

Nude | HTH

Grep: Stål Nude

Modell: Trend Hvit Ek

Sådan vælger du greb til skabe og skuffer

Før du velger nye grep skap til skuffer er det 5 ting du bør overveie for å være sikker på at du får valgt de riktige grepene til dørene dine.

HTH Dekor Grå Silke

1: Brukervennlige grep

Grep til skuffer og skap skal ikke være noe du famler etter. Skaphåndtakene skal være enkle å finne når du arbeider på kjøkkenet, slik at du raskt og enkelt kan få tak i de tingene du skal bruke. Riktige skaphåndtak vil gi deg en opplevelse av at funksjonaliteten er i toppklasse samtidig som designen passer.

Når du innreder det nye kjøkkenet ditt, er det viktig å tenke på brukervennlige skaphåndtak. Tenk over hvordan du arbeider på kjøkkenet slik at du får en god idé om hvilket skaphåndtak som egner seg best til ditt kjøkken.

2. Overordnet planlegging

Grepet er ikke det viktigste punktet i kjøkkenplanleggingen din; med det mener vi at det ikke er det første du skal ta stilling til. Først når du har valgt skapdører og oppstilling av kjøkkenelementene, er det på tide å velge grep.

En viktig detalj er å sørge for at det ikke oppstår problemer med at grep på skuffer og skap støter sammen når du har flere åpne på samme tid.

Når du skal plassere grepene på skapene dine, bør du sørge for at de sitter på et sted som hånden din søker etter automatisk, slik at du ikke trenger å se etter for å finne grepet. 

HTH Opladerindsats
Kategori | Køb online | HTH

3. Grep som passer din stil

Det er avgjørende for helhetsinntrykket at kjøkkenskapene og grepene passer sammen. Du kan velge en overordnet stilart til skapdører og grep som enten er klassisk eller moderne. Det forsterker stilen din når grepene på skap og skuffer passer sammen stilmessig.

Hvis du ikke er sikker på om stilen skal være moderne eller klassisk, kan du velge en multistil, som har et mer lekende og dynamisk uttrykk. Du kan skape en flott og personlig stil ved å plassere et rustikt grep på en moderne skapdør. Et moderne skaphåndtak med kurver kan også myke opp stilen i et ellers minimalistisk kjøkken.

4: Størrelse og vekt på skapdøren

Skaphåndtakene dine skal passe til størrelsene på skapdørene på kjøkkenet. Det nytter ikke å sette et lite knottehåndtak på en tung kjøleskapsdør eller et høyskap hvor døren kan være tung. Et svært lite grep til en kjempestor skapdør kan dessuten fort se merkelig ut.

Det beste resultatet oppnår du ved å sørge for at det er en sammenheng mellom dører og grep. Små knottehåndtak er velegnede til mindre og lettere dører, mens et solid eller avlangt skaphåndtak passer godt til tunge dører som har en stor flate. 

5: Grepets levetid

Skaphåndtakene dine skal kunne holde like lenge som kjøkkenet ditt. Det kan likevel være at du på et tidspunkt får lyst til å gjøre noen små endringer på kjøkkenstilen med nye grep.

Hvis du vil ha muligheten til å skifte grep, er det en god idé å velge et standardmål på grepene dine, slik at de blir enkle å skifte ut uten at du trenger å bore nye hull. Gå etter grep med borehull på enten 128 mm eller 160 mm.

Hvis du ikke kan få hullene til å passe, må du være sikker på at de nye grepene kan dekke de gamle hullene, ellers får du en sjusket skapdør med hull. 

Visste du at alle HTHs grep har 5 års garanti, og at alle overholder nikkeltesten?

Hjelp til å montere nye skaphåndtak

Se hvor lett du kan friske opp skapdørene dine med nye grep.

Presisjon er viktig når du skal montere grep på skuffer og skap. Bruk en mal til plassering og montering av grep, så er du sikker på skaphåndtakene dine vil sitte riktig.

Nye skaphåndtak kan gi det gamle kjøkkenet ditt et løft

Hvis du gjerne vil fornye kjøkkenet ditt uten å sette i gang med en storrenovasjon, så er nye skaphåndtak en god løsning. Utskifting av grep er en både overkommelig og enkel måte å gi kjøkkenet ditt et løft på.

Stockholm
Fronter & tilbehør | HTH

Se alle mulighetene

I katalogen «Fronter og tilbehør» kan du finne en oversikt over alle HTHs grep.