Velg de rette kjøkkenskapene

Valget av kjøkkenskap danner rammen rundt det nye kjøkkenet ditt. Se hvordan du skaper det beste fundamentet.

Focus Finer | HTH
Sense | HTH

Skapene er kjøkkenets skjelett

Kjøkkenskapene er en fundamental del av kjøkkeninnredningen din. De skal bare fungere! Har du opplevd å mangle skapplass på kjøkkenet, kjenner du betydningen av å velge de rette kjøkkenskapene. 

Midnattsblå | HTH Lakkfarger

Eksperttips

Har du vanskelig for å nå de øverste hyllene? Velg Magic Move, som senker den bakerste delen av overskapet automatisk, slik at du enkelt kan nå alt du trenger.

Midnattsblå | HTH Lakkfarger

Skuffeskap

Du kan gjøre det enklere å finne ting på kjøkkenet ved å velge skuffer fremfor hyller i underskapene dine. Skuffer som kan trekkes helt ut, gir god oversikt.

Midnattsblå | HTH Lakkfarger

Gode hjørner

Har kjøkkenet ditt hjørner? Start med å planlegge skaptypen til hjørnet. Da vet du hvor mye plass som er igjen til de resterende kjøkkenskapene.

VEILEDNING FOR KJØKKENSKAP

Slik velger du de rette kjøkkenskapene

Antall kvadratmeter på kjøkkenet spiller en naturlig rolle for hvor mange kjøkkenskap du har plass til. Ofte handler det om å utnytte plassen på en smart måte, slik at du får den rette looken, rikelig med oppbevaringsplass og god funksjonalitet.

Spørsmålet om hvor mange kjøkkenskap og hvilken type skap du har bruk for, avhenger hovedsakelig av tre ting:

■ Hvor mye kjøkkenutstyr skal du oppbevare på kjøkkenet

■ Hvor mye bordplass har du bruk for? Underskap gir bordplass – høyskap tar bordplass.

■ Hvordan utnytter du plassen optimalt? Velg en kjøkkenform som minimerer uutnyttet plass og innred etter arbeidstrekanten.

For å få mest mulig ut av kjøkkenskapene dine handler det i høy grad om at kjøkkenskapene dine skal sikre en funksjonell kjøkkeninnredning som passer til rommet.

Harmony Dark | HTH

Et høyskap med tandemuttrekk utnytter plassen og gir den perfekte oversikten.

Hvilke kjøkkenskap er best?

Størrelsen på kjøkkenet er avgjørende for hvilke kjøkkenskap du har plass til, og hvordan de skal kombineres for å utnytte plassen best mulig. Det finnes flere typer kjøkkenskap i forskjellige høyder og bredder. Hver har sine fordeler.

Få oversikt over de forskjellige typene av kjøkkenskap og se om du har mest behov for underskap, overskap, toppskap, høyskap eller en god kombinasjon av dem alle.

Next Hvid Højglans | HTH
Intet kjøkken uten underskap
×

Underskap er kjøkkenets grunnelement

Next Hvid | HTH

Romslige underskap er et must, uansett størrelse på kjøkkenet. De er en fast del i alle nye kjøkken.

 

Det er vanligvis i underskapene du oppbevarer større kjøkkenutstyr, som gryter, panner og skåler, da dybden i et underskap er større sammenlignet med andre kjøkkenskap. Underskap med kjøkkenskuffer er et godt valg hvis du ønsker god oversikt over skapets innhold.

 

Har du plass til en kjøkkenøy, vil underskapene danne fundamentet. Underskap fås i to dybder, og gir deg dermed mulighet for f.eks. å designe en kjøkkenøy med spiseplass.

  

BYGGESTEINEN PÅ KJØKKENET

Underskap hviler på en sokkel eller sokkelbein, som finnes i forskjellige høyder. Jo høyere bordplaten skal være i forhold til den ideelle arbeidshøyden, jo mer sokkel får du. Heldigvis kan du utnytte plassen ved å bruke sokkelskuffer som utnytter plassen under underskapet.

 

Se andre eksempler på gjennomtenkte skuffeløsninger.

Overskap forvandler veggen til oppbevaringsplass
×

Bruk veggene dine til oppbevaring

MagicMoveID | HTH

Overskap er ikke like dype kjøkkenskap som under- og høyskap. Til gjengjeld er overskap ideelle til å utnytte plassen i høyden. Spesielt på mindre kjøkken er overskap velegnet til å forvandle plassen på veggen til verdifull oppbevaringsplass.

 

Du kan velge overskap både med og uten skapdører. Skapdørene beskytter ting på kjøkkenet mot støv og smuss, mens overskap uten skapdører gir deg umiddelbar oversikt.

 

Plasseringen av overskapene dine skal være omkring 50 cm over kjøkkenbordet for å gi deg optimale arbeidsbetingelser.

 

EN NY MÅTE Å TENKE OVERSKAP PÅ

 

Hos HTH har vi designet flere innovative løsninger som utfordrer måten vi normalt tenker overskap på.

 

MagicMoveID er et godt eksempel. Med et knappetrykk får MagicMoveID den bakerste delen av overskapet til å kjøre ned automatisk. Det gir deg lett tilgang til innholdet i overskapet ditt.

Mono | HTH
Toppskap:
Et alternativ til overskap
×

Bruk toppskap som alternativ

Mono | HTH

Et alternativ til overskap er toppskap. Toppskap er mindre i høyden enn de normale overskapene, og skaper dermed mer luft i kjøkkendesignet.

 

Toppskap er svært fleksible. De finnes i flere høyder, og du har mulighet for å velge om toppskapet skal være med eller uten skapdører. Velger du et toppskap med en skapdør, er skapdøren montert på toppen av skapet.

 

FLERE MULIGHETER

 

Hvis du foretrekker at yndlingstingene dine skal være synlige på kjøkkenet, er FrameFlexID et fleksibelt oppbevaringssystem som du kan sette sammen og designe slik du ønsker.

 

Du har også mulighet for å bruke åpne hyller som et alternativ til overskap. Hyller gir et lett og luftig design, og du kan ha alle tingene du bruker ofte på kjøkkenet like for hånden.

Focus Midnattsblå | HTH
Høyskap utnytter takhøyden
×

Høyskap har flere fordeler

Focus Midnattsblå | HTH

Høyskapet er det mest romslige kjøkkenskapet, og kan utnytte plassen helt opp til taket. Det finnes høyskap i flere forskjellige bredder og dybder.

 

Høyskap kan innredes slik at de oppfyller alle ønskene dine. Fyll f.eks. høyskapet med justerbare hyller eller uttrekkbare trådkurver og brett som gir rask oversikt over innholdet i høyskapet.

 

Du kan også utnytte oppbevaringsplassen i et høyskap optimalt med et tandemuttrekk. Her kommer innholdet ut til deg når du åpner skapet, slik at du får full oversikt.

Harmony Dark | HTH
Innbyggingsskap skaper en gjennomført look
×

Innbyggingsskap til integrerte hvitevarer

Harmony Dark | HTH

Innbyggingsskap skjuler frontene på harde hvitevarer og erstatter dem med en skapdør som matcher resten av kjøkkenet ditt. Innbyggingsskap er vanligvis underskap som skjuler en oppvaskmaskin eller høyskap til kjøleskap og fryser.

 

Innbyggingsskap gir kjøkkendesignet ditt rene linjer, fordi du gjemmer bort de harde hvitevarene bak ensartede fronter. Du bør likevel være oppmerksom på at hvitevarene må være beregnet til å bli integrert i et skap for at det skal fungere. 

 

Få rådgivning om innbyggingsskap og integrerte hvitevarer hos din lokale HTH-butikk.

Kategori | Køb online | HTH
Et hjørneskap minimerer uutnyttet plass
×

Utnytt alle hjørner

Kategori | Køb online | HTH

Kjøkkenhjørner kan ofte være en utfordring når du helst vil unngå unødvendig uutnyttet plass. Heldigvis finnes det flere muligheter for å utnytte hjørnet optimalt med smart designede hjørneskap.

 

Den klassiske modellen er hjørneskapet med hyller, men her kan det være vanskelig å bevare oversikten over innholdet i skapet.

 

Som et alternativ, kan forskjellige typer av karuseller gi bedre tilgang til innholdet i hjørneskapet. Luksusutgaven er et hjørneskap med LeMans-uttrekk, hvor hyllene kommer glidende ut til deg, slik at alt innholdet i hjørneskapet er tilgjengelig.

Køkkeneksperterne | HTH

Få inspirasjon til kjøkkenskapene dine

Besøk din nærmeste HTH-butikk og opplev de forskjellige typene av kjøkkenskap. Her kan du få gode råd og hjelp av de dyktige kjøkkenkonsulentene våre, som veileder deg til en optimal sammensetning av kjøkkenskap.

Finn dine nye kjøkkenskap

Dropp ventetiden og avtal et uforpliktende designmøte.