Verdt å vente på

- Vi levde så lenge med det falleferdige kjøkkenet at da vi endelig skulle pusse det opp, gikk vi like godt all in.

TEKST MAI ECKHOFF MORSETH - STYLING TONE KROKEN - FOTO YVONNE WILHELMSEN

Case: Mai Morseth | HTH

HER BOR:

Mai Eckhoff Morseth (42) og Jostein Svegården (47), Sigrid (16), Mons (15), Sveinung (13) og Mie (12).

Mai er journalist og blogger, og skriver blant annet flere av interiørreportasjene i Vakre Hjem. Jostein er It-konsulent hos Geodata AS. Kjøkkenet tilhører en enebolig i Nittedal.

Instagram: @maimorseth
På nett: maieckhoffmorseth.com, 
tobluss.com

Case: Mai Morseth | HTH

"VI LEVDE I MANGE ÅR MED ET KJØKKEN SOM ALDRI HELT FUNGERTE FOR OSS"

Til ivrig hobbykokk å være synes jeg at jeg har vært ganske tålmodig. Vi levde i mange år med et kjøkken som aldri helt fungerte for oss, så når vi først skulle pusse det opp, ville vi gjøre det ordentlig.

Da vi kjøpte eiendommen i 2012, brukte vi alle pengene våre på selve huset og hadde ikke råd til å pusse opp de dyre rommene, vi nøyde oss med å male. Med årene, og med hyppig og ivrig bruk, var kjøkkenet så slitt at det falt fra hverandre. Jeg overdriver ikke: da vi løftet ut det gamle kjøleskapet, drysset det rust over hele gulvet.

- Mai Eckhoff Morseth


"DET ER FORT GJORT Å SE SEG BLIND PÅ SITT EGET HJEM"

Selv om jeg skriver sikkert femti interiørreportasjer i året, synes jeg ikke alltid det er like enkelt å ta så omfattende interiørvalg hjemme. Det er fort gjort å se seg blind på sitt eget hjem, og siden vi ønsket oss så omfattende endringer, inkludert endret planløsning, ville vi trekke inn eksperthjelp.

Vi har fått uvurderlig hjelp til nytenking av Tone Kroken, som utfordret oss til å ofre spiseplassen på kjøkkenet til fordel for en kjøkkenøy, og til å gå for to ulike farger på skrogene. Det var hun som
tegnet det første utkastet til kjøkkenet sammen med HTH. Vi kom kun med mindre endringer og tilføyelser på slutten, for vi skjønte utmerket godt at her var det smart å lytte til ekspertene. 

En arkitektpappa kommer også godt med, han slo uten videre fast at å flytte vinduene var en smal sak, og overbeviste oss om at fasaden ikke ville ta nevneverdig skade av det. Opprinnelig lå nemlig vinduene lavere enn kjøkkenbenken, som gjorde at støv og skitt samlet seg i karmene. De ble hevet og flyttet, og ga oss mulighet til å dra benkeplaten inn i vinduskarmen. Det er vi grenseløst fornøyde med!

- Mai Eckhoff Morseth

Case: Mai Morseth | HTH
Case: Mai Morseth | HTH Case: Mai Morseth | HTH

Flot mix av kjøkkenmodeller

Kjøkkenskapene langs vinduet er i modellen Stockholm, mens kjøkkenøya i mørkt melamin med trestruktur heter Havana, begge er fra HTH.

Benkeplaten i Cæsarstone i fargen Turbin Grey er fra Sigvartsen Steinindustri. Lampen i hjørnet er fra Gubi.

Se utvalget av HTH-kjøkkenmodeller

DE HELT RIKTIGE HÅNDTAKENE

Håndtak er en liten detalj som har stor effekt på kjøkkenstilen. Vi har valgt et håndtak i børstet messing som passer perfekt til de vakre dørene i modellen Stockholm.

Fem ting du skal tenke på når du velger håndtak

Case: Mai Morseth | HTH
Case: Mai Morseth | HTH Case: Mai Morseth | HTH

KJØKKENØY MED SPISEPLASS

Vi valgte å bytte det tradisjonelle spisebordet til en kjøkkenøy med spiseplass når vi skulle bygge om kjøkkenet. Det fungerer veldig bra i vårt travle familieliv.

Se når kjøkkenøy er en god idé


"VI HAR RETT OG SLETT FÅTT DET OPTIMALE KJØKKEN FOR OSS"

Kjøkkenet hadde opprinnelig hele tre dører, en til en bod, en ut til stuen og en til gangen. Boden ofret vi for kjølerom og større kjøkken, mens døren til gangen ble tettet igjen. Alle dørene ble fjernet, og inngangen fra stuen ble utvidet maksimalt for at rommene i større grad skulle gli i ett. Det er ikke et åpent allrom, men en mellomting som passer oss godt. Det er nesten utrolig hvor mye større rommet virker!

Vi har også vært så heldige med håndverkerne, NT Bygg. Midt i koronakrisen, mens små og store hadde hjemmekontor og hjemmeskole, ble de arbeidskledte morgenfuglene nesten ble for familie å regne.

Vi levde to måneder med kjøleskap i stua, kontinuerlig snekkerarbeid fra morgen til kveld og håndoppvask på vaskerommet i annen etasje. Bråk og byggestøv til tross, det er fantastisk å jobbe med folk som ikke gir seg før alt er perfekt.

Det er vi så glade for i ettertid – det er ingenting igjen å irritere seg over. Vi har rett og slett fått det optimale kjøkkenet for oss. Nå venter vi bare på en stekeovn nummer to – for kokkeglade meg var det nemlig mitt eneste MUST!

- Mai Eckhoff Morseth

VÅRE BESTE KJØKKENTIPS

> Ta imot råd! Det er lett å se seg blind på egen bolig, også for en som jobber med interiør. Det er verdt å betale litt for eksperthjelp.

> ... men ikke lytt blindt til alle råd. Tenk igjennom hvilke funksjoner familien har behov for, og ikke gå på akkord med de viktigste av dem. Det hjelper ikke at noe er pent om det gjør hverdagen for tungvinn for
dem som skal bruke det.

> Lag et moodboard på forhånd der du ser farger, overflater og materialer sammen, så du vet at det funker.

> Tenk igjennom hva du har og trenger plass til. Mange har en ganske stor maskinpark på kjøkkenet sitt. Alt trenger plass. Vi ofret noen duppeditter på ferden, og ærlig talt, det var bare befriende. Rydd opp,
selg og gi bort! Jeg oppdaget at vi hadde fire nesten identiske ildfaste former med lokk, og det er tross alt begrenset hvor mange helstekte kyllinger jeg kan lage om gangen.

> Velg kvalitet og tidløshet. Vent med å kjøpe et møbel til du har råd til det du egentlig vil ha. Det er miljøtenkning i praksis! Jeg har kastet nok raklete møbler etter et par år, det er ikke særlig økonomisk. Barkrakkene koster skjorta, men skal være med oss hele livet og kan gå i arv til barna på sikt. Så da er de kanskje ikke så dyre likevel? De er dessuten bærekraftig produsert.

> Bruk gode håndverkere og diskuter løsningene godt med dem før oppstart. Tenk gjennom hva slags listverk, fuger og overflater dere ønsker dere. Det sparer tid, penger og misforståelser.

VIL DU GJØRE SOM MAI OG JOSTEIN

Mai og Jostein fikk sitt vakre kjøkken tegnet
av en av våre kjøkkeneksperter.

Du kan også få det. Kom ett skritt nærmere
drømmen din, og bestill et gratis designmøte.