KJØKKENOPPUSSING I 4. ETASJE

Da Susanne og Peter overtok sin slitte herskapsleilighet i 4. etasje, var de enige om å være tro mot sin egen stil og ikke ta hensyn til hva som selger godt. Det har resultert i et unikt kjøkken som tar hensyn til leilighetens historie, familiens fargeglede og hverdagslivet med to små barn.


PÅ BESØK I ÅRHUS C

Her bor Susanne og Peter med de to barna sine, Wilma og Georg. Leiligheten er på 130 kvadratmeter og ble i 2020 totalrenovert.

@ved.lejlighed | HTH

@VED.LEJLIGHED

Bak Instagramprofilen @ved.lejlighed står Susanne, som er 32 år og tekstforfatter.

I mars 2020 overtok hun og mannen Peter en gammel herskapsleilighet i 4. etasje, som mildt sagt hadde behov for en kjærlig hånd.

@ved.lejlighed har Susanne dokumentert oppussingen og alle de fargerike løsningene som det kreative paret har innredet seg med.

@ved.lejlighed | HTH


«Mange tenker kanskje at boligen deres bør bli lett å selge når de pusser opp, og velger derfor noe mer nøytralt. Men vi har ikke planer om å flytte snart.»

- Susanne

TO ROM BLE TIL ETT

Kjøkkenet i leiligheten til Susanne og Peter var opprinnelig svært lite. For å skape plass valgte de derfor å legge det opprinnelige kjøkkenet sammen med et tilstøtende barnerom.

«Det var viktig for oss å få massevis av gulvplass», forteller Susanne og fortsetter: «Matlaging er en viktig del av livet vårt, og det må være plass til å kunne lage mat sammen i kjøkkenet.»

Da kjøkkenrammene var på plass, startet jakten på optimal oppbevaringsplass. Peter forteller: «Vi har jo bare den plassen vi har, så vi har virkelig tenkt mye på hvordan vi skulle få mest mulig oppbevaringsplass ut av det.»

En av løsningene er et frittstående kjøleskap fremfor et integrert, siden de ikke ville mangle kjøleplass. Paret har dessuten valgt høyskap som går helt til taket og et apotekerskap som gir det perfekte overblikket.

KJØKKENDRØM PÅ BUDSJETT

Susanne og Peter begynte kjøkkenprosessen hos en forhandler av snekkerkjøkken, men da oppussingen av leiligheten bød på overraskelser, bestemte de seg for å endre kurs.

Susanne forteller: «Vi fant ut at vi ikke ville bruke så mye penger på et kjøkken. Det var andre prosjekter i oppussingsprosessen som var minst like viktige».

Det førte paret til HTH, der de i første omgang forelsket seg i Shape-konseptet. Valget falt likevel i stedet på modell Base Blå, der paret kunne få kjøkkendrømmen oppfylt for ca. 65 000 kr.

Se hva kjøkkenprisen påvirkes av

GJØR SOM SUSANNE OG PETER

Susanne og Peter fikk tegnet kjøkkenet sitt
etter å ha drøftet ønsker, behov og budsjett
med en av kjøkkenekspertene våre.

Det kan du også få. Avtal et gratis designmøte
og kom ett skritt nærmere drømmen.

Base Blue | @ved.lejlighed | HTH
Base Blue | @ved.lejlighed | HTH Base Blue | @ved.lejlighed | HTH

FRONTER SOM TÅLER EN STØYT

Da kjøkkenfrontene skulle velges, var paret enige om at de ville ha matte overflater, som er behagelige å ta på og gir kjøkkenet et rolig uttrykk.

Valget falt på Base Blå, som er belagt med Fenix Laminat. Det er et utrolig slitesterkt høytrykkslaminat som ikke krever mer vedlikehold enn en våt klut.

Susanne forteller: «Vi har ikke opplevd noen riper eller gjenstridige fettfingre på kjøkkenfrontene våre. Og det er altså til tross for at det iblant deiser en sparkesykkel eller dukkevogn inn i dem. Det er fint som barnefamilie. Frontene tåler en støyt.»

Opplev Base Fenix Laminat


«Messing kan gjerne få litt patina. Det er en del av estetikken».

- Susanne

VEDLIKEHOLDSFRI BENKEPLATE

Da Susanne og Peter valgte sin hvite benkeplate i CoreStone, var ønsket å få en benkeplate som var behagelig å ta på og enkel å vedlikeholde.

CoreStone er laget av kompositt, som er svært slitesterkt. En av fordelene ved CoreStone er at eventuelle riper kan repareres, og du kan få benkeplaten til å se ut som ny ved å polere den.

«Benkeplaten krever bare en våt klut i hverdagen, og så kan den slipes og repareres om noen år, når barna er blitt større. Vi ville ikke fått vedlikeholdt en benkeplate av tre. Det har vi prøvd, og det skjer bare ikke», forteller Susanne.

Få en benkeplate i CoreStone

«Kjøkkenet skulle ha den samme gnisten og sjarmen som resten av leiligheten».

- Susanne

DEN USYNLIGE KJØKKENVIFTEN

Susanne og Peter bestemte seg snart for at det ikke skulle være overskap i kjøkkenet deres, og de var heller ikke interessert i en stor, vegghengt kjøkkenvifte.

«Vi undersøkte mye rundt integrerte kjøkkenvifter, og fant ut at de kunne oppfylle behovet vårt», forteller Susanne og fortsetter: «Den er enkel å gjøre ren. Det sitter et filter i den som bare trenger å skylles. Hvis grytene koker over, renner vannet ned i en beholder som enkelt kan tømmes.»

Se vår guide til kjøkkenvifter

SUSANNE OG PETERS BESTE OPPUSSINGSTIPS

> Spør andre om deres erfaringer. Hva er de glade for i sitt kjøkken? Det gir deg noen gode ideer til ditt eget prosjekt.

> Tenk over hvilken funksjon kjøkkenet har i hverdagen din og ta utgangspunkt i det når du innreder.

> De små, praktiske tingene er viktige. Hvor står du når oppvaskmaskinen skal tømmes, og hvor skal tingene plasseres? Kan du komme deg rundt åpne skapdører? Hvor vil du ha de høye glassene dine, og er det plass til alle grytene i den skuffen de hører hjemme i?

> Bruk materialer eller farger for å skape sammenheng. Vi har valgt messing som et gjennomgående materiale og har brukt tid på å finne messingdetaljer som får innredningen til å henge sammen.