Et samlingspunkt for venner og familie

Da det nyinnflyttede paret Cilie og Martin skulle velge kjøkken til typehuset sitt i Holbæk, var visjonen klar. Det skulle være et lyst og lekkert samlingspunkt for venner og familie, der det var plass til hygge og matlaging. Se deres vurderinger om personlig innredning, design og materialvalg.


PÅ BESØK HOS FAMILIEN BAGGER

Familien Bagger består av Cilie og Martin, deres nyfødte datter Haylie og Martins tre store barn. Det 170 kvadratmeter store vinkelhuset sto ferdig i desember 2017 og ble bygd i samarbeid med HusCompaginet. Paret er innredningsentusiaster og liker å gjøre hjemmet sitt personlig med flotte gjør-det-selv-løsninger.

Kundehistorie: Cilie Bagger | HTH

@ciliebagger

Cilie arbeider som rettsassistent ved retten i Frederiksberg, men har nå mammapermisjon med datteren Haylie.

Som en kreativ avveksling fra jobben tilbringer Cilie fritiden med et kamera i hånden. De vakre bildene her på siden er alle Cilies egne. Du kan se enda flere på Instagram-profilen @ciliebagger.

Se også Cilies blogg og fotoside www.ciliebagger.dk

Kundehistorie: Cilie Bagger | HTH

"Fra starten av visste vi at pengene skulle brukes i kjøkkenet. Det skulle være flott og gjennomført".

Cilie

INNREDNING I ØYEHØYDE

Plantegningen av det 38 kvadratmeter store kjøkkenet var på plass da Cilie og Martin valgte sitt typehus fra HusCompagniet. De endret litt på vinduer og dører for å få mest mulig lys inn i det nye kjøkkenet, men de beholdt rommet slik det var tegnet.

Paret besøkte flere typehusutstillinger og HTH-butikker for å hente inspirasjon til deres store kjøkken. På forhånd var det viktigste at innredningen tok høyde for Cilies høyde.

- Alt måtte være i min øyehøyde. Derfor har vi for eksempel valgt å ha to ovner ved siden av hverandre og unngått overskap som jeg ikke kan nå, sier Cilie.

Få tips til kjøkkeninnredningen

Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH
Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH

DET STORE OVERBLIKKET

På det første designmøtet med HTH i Glostrup fikk paret en god oversikt over materialer og designmuligheter ved å se butikkens utstilling.

- Jeg tog rigtig mange billeder i butikken for at huske det hele. Det var guld værd, da vi kom hjem, fortæller Cilie.

Sammen med HTHs kjøkkenekspert drøftet de alle ideene og ønskene slik at han hadde et godt utgangspunkt for å tegne deres personlige, store kjøkken i typehuset.

Avtal ditt eget designmøte

HVITT OG UTEN HÅNDTAK

Huset i Holbæk er parets tredje hjem. Det har gitt dem noen verdifulle erfaringer som de kunne bruke da de skulle velge kjøkkendesign.

- I vår forrige leilighet hadde vi grepsfrie Next-fronter fra HTH. Dem var vi svært glade i, så det var naturlig å velge Next til det nye huset vårt, forteller Cilie.

Next finnes i flere varianter, og paret valgte utgaven med slitesterk, hvit høyglanset lakk, som lyset reflekteres vakkert i.

- Vi visste på forhånd at vi ville ha kjøkkenet helt lyst. Alt passer til hvitt, så med en hvit base kan vi legge til alle de fargene vi har lyst til, sier Cilie.

Se mer om modellen Next


VALG AV BENKEPLATE

Cilie og Martin hadde fra begynnelsen en god idé om hva slags benkeplate de ville ha. Fra et tidligere oppussingsprosjekt hadde de erfaring med en benkeplate i tre som de begge likte svært godt. Det passet godt med parets idé om å velge kvalitet og lekker design.

GODT HÅNDVERK ER EN GLEDE HVER DAG

Da paret besøkte HTH-butikken, så de prøver på forskjellige benkeplater i tre. Cilie fotograferte prøvene sammen med Next-frontene for å ha et godt grunnlag når den endelige avgjørelsen skulle tas.

- Vi valgte kjerneask til benkeplaten fordi vi synes at ask har flotte åremønstre som gir benkeplaten liv.

I første omgang fikk paret tegnet en løsning med benkeplate i tre og hvite gavler. Da de så tegningene, var de likevel enige om at det måtte noe ekstra til.

Derfor falt valget på en eksklusiv broløsning med vakre tappsammenføyninger. Et valg de ikke har angret på.

Få tips til valget av benkeplate

"Det gjorde et lite innhogg i lommeboken, men løsningen er verdt det hele. Vi er bare så glade i benkeplaten".

Cilie

Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH
Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH

KJØKKENETS SAMLINGSPUNKT

Familiens vakre kjøkkenøy er et naturlig samlingspunkt der man både lager mat, hygger seg og fester.

- Vi bruker kjøkkenøya ganske mye. Både i hverdagen og når vi har gjester. Det er kult at man kan gå rundt den og at alle kan være med, forteller Cilie.

Designen av øya ble diskutert grundig fra starten. Paret valgte en vakker broløsning med tappsammenføyninger som utstråler høy kvalitet. De bestemte seg for at øya skulle designes slik at det var sitteplasser på den ene siden.

- Da vi tegnet kjøkkenet, vurderte vi om øya skulle være en kokeøy eller en vaskeøy. Kjøkkenviften gjorde utslaget, og i dag er vi svært glade for valget vårt.

Finn flere tips til kjøkkenøya

VÅR BESTE INVESTERING

En av de beste investeringene som Cilie og Martin har gjort, er deres Quooker.

– Vi er så glade i den at det er helt vilt. Vi bruker den mange ganger hver dag. Både når vi må lage kaffe på 10 sekunder, blansjere grønnsaker og til resten av matlagingen, sier Cilie.

Få flere ideer til kjøkkenet

Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH
Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH

STRØMLINJEFORMET DESIGN HELE VEIEN RUNDT

Cilie og Martins typehus har to bad som også er innredet med HTH-inventar. Det ga dem mulighet for å få en gjennomført design i hele huset.

- Det var viktig for oss at det fantes en rød tråd. Frontene i kjøkken og bad måtte være like, men benkeplaten var en utfordring, forteller Cilie.

Etter å ha vært rundt i flere HTH-butikker for å se mulighetene valgte paret en svart benkeplate til begge badene. Benkeplaten fra KUMA er helstøpt med perlemor av muslingskjell, som gir en vakker, funklende effekt. Den matcher de runde speilene med svart metallkant, som Cilie på forhånd hadde forelsket seg i.

- Vi måtte leve uten speil i fire måneder, fordi de var i restordre, men jeg er kjempeglad for at staheten vant, sier Cilie.

Få tips til å velge speil

PRAKTISK OG FUNKSJONELT

Hos familien Bagger er vaskerommet et praktisk og funksjonelt rom som ikke trenger å være flott og fancy. Derfor sto rommet nederst på prioriteringslisten i budsjettet.

- Da vi kom til vaskerommet, var pengepungen tom. Men for oss er vaskerommet kun et funksjonelt rom, sier Cilie.

Det viktigste for paret var en god, lang benkeplate og skyvedører for å skjule husets tekniske rom. De hvite frontene og den grå benkeplaten ble valgt for å matche resten av husets design og bevare den røde tråden i innredningen.

- Neste gang vi skal bygge hus, vil vi prioritere vaskerommet høyere. Etter at vi fikk Haylie, har vi fått enda mer klesvask, så rommet kunne godt ha vært større og innredet med en vaskesøyle, forteller Cilie.

Få råd til vaskerommet

  

Kundecase: Cilie Bagger | HTH


CILIES 8 BESTE RÅD

> Bruk omgangskretsen for å få gode ideer til materialer og innredning.

> Besøk flere butikker og se forskjellige løsninger.

> Forbered deg grundig før designmøtet – da blir det enklere å ta veloverveide beslutninger.

> Spør om mulighetene, og få inspirasjon i butikken.

> Ikke vær for fastlåst på materialene fra start – kanskje finnes det enda bedre løsninger.

> Ta med kataloger hjem for inspirasjon.

> Ta bilder i butikken, slik at du kan huske alle detaljene når du kommer hjem.

> Prioriter budsjettet slik at det er penger til det som er viktigst for deg.

VIL DU GJØRE SOM CILIE OG MARTIN?

Cilie og Martin fikk tegnet kjøkken, bad og
vaskerom av en av våre kjøkkeneksperter.

Det kan du også få. Avtal et gratis designmøte
og kom ett skritt nærmere drømmen.