Brukerveiledning

Brukerveiledning

Velkommen til HTHs brukerveiledning for tegneprogrammet. Brukerveiledningen er delt inn i kapitler slik at det skal være enkelt og raskt for deg å finne svar på spørsmålene dine.

HTHs kundeservice er alltid klare til å hjelpe deg.

Kom i gang
Tegneverktøyet
Planlegging
Innkjøp
Installasjon
Prosjektadministrasjon
Kontoadministrasjon
HTH-konto

HTH SmartDesigner

 


Kom i gang

Hvordan forandrer jeg romstørrelsen / Hvordan legger jeg til mine egne kjøkkenmål?

Ved å klikke på veggene kan du trekke dem inn og ut. Du kan også endre rommets grunnleggende form ved å velge "Rommets form" i menyen på venstre side. Det er også mulig å skrive inn målene dine direkte på plantegningen.

Hvordan zoomer jeg inn på tegningen min?

Du kan zoome inn og ut ved å bruke pluss- og minussymbolene til høyre for tegningen din.

Hvordan legger jeg til et produkt på tegningen min?

For å legge til et produkt på tegningen velger du produktet i menyen til venstre, klikker på det og trekker det inn på tegningen.

Hvordan legger jeg til et vindu?

Du kan legge til et vindu på plantegningen ved å velge vindustype i menyen til venstre under "Vinduer". Klikk på vinduet, trekk det inn på tegningen og plasser det på ønsket vegg. Vindustørrelsen kan endres under "Egenskaper", en liste som vises etter at vinduet er plassert på ønsket vegg.

Hvordan legger jeg til en dør?

Du kan legge til en dør på plantegningen ved å velge type dør i menyen til venstre under "Dør". Trykk på døren, trekk den inn på tegningen og plasser den på ønsket vegg. Størrelsen på døren kan endres under "Egenskaper", en liste som vises etter at døren er plassert på ønsket vegg.

Kan jeg bruke mine egne hvitevarer?

Velg et apparat under "Hvitevarer og vasker" som ligner mest mulig på det apparatet du har i dag, og trekk dette inn på tegningen for å merke av plassen.

Kan de valgte hvitevarene på tegningen kjøpes via HTH?

Apparatene kan bestilles i butikken.

Hvordan velger jeg benkeplate? / Er det mulig å se de tilgjengelige benkeplatene?

Det er enkelt. Klikk på Kategorier > Kjøkkenskap > Benkeplater. Du får nå opp de tilgjengelige benkeplatene.

Hvordan finner jeg et bestemt produkt?

Hvis du vet hvilket produkt du leter etter, kan du bruke søkefunksjonen på toppen av verktøyet (til venstre). Skriv inn produktkoden for å få det beste resultatet.

Kan jeg legge til produkter fra andre modeller på tegningen min?

HTHs SmartDesigner inneholder bare produkter fra Gjør Det Selv HTH. Planlegger du et kjøkken med andre HTH-modeller og -produkter, anbefaler vi at du finner produkter som ligner i HTH SmartDesigner og samarbeider med den lokale HTH-butikken din for å få et design med de produktene du ønsker. Finn butikken nærmest deg her.

Jeg gjorde en feil, kan jeg angre?

Du kan enkelt angre siste handling. Klikk på pilen i toppmenyen til høyre eller bruk hurtigtastene cmd+z på Mac eller ctrl+z på PC.

Hvordan sletter jeg et prosjekt?

Ønsker du å slette et prosjekt, kan du klikke på "Åpne eksisterende prosjekt" på startskjermen i verktøyet. Når prosjektet er lastet inn, vises et papirkurvikon nederst i høyre hjørne ved siden av hvert prosjekt. Klikk på det for å slette tegningen du har valgt.

Hvordan tar jeg et bilde av kjøkkentegningen min?

Klikk på kameraikonet i menyen oppe til høyre. Når "Ta et bilde" er åpent, kan du rotere kameravinkelen ved å klikke og trekke til høyre eller venstre. Bildet blir tatt fra avatarens synsvinkel. Du kan også flytte avataren rundt – bare klikk og trekk.

Kan jeg få et pristilbud på kjøkkenet mitt?

Når du tegner kjøkkenet, blir prisen beregnet av tegneprogrammet (til høyre for tegningen) og den justeres automatisk når du endrer tegningen. For å få en nøyaktig pris, lagrer du prosjektet i din Min HTH-konto. Del tegningen med en butikk eller skriv ut tegningen og ta den med deg til butikken, som så lager et oppdatert tilbud til deg.

Hvordan skriver jeg ut tegningen min?

Gå til "Mitt resymé" i verktøyet. Til høyre ser du en knapp som heter "Skriv ut". Klikk på den for å skrive ut plantegningen og detaljene for det lagrede prosjektet ditt.

Hvordan bytter jeg mellom 2D og 3D bildevisning?

Du kan se tegningen din i både 2D og 3D mens du holder på med designet. Du bytter synsvinkel ved å trykke på 2D- eller 3D-knappen i vinkelstyringen som du finner midt i vinduet til høyre.

Jeg fikk en feilmelding om at tegningen min ikke lenger er oppdatert. Skal jeg fortsette?

Ja. Hvis du har gjort endringer på tegningen din i HTHs SmartDesigner nylig, må du logge på og klikke på Lagre tegning under "Mitt resymé". Ved å gjøre det sendes siste oppdateringer om tegningen din til Mine tegninger under Min HTH.

Hvordan kan jeg se kjøkkenet mitt fra forskjellige vinkler?

Du kan se tegningen din i både 2D og 3D mens du holder på med designen. Zoom inn og ut ved rulle med musen eller ved å klikke på pluss (+) og minus (-) som du finner midt i vinduet til høyre.

Hvordan kan jeg legge hvitevarer til i min kjøkkentegning?

Hvitevarer finner du ved å klikke på fanen "Hvitevarer og vasker" i menyen til venstre. Når du har funnet produktet du vil bruke, kan du trekke dette til ønsket sted i rommet.

Hvorfor er prisen i tegneprogrammet annerledes enn i butikken?

Prisen som vises i tegneprogrammet, er den samme som er i våre kataloger og prislister. Noen ganger har vi tilbud i butikkene og derfor kan prisene variere noe. Du vil uansett alltid få den laveste prisen.

Hvorfor blir ikke alle produktene lagt til i bestillingen min?

Noen av produktene i verktøyet er der for å hjelpe deg under planleggingen. Verktøyet inneholder hele Gjør Det Selv HTH-sortimentet. Hvis du ønsker et apparat eller en benkeplate som ikke er en del av dette sortimentet, vil du likevel kunne legge dette til og på den måten få hjelp til å planlegge rommet ditt på best mulig måte. Snakk med den lokale HTH-butikken din om hvilke produkter som vil passe til din løsning. I verktøyet finner du også dekor (for eksempel møbler og blomster) slik at du kan sette ditt personlige preg på tegningen din. Dette er bare for designformål.

Hvordan bytter jeg språk?

HTHs SmartDesigner er tilgjengelig på både norsk og engelsk. For å endre språkinnstillingene trykker du på tannhjulet i menyen øverst til høyre.

Jeg ønsker å bruke mål med Imperial standard. Kan jeg endre dette?

For å endre målstandarden trykker du på tannhjulet i menyen øverst til høyre.

Hvordan endrer jeg takhøyden på tegningen min?

Du kan justere takhøyden ved å trykke på "Nivåinnstillinger" i menyen til venstre og justere "Takhøyde" ved å skrive inn et tall i feltet eller ved å bruke +/-.

Hvordan fungerer auto-designeren?

Autodesignen er basert på profesjonelle regler for design av kjøkken og regner ut forslagene på bakgrunn av disse reglene.

Kan jeg ta bort avataren?

Avataren forsvinner hvis du zoomer inn.

Hvordan bruker jeg "Finn en referanse" til å søke fram et produkt?

Hvis du har et produktnummer, kan du bruke søkeboksen øverst på menyen til venstre for å søke fram produktet du trenger. Husk at SmartDesigner bare viser produkter fra Gjør Det Selv-katalogen.

Hvordan endrer jeg skapets stil eller farge?

Når du begynner på en ny tegning, kan du velge hvilken stil du vil bruke ved å trykke på den tegningen du foretrekker. Det er også mulig å endre stil på et skap eller hele tegningen. Dette gjør du ved å klikke på et skap og deretter klikke på blyanten i den lille menyen som nå vises. Deretter klikker du på "Stil" i menyen til venstre. Se gjennom valgene og velg stilen du ønsker. Ønsker du at alle skapene på tegningen din skal bytte til den valgte stilen, klikker du på "Hele designet" i dialogboksen.

 

Tegneverktøyet

Kan jeg bruke tegneverktøyet på nettbrettet mitt?

Det er foreløpig ikke mulig å bruke tegneprogrammet på iPad, Android-nettbrett eller smarttelefoner. Hvis du har en Windows nettbrett-PC, fungerer programmet på den.

Hvor kan jeg laste ned programvaren?

HTHs SmartDesigner laster du enkelt ned fra SmartDesigner-siden. Dine lagrede tegninger blir knyttet til kontoen din. Det betyr at du kan finne dem igjen på hvilken som helst datamaskin du bruker, så lenge du er er logget på Min HTH-kontoen.

Hvordan får jeg hjelp til å tegne det nye kjøkkenet mitt? / Jeg har laget en skisse og skulle gjerne hatt noen innspill?

Du kan bruke livechat-funksjonen på nettstedet eller ta kontakt med en butikk direkte. Du kan også besøke den lokale butikken din og snakke med en av våre eksperter her.

Hvordan deler jeg tegningen min med en utvalgt butikk?

Klikk på "Avtal et møte"-knappen i SmartDesigner eller under "Mine tegninger"-området under Min konto på nettstedet for å avtale et møte med en av våre kjøkkenspesialister. Spesialistene mottar plantegningen og produktlisten og kan sette seg inn i designet ditt før de snakker med deg direkte. Du kan også bruke livechat-funksjonen

 

Planlegging

Hvordan planlegger jeg kjøkkenet mitt?

Du kan finne nyttig informasjon om hvordan du planlegger kjøkkenet ditt her. Du skal bruke målene på rommet, laste ned vår SmartDesigner og bruke verktøyet til å tegne og få planforslag til det nye kjøkkenet ditt her

Hvor lang tid tar vanligvis planleggingen?

Så snart du har lagt inn målene dine kan du på få sekunder få fram et autodesign-forslag ved å bruke designforslag-funksjonen.

Jeg har lagt inn feil e-postadresse. Kan jeg endre denne?

Det er foreløpig ikke mulig å endre e-postadressen på nettstedet. Vi foreslår at du oppretter en ny konto med den nye e-postadressen din. Vi beklager ulempene og jobber med å løse dette!

Er det noe jeg trenger å vite før jeg starter?

Du trenger å vite målene på rommet ditt og ha en idé om hvilken stil du ønsker, før du setter i gang.

Kan jeg få hjelp til å måle kjøkkenet mitt?

Bruk funksjonen for å søke etter butikk eller avtal et møte for å snakke med én av våre interiørkonsulenter om et hjemmebesøk.

Hvordan måler jeg kjøkkenet mitt?

Her finner du en veiledning for hvordan du måler opp kjøkkenet ditt Her.

 

Innkjøp

Hva må jeg gjøre for å få tilsendt et tilbud på kjøkken?

Oppe i høyre hjørne av skjermbildet i HTHs SmartDesigner vil du til enhver tid se en oppdatert pris på det kjøkkenet du designer. Du får også en spesifisert prisliste under Mitt resymé.

 

Installasjon

Kan jeg få hjelp til å montere kjøkkenet mitt?

Ved å ta kontakt med din lokale butikk, vil du kunne få hjelp til å finne en som kan montere det nye kjøkkenet ditt.

 

Prosjektadministrasjon

Kan jeg gå tilbake til en eldre versjon av tegningen min?

Det er bare mulig å åpne den siste versjonen av tegningen din. Hvis du ønsker å ta vare på den originale tegningen din, må du lagre din oppdaterte versjon med ett nytt navn.

Hvordan setter jeg opp et nytt prosjekt?

Først åpner du HTHs SmartDesigner. Klikk så på "Ny"-knappen for å åpne et nytt prosjekt. Du kan nå begynne å designe ditt nye kjøkken umiddelbart. Ønsker du å åpne et nytt prosjekt og samtidig beholde ditt gamle prosjekt åpent, må du klikke på "+"-tegnet i menyen oppe til høyre, ved siden av lagreknappen. Du vil nå bli bedt om å lagre ditt eksisterende prosjekt før du åpner et nytt. På den måten trenger du ikke være redd for å miste de endringene du allerede har gjort.

Hvor finner jeg mine lagrede prosjekter?

Dine lagrede prosjekter er knyttet til din Min HTH-konto. Du har derfor tilgang til prosjektene dine fra hvilken som helst datamaskin som har programvaren installert. Du trenger bare å logge på med dine kontodetaljer og klikke på "Åpne"-knappen. Du vil da få fram en liste over dine lagrede prosjekter. Kjøkkenprosjektene, baderomsprosjektene og garderobeprosjektene er alle lagret i forskjellige verktøy. Hvis du ikke finner tegningen din, må du kontrollere at du har åpnet rett verktøy. Selve verktøyet kan lastes ned her.

Hvordan endrer jeg navn på prosjektet mitt?

Du kan ikke endre navn på et prosjekt etter at du har opprettet det. Du kan lagre prosjektet på nytt med et annet navn når du klikker på lagreknappen. På den måten lagrer du en ny versjon av tegningen din med det navnet du ønsker.

Hvordan kan jeg skrive ut tegningen fra forskjellige vinkler?

Trykk på kameraikonet i menyen oppe til høyre. Når "Ta et bilde" er åpent, kan du rotere kameravinkelen ved å klikke og trekke til høyre eller venstre. Bildet blir tatt fra avatarens synsvinkel. Du kan også flytte avataren rundt – bare klikk og trekk.

 

Kontoadministrasjon

Hvordan oppretter jeg en ny konto?

Første gang du lagrer en ny tegning vil du bli bedt om å opprette en ny konto. Det er enkelt å opprette en konto fra verktøyet! Forsikre deg om at du har angitt riktig e-postadresse før du fortsetter. Det er ikke mulig å endre den når kontoen er opprettet.

Jeg har glemt passordet mitt

Du kan tilbakestille passordet og gå til hth.no for å klikke på koblingen for glemt passord. Dette tilbakestiller passordet for SmartDesigner og Min HTH.

Kan jeg logge på med Min HTH-konto?

Ja. Hvis du allerede har en Min HTH-konto, kan du logge på SmartDesigner ved hjelp av denne.

Hvordan fungerer Min HTH-kontoen?

Kontoen din opprettes på HTH-nettstedet under Min HTH og i tegneverktøyet. Med kontoen får du tilgang til et prosjektområde på HTHs nettsted og til alle HTHs tegneverktøy. Det er en god måte å ha kontroll på kjøkkenplanleggingen din! Du har også mulighet til å dele tegningene dine med en butikk.

 

HTH-konto

Jeg har glemt passordet mitt, hva gjør jeg?

Du kan tilbakestille passordet ved å gå til hth.no og klikke på koblingen for glemt passord. Dette tilbakestiller passordet for SmartDesigner og Min HTH.

Jeg har en HTH-konto. Kan jeg bruke den til å logge på tegneverktøyet?

Ja det kan du såfremt det ikke er en konto som er laget via Facebook. Hvis du har en Facebook-pålogging, må du logge inn på Min HTH og klikke på Innstillinger. Følg instruksjonene – du skal deaktivere Facebook-påloggingen og opprette en vanlig pålogging

Det er foreløpig ikke mulig å endre e-postadressen på nettstedet. Vi foreslår at du oppretter en ny konto med den nye e-postadressen din. Vi beklager ulempene og jobber med å løse dette!