Hva skal kjøkkenet ditt være for deg?

Gjennomtenkte prioriteringer kombinert med en svært funksjonell planløsning er nøkkelen til optimal utnyttelse av den kjøkkenplassen du har.

Utnytt plassen med praktisk og stilrent minikjøkken
Lekre detaljer og høy kvalitet fra HTH
Hvitt minikjøkken tilsatt et romantisk strøk
Regi
Hvitt minimalisme og naturlig enkelhet fra HTH

Gjennomtenkte prioriteringer kombinert med en svært funksjonell planløsning er nøkkelen til optimal utnyttelse av den kjøkkenplassen du har. Den beste løsningen tar både høyde for det som er funksjonelt fornuftig og praktisk mulig – og for hvordan du foretrekker å jobbe og slappe av på kjøkkenet. Men det krever at du setter dine kjøkkenkrav på spissen.

Ditt kjøkken, dine behov. Oppskriften på det perfekte kjøkken er ikke gitt på forhånd. Det avhenger ene og alene av hva du bruker kjøkkenet ditt til og hva du gjerne vil ha plass til. Kanskje har du behov for benkeplass til å hakke, snitte og tilberede mat. Kanskje er det viktig for deg å kunne frigjøre plass til en kombinert spise- og kontorplass. Men når det kommer til stykket er det avgjørende at du prioriterer dine ønsker og behov for at du skal få et kjøkken som fungerer både arbeidsmessig og estetisk.

Planlegg alt inn

Servise, kjøkkenredskaper, glass, store og små kjøkkenmaskiner, kasseroller, panner, espressomaskiner osv. De fleste har mange ting de ønsker plass til på kjøkkenet. Noe brukes hver dag, andre ting mer sjeldent. Kanskje skal noe heller oppbevares på et annet sted enn kjøkkenet, mens andre ting igjen skal ha bedre plass enn på det nåværende kjøkkenet. Lag en oversikt over hva du har, og bestem hvilken løsning du helst vil ha for hver enkelt av de tingene du vil ha på kjøkkenet.

Få prioriteringene på plass

For å få en oversikt over kravene til kjøkkenet ditt, hjelper det å lage en liste over hva du liker med ditt nåværende kjøkken og hvilke nye ting du gjerne vil ha med i det nye kjøkkenet ditt. Når du har listen på plass, lager du en grov prioritering. Velg de tre til fire tingene som du absolutt ikke vil gå på akkord med, og de tre til fire tingene som du kan ofre hvis du må inngå kompromisser. Det gjør det lettere å finne fram til den riktige løsningen.

Bruk sjekklisten

Vi har laget en sjekkliste du kan bruke som inspirasjon når du nå skal konkretisere kjøkkendrømmen, slik at du lettere kommer i gang med arbeidet.

  • Hva liker du spesielt godt i ditt nåværende kjøkken?
  • Hva vil du gjerne ha endret på?
  • Er det noen hvitevarer som du vil fortsette å bruke i det nye kjøkkenet ditt?
  • Hvilke kjøkkenmaskiner ønsker du alltid å ha stående fremme?
  • Hvor mange skal kunne arbeide i kjøkkenet samtidig?
  • Skal det være spiseplass og i så fall til hvor mange?
  • Er det noen spesielle detaljer du vil ha med i løsningen? Og noen du absolutt ikke ønsker?
  • Hva vil du selv ordne, og hva skal HTH ta seg av?

Vil du ha et kjøkken som passer til dine behov og preferanser? Da bør du avtale et møte med en kjøkkenkonsulent fra HTH og finne ut hvilke muligheter du har.