Slik får du spiseplass for to

I et lite kjøkken kan det være vanskelig å få plass til bord og stoler. Men det er ikke umulig. Med litt ekstra fantasi kan det i ni av ti tilfeller la seg gjøre å skape en hyggelig spiseplass for to. Det krever selvfølgelig noen kompromisser, men det vil være verdt det når du sitter på kjøkkenet ditt og nyter frokosten og morgenkaffen.

Hvitt minimalisme og naturlig enkelhet fra HTH

Slik får du det til

En av de tingene du kan gjøre er å bruke høyden på kjøkkenet – og la skapene gå helt opp til taket. Slik kan du utnytte få kvadratmeter på best mulig måte, og unngå å bruke hele gulvplassen til elementer. Du kan også vurdere å redusere dybden på benkeplaten – du trenger ikke 60 cm dyp benkeplate overalt på kjøkkenet for at den skal være brukbar.

Det kan også være en god idé å samle kjøkkenet mest mulig, for eksempel ved å bare bruke én av veggene på kjøkkenet til skap. I et langstrakt kjøkken kan det gi plass til å installere en spiseplass med et lite bord og to stoler på den andre siden – og hvis kjøkkenet er veldig smalt, kan du i stedet installere en vegghengt benkeplate som du kan skyve to stoler inn under.

Tenk alternativt

Når du samler kjøkkenet langs én eller to vegger for å gi plass til det etterlengtede bordet, opplever du kanskje at du får litt mindre skap- og skuffeplass enn før. Men det finnes det løsninger for. På de ledige veggene kan du henge for eksempel kasseroller og stekepanner på en stang eller på kroker, eller du kan montere hyller til det du bruker mest. Det skaper hygge og overblikk, og du har de viktigste tingene lett tilgjengelig.

Du kan også utnytte morsomme hulrom på kjøkkenet til ekstra hyller, eller bruke en liten slagbenk med oppbevaringsplate i stedet for to stoler.