Kristian Kjelling og familien

Som i mange familier, går livet stort sett i hundre hjemme hos Kristian Kjelling. Men de møtes alltid på kjøkkenet!

Kristian Kjelling

Kristian Kjelling har vært gift med Madeleine i tre år, og sammen har de to barn, Vida på åtte og Noah på fem. Som hos småbarnsfamilier flest er livet hektisk, men kjøkkenet er et naturlig samlingspunkt flere ganger om dagen. Her går det i hverdag, kos – og noen utfordringer. Og kaffe. Mye kaffe.

– Er det du som lager frokost?

Ja, stort sett. Men først må jeg ha kaffe. En dobbel espresso. Minst. Sønnen min er førstemann opp, sånn i halv seks–seks–tiden, og det er jo for tidlig.

– OK, men når du har våknet, hva går det i da?

Det går ofte i brød og pålegg, men sønnen min spiser alltid havregryn. Hvis han selv er kald, vil han ha varme havregryn, og hvis han er varm, vil han ha kalde havregryn. Så der har vi en ny avgjørelse hver morgen. Jeg har egentlig en fast ”kampdagfrokost”, bestående av blant annet havregrøt og eggerøre, som jeg prøver å spise også i hverdagen, men det sklir ofte litt ut …

– Hvem lager middag hos dere?

Jeg lager maten til meg selv, for jeg har noen spesielle krav til mat, og det samme har kona mi. Til ungene varierer det litt – der bytter vi på.

– Spiser familien middag sammen?

Vi prøver så ofte vi kan, men det varierer litt i og med at alle er så travle med sine ting og aktiviteter. Vi er jo ikke den enkleste familien heller, fordi min kone er vegetarianer og jeg har cøliaki, så jeg kan for eksempel ikke spise gluten. Det er ikke så lett å koordinere, for vi spiser jo sjelden det samme.

– Men hvis dere virkelig skal kose dere på fredagskvelden?

Da kan det nok gå i taco, som i mange norske hjem, eller en hjemmelaget pizza som jeg lager.

– Er det noe barna kan lage selv ennå?

De hjelper til med å lage pannekaker og noen andre småting en gang i blant. Men det er vel helst når de liker det vi skal lage at de melder seg for kjøkkentjeneste.

– Er det noe dere absolutt ikke får i dem?

Noah er litt vanskelig når det gjelder grønnsaker, men Vida er er tøff og prøver det meste.

– Har dere noen triks for å få dem til å spise?

Nei, vi lurer ikke i dem noe. Jeg tror det er grunnen til at datteren vår nå prøver alt, at vi aldri har presset henne eller lurt henne. Vi er bare tydelige på at dette er den eneste middagen i dag, og hvis vi da bare lar Noah være i fred i noen minutter, så begynner han som regel også å spise. Men vi pleier jo å lage mat vi tror de kan like. Og Vida er altså blitt tøff og spiser mye.

– Er det forskjell på hverdag og helg hos dere?

Ja, på hverdagene, spesielt om morgenen, går ting fortere, og det kan ofte bli litt standardiserte middager, mens i helgene drar vi gjerne på litt mer, gjør det koseligere og hygger oss på kjøkkenet sammen.

– Hva ville barna dine sagt at pappa er flinkest til å lage?

Pannekaker. Det er han flinkest til også! Det hører med til historien at mine barn er usedvanlig glad i pannekaker.

– Hva ville barna sagt at pappa ikke klarer å lage i det hele tatt?

Ingenting. He, he. Nei, du, jeg tror problemet er at den lista ville vært såpass lang … Det er langt fra én ting pappa ikke kan lage.

Fakta:

Kristian Kjelling (34)
Født: 9. september 1980
Fra: Kjelsås i Oslo
Sivilstatus: Gift med Madeleine, to barn – Vida (8) og Noah (5)
Yrke: Profesjonell håndballspiller på Bjerringbro-Silkeborg (BSB)
Meritter: 159 landskamper og 615 mål for Norge. Eneste nordmann som har vært på Verdenslaget to ganger.

Kategori: Kjøkken Tags: Kristian Kjelling