NÅR ER EN KJØKKENØY EN GOD IDÉ?

Det raske svaret er ”nesten alltid”. Vi gir deg de beste innredningstipsene med kjøkkenøyen og viser deg når en kjøkkenøy er en dårlig idé.

Køkkenø i Focus Finer | HTH

Fordeler ved å ha kjøkkenøy

Kjøkkenet er hjemmets hjerte. Det er stedet der venner og familie møtes over matlaging og måltider. Det er her barna dine gjør lekser, mens du lager mat. Det er her vi snakker om dagen over et glass vin. Og det er her vi tar oppvasken med en liten sang som avslutning på en god dag.

Når kjøkkenet skal innredes har flere og flere et ønske om å ha en kjøkkenøy. Det er det mange gode grunner til.

Kjøkkenøyen er det perfekte samlingspunktet for familien og den er perfekt for å skape et åpent kjøkken, der det er en god sammenheng mellom kjøkken og spiseplass. Og har du behov for ekstra lagringsplass og sitteplasser, så er en kjøkkenøy den perfekte løsning.

Er en kjøkkenøy noe for deg?
I veldig mange kjøkkeninnredninger er en kjøkkenøy et godt valg. Vi guider deg gjennom de mange valgene du kan ta når du ønsker en kjøkkenøy.

Køkkenø i model Mono | HTH

Kjøkkenøy med spiseplass og kokeøy er fint å kombinere.

Stockholm | HTH GO

Få bord-, spise- og lagringsplass i ett
med en praktisk halvøy.

Har du plass til en kjøkkenøy?

For å få det optimale ut av kjøkkenøyen din må det være nok plass på kjøkkenet ditt. Vi anbefaler minimum 110 centimeter fri plass rundt hele kjøkkenøyen. Det sikrer at du har nok bevegelsesfrihet til å arbeide på kjøkkenet.

Hvis kjøkkenet ditt ikke er stort nok for en kjøkkenøy, så er det fortsatt mulighet for en halvøy, som minner om en kjøkkenøy og krever mindre plass.

Skal kjøkkenøyen din fungere som en kokeøy?

For å finne den rette løsningen for ditt kjøkken er det viktig at du bestemmer deg for hvilken funksjon kjøkkenøyen din skal ha.

Skal den brukes til sosialt samvær, der barna kan gjøre lekser eller gjester kan drikke et glass vin mens du står over grytene? Da vil det være optimalt å innrede kjøkkenøyen din som en kokeøy eller med vask.

Hvis du velger en kjøkkenøy med vask vil det være ideelt å plassere oppvaskmaskinen i nærheten, slik at du kan ta oppvasken samtidig. Du må også huske at kokeøyen og kjøkkenøyen med vask krever god benkeplass, der du kan sette fra deg gryter og ha plass til skylte grønnsaker. 

Harmony Dark | HTH

Innred kjøkkenøyen praktisk med vask og oppvaskmaskin i nærheten av hverandre.

Focus | HTH

Ekstra lagringsplass

En kjøkkenøy har ofte god lagringsplass til gryter, panner og diverse kjøkkenredskaper.

Det gir deg mange muligheter for ekstra skapplass eller hyller rundt hele øyen.

Midnattsblå | HTH

Mer benkeplass

Vi du ha mer plass til å kjevle ut deigen, så kan en kjøkkenøy gi masse benkeplass til å arbeide eller sette fra seg ting.

TIPS: Hvis du ikke har plass til en kjøkkenøy, kan et godt alternativ være et uttrekkbart element i kjøkkenbenken, som kan gi ekstra benkeplass. Den kan enkelt trekkes frem og tilbake etter behov. 

HTH

Du kan enkelt trylle frem mer plass ved å trekke WorktopID-elementet frem.

HTH
Focus Hvid | HTH

Formen på kjøkkenet ditt har betydning

Drømmer du om et nytt kjøkken med en kjøkkenøy, så er det noen ting du må være oppmerksom på.

Et stort U-formet kjøkken, et vinkelkjøkken og et ensidet kjøkken er ideelt når du skal innrede med en kjøkkenøy. Det U-formede kjøkkenet bør ha en viss størrelse for å ha plass til kjøkkenøyen, ellers risikerer du å stenge av for mye av kjøkkenet. 

Du bør også tenke på om kjøkkenøyen din skal være stasjonær eller om du vil ha en flyttbar versjon. Hvis du monterer hjul under kjøkkenøyen, vil du få et fleksibelt bord og lagringsplass, som kan flyttes der behovet er.

Få flere tips og ideer til din kjøkkeninnredning med eller uten kjøkkenøy.

Mange muligheter med øy

Kjøkkenøyen finnes i flere former. Den klassiske, rektangulære kjøkkenøyen, den vinkelformede kjøkkenøyen, kjøkkenøy med flere nivåer eller et kjøkken med to sider, der den ene siden er en øy eller en halvøy.

Vil du eksperimentere med kjøkkeninnredningen, kan du prøve å tegne kjøkkenet ditt i 3D

Glat Hvid Højglans | HTH
Havana | HTH


Trenger du mer inspirasjon?


Det finnes mange muligheter i HTH sitt kjøkkenunivers, når du vil innrede med en kjøkkenøy.

Avtal et gratis og uforpliktende designmøte hos HTH og få idéer og hjelp til å skape drømmekjøkkenet ditt.

Du kan enkelt booke et møte på nett her.

Kategori: Kjøkken