Kjøkkenøy - funksjonelt kjøkkendesign

Kjøkkenet er familiens samlingssted. Derfor skal kjøkkenet ha plass til hele familien og det skal ta hensyn til hele familiens behov. Liker dere å lage mat sammen? Da er det behov for ekstra plass på kjøkkenet. En måte dere kan skape ekstra plass på kjøkkenet er å velge et kjøkken med kjøkkenøy.

Trend White Beech

De mange fordelene ved en kjøkkenøy

Det er mange fordeler ved å innrede kjøkkenet med en kjøkkenøy. En av de største fordelene er at den samler familien. I tillegg gir den ekstra plass til oppbevaring.

Rundt kjøkkenøya kan dere lage mat sammen, ha gode samtaler og gode måltider – her er det god plass til det dere vil bruke kjøkkenet til. Kjøkkenøya kan også brukes når barna skal gjøre lekser, eller som en ekstra arbeidsplass.

Utallige muligheter

Kjøkkenøya finnes i flere varianter. Den klassiske, rektangulære kjøkkenøya, den vinkelformede kjøkkenøya, kjøkkenøya med flere nivåer, eller innredning med to kjøkkenøyer(tosidet kjøkken).

Avhengig av hvilken funksjon dere ønsker at kjøkkenøya skal ha, så kan dere velge å innrede kjøkkenøya som en kokeøy, som en stasjon med kjøkkenvask, eller som utelukkende ekstra bordplass. Hermed får dere mulighet for å få akkurat den kjøkkeninnredningen dere har behov for. Du kan oppleve utallige muligheter med kjøkkenøya ved å tegne kjøkkenet i vårt tegneprogram.

Passer kjøkkenøya til alle kjøkkener?

Drømmer du om et nytt kjøkken med kjøkkenøy, så er det noen ting du må være oppmerksom på. Et stort U-formet kjøkken, et vinkelkjøkken eller et ensidet kjøkken er ideelt til å innrede med en kjøkkenøy. Det U-formede kjøkkenet skal ha en viss størrelse for å kunne få plass til kjøkkenøya, ellers risikerer du å lukke for mye av kjøkkenet.

Vær også oppmerksom på hva du egentlig ønsker å bruke kjøkkenøya til i det vinkelformede kjøkkenet, da den kan skape en avstand mellom kjøkkenet og det åpne rommet.

Det er helt grunnleggende at du har god plass til å innrede kjøkkenet ditt. Har du for lite plass, og velger du allikevel å innrede med en kokeøy eller kjøkkenøy, så risikerer du at arbeidsgangen på kjøkkenet ikke glir så lett. Det kan derfor være en fordel å snakke med en erfaren kjøkkenkonsulent som kan gi deg den rette veiledningen til innredning av kjøkkenet ditt.

Kategori: Kjøkken