Er et grått kjøkken et godt valg?

Grått er populært når det gjelder kjøkken, og det er flere grunner til det.

Next | HTH

Den grå fargen er mer enn bare en flyktig kjøkkentrend. Grått er både moderne og holdbart, fordi det er en praktisk farge som du kan ha glede av i mange år.

Det grå kjøkkenet er både praktisk og stilrent

Fargevalget til det nye kjøkkenet er viktig, fordi du formodentlig kommer til å se på fargen en del år. Hvis du vil ha et smart kjøkken som er moderne og som samtidig kan holde i å flere år, er grått en sikker vinner.

Grunnen til at vi har forkjærlighet for nettopp grått, er at fargen er enkelt å kombinere med andre farger og materialer. Grått er samtidig en stilsikker klassiker som passer perfekt til den skandinaviske stilen, der kjølige og dempede farger er populært. Det grå kjøkkenet er derfor et tidløst valg.

Sound ID
Luftig og lett kjøkken med naturlig uttrykk

Grått er det nye hvitt

Hvitt har i flere tiår dominert kjøkkenmoten. Derfor ser vi at 80 til 90 % av kjøkken er hvite. Hvitt har vært ansett som det tryggeste valget, fordi det kan få kjøkkenet til å virke større, og det er enkelt å sette sammen med andre farger.

Hvitt er imidlertid ikke den eneste fargen som har ettertraktede egenskaper. En lys nyanse av grått kan gi nøyaktig samme effekt, og et grått kjøkken er også litt mer praktisk, siden for eksempel skrammer og støv på skapdører ikke vises like godt.

Bland grå nyanser

Det grå kjøkkenet gir ro, og fargen knytter andre farger sammen siden den kan matches med de fleste nyanser. Det gir også en flott effekt å bruke grått i flere nyanser, for eksempel ved at du velger lysegrå dører og en mørkegrå benkeplate.

Hvitt vil alltid være en populær farge, og selv om fargen får mindre plass på kjøkkenet, fungerer den likevel godt i tospann med grått. Når du velger grått som basisfarge og tilsetter hvitt, sort, tre eller en dæsj farger, får du et personlig kjøkken.

I vårt kjøkkengalleri kan du få inspirasjon til hvordan du får et flott, grått kjøkken.

Model Next

Eksperimenter med grått

Hvis du liker tanken på et grått kjøkken, bør du vurdere hvor mye den grå fargen skal fylle i kjøkkenet ditt. I stedet for å velge grått på alle flatene, kan du fordele den grå fargen og velge den til for eksempel to eller tre større flater, for eksempel kjøkkendørene og gulvet. Så gir du benkeplatene og veggene en annen farge.

Prøv selv å eksperimentere med den grå fargen i vårt tegneprogram SmartDesigner. Her finner du alle Gjør Det Selv HTHs modeller.

Du kan også avtale et uforpliktende møte med en av våre konsulenter og høre mer om den grå kjøkkentrenden.

Avtal gratis rådgivningsmøte | HTH

Avtal et gratis rådgivningsmøte

Sju spennende grå kjøkkenmodeller

HTH har mange muligheter hvis du ønsker et moderne grått kjøkken. Vi har folierte dører, lakkerte dører og dører med laminat, samt at du kan velge mellom flere nyanser av grått. Se alle mulighetene her og les mer om hver modell.

Kategori: Kjøkken