7 tips til innredning av små bad

Selv om du har et lite bad, kan du godt få det til å virke større ved å følge rådene våre om innredning av små bad.

HTH Bad

Et lite bad stiller større krav til innredningen, og det krever en god plan når du vil sikre deg at hver eneste kostbare kvadratmeter blir utnyttet best mulig. Få inspirasjon til innredningen her:

Velg et vegghengt toalett

Tip nr. 1

Et vegghengt toalett sparer plass på små bad, og det svevende uttrykket gir mer luft og ser mindre ut enn et gulvmontert toalett. Det slanke designet sørger for et minimalistisk look, som passer perfekt til et lite bad.

Det elegante vegghengte toalettet krever en sterk vegg, som kan bære toalettet som er mer vektfølsomt. Det vegghengte toalettet er dessuten en litt dyrere løsning enn det tradisjonelle toalettet, bl.a. fordi det krever en spesiell innramming i veggen som skjuler sisternen. Et pluss ved toaletter som henger på veggen er dessuten at det er mer rengjøringsvennlig.

Bathroom from HTH

Alle HTH-modeller fås til badet. Se i modelloversikten hvilke design du kan velge mellom.

Løft oppbevaring fra gulvet

Tip nr. 2

Utnytt høyden på små bad og innred med hyller slik at oppbevaringen ikke tar for mye plass i rommet. Når du løfter oppbevaringen, unngår du også at dine ting blir våte av vannsprøyt fra dusjen. Er plassen veldig trang, kan du utnytte plassen optimalt ved å plassere hyllene over toalettet eller over dørkarmen.

Foretrekker du lukkede oppbevaringsløsninger som gir et minimalistisk uttrykk og minsker rot, så er et smart overskap, som er smalt i dybden, være svært velegnet til små bad.

Gør det selv bad

Innred med en effektiv vinkelløsning

Tip nr. 3

Har du et lite bad bør du gå etter en vinkelløsning dersom du har mulighet til det. En vinkelløsning gir deg et perfekt hakk til en dusj eller kanskje et lite badekar. Denne praktiske oppdelingen mellom bad og toalett er å foretrekke når alt står tett slik at du unngår følelsen av at du dusjer oppå toalettet.

Få kontroll på skapsinnredningen

Tip nr. 4

Skapplass er uunnværlig – også på små bad. Uansett hvor lite badet er, så vil det nesten alltid være plass til et skap til eller noen skuffer under vasken. Med en god skuffeinnredning får du plass til de mest nødvendige tingene som er praktisk å ha for hånden, og det blir også lettere å holde orden og unngå rot.

Bathroom from HTH

La rommet speile seg

Tip nr. 5

Benytt speileffekten til å få små bad til å se større ut. Et stort speil gir ekstra dimensjoner til rommet, og både dagslys og kunstig lys reflekteres med elegant effekt i speilet. Mangler du et vindu på badet, så er et godt stort speil den beste måten å erstatte dagslyset på.

Store speil er en klassisk måte å dekorere badet på. Det er både praktisk, og det går aldri av mote. Unngå et for lite speil over vasken, med mindre det er gjestetoalettet du innreder. Husk å plassere speilet slik at du kan se det øverste av ansiktet.

Spar plass med en hjørnevask

Tip nr. 6

Utnytt hver kvadratmeter på et lite bad ved å innrede med en hjørnevask. Med en hjørnevask unngår du spillplass, og designet kan være med til å gi gjestetoalettet et flott preg.

Hvis du ikke ønsker en hjørnevask, finnes det mange andre muligheter for å finne en liten flott håndvask. Vasker som er veldig smale i dybden eller runde vasker med en liten diameter er også plassbesparende. Husk at håndvask-armaturen skal passe til den lille vasken. Velg en kompakt modell – gjerne et 1-greps armatur som tar mindre plass.

Juks deg til mer plass med lyse farger

Tip nr. 7

God belysning og lyse farger er en smart måte å jukse litt med romfølelsen så den virker større. Sørg for å ha nok lys som kan lyse opp hver krok på badet. Et godt arbeidslys ved speilet bør prioriteres.

Har du et lite bad som ikke har vindu som det kan komme lys inn gjennom, er det ekstra viktig å velge et bad i lyse materialer, gjerne på både, vegg, gulv og interiør. Bruk hvit som grunnfarge da hvitt har en forstørrende effekt. Har du et brennende ønske om å ha farger på badet, så bruk dem forsiktig ,f.eks. med en fargerik badematte eller dusjforheng.

Vurder lyse pasteller til å sette et personlig preg på badet. Se de fine lyse fargene, du kan velge under hver badmodell. Det lyse badet har også den fordelen at kalkflekker virker mindre synlige enn på mørke flater.

Hjelp til innredning

Har du behov for mer inspirasjon til innredning av små bad, så book et møte med en av våre dyktige konsulenter, som kan hjelpe med en innredning som passer til nettopp dine behov og den plassen du har til rådighet.

Gratis rådgivning hos HTH

Tags: Bad