Få et kjøkken i tre

Trekjøkkenet er populært som aldri før. Les hvorfor vi ikke får nok av tre på kjøkkenet.

Havana | HTH

Tre skaper god stemning

Tre har en helt fantastisk evne til å skape en koselig stemning og tilføre varme i rommet. Et kjøkken i tre bringer naturen inn i hjemmet og fører tankene til harmoni og balanse.

At tre harmonerer godt med den nordiske stilen, er ikke nytt. I Skandinavia har vi alltid brukt tre i innredningen vår. Derfor er det ikke rart at vi også ønsker å omgi oss med tre på kjøkkenet.   

Kjøkkenmoten har lenge vært preget av kalde og klassiske farger. Men vi ser nå at den kjølige stilen mykes opp med flere farger og varme nyanser. Her er tre perfekt til å tilføre rommet varme og sjarm. 

  

Tre passer til tidsånden

Kjøkken i tre er en hit. Det henger bl.a. sammen med at flere søker tilbake til tradisjonelle verdier, hvor mat laget fra bunnen av verdsettes og signaliserer overskudd. Tre passer godt til dette fordi materialet skaper assosiasjoner til tiden før hurtigmatkulturen ble introdusert. 

Oslo | HTH

Et kjøkken i tre tilfører innredningen varme

Athena Veneer | HTH

Trekjøkkenet inviterer naturen inn

I mange år har vi levd travle liv hvor kjappe ferdigretter har dominert på kjøkkenet. Nå skal matlaging helst ta tid, og det ligger en viss status i det hjemmelagede måltidet, hvor man er nøye med detaljene råvarene. Et kjøkken i tre signalerer kvalitet, og ved å velge tre skapes det en sammenheng mellom kjøkkeninteriøret og matlagingen.

Behovet vårt for å tilbringe tid på kjøkkenet og bruke det aktivt, henger kanskje sammen med at matlaging nærmest har fått en meditativ karakter i en travel hverdag. Kjøkkenet blir dermed et slags fristed, hvor kreativiteten og det gode livet kan utfolde seg. 


Tre er et fantastisk materiale

Tre er et unikt materiale, og trestrukturen i treet gir et dynamisk spill som sikrer at kjøkkenet ditt aldri blir kjedelig å se på. 
Uansett om du velger massivt tre, tre i laminat eller trefinér, så får du den flotte trestrukturen.

 

Glat Hvid | HTH

Få tre på kjøkkenet ved å velge en vakker, massiv benkeplate i tre

Hvitt minikjøkken tilsatt et romantisk strøk

Et opplagt valg på kjøkkenet
Når du ønsker bærekraft og holdbare materialer på kjøkkenet, både hva angår kvalitet og utseende, er tre et opplagt valg. Velger du FSC-merket kjøkkentre, kan du også ha god samvittighet under matlagingen.

Har du forelsket deg i massivt tre og vurderer å skaffe deg en massiv benkeplate i tre, bør du huske at treet har liv. Dermed kan du slipe bort hakk og riper, slik at benkeplaten får en vakker patina. Til gjengjeld må du være innstilt på at treet skal vedlikeholdes regelmessig med olje.

Mere tre på kjøkkenet, takk!

Trenden med tre på kjøkkenet er sterk, og har ikke nådd toppen enda. Hos HTH har vi trekjøkkener i flere forskjellige finértyper, og en rekke kjøkkener i tre-look som ikke bare ligner, men som også føles som tre.

Havana: Nytt mørkt design til kjøkkenelskere som tør å skille seg ut.
Athena Finer: Slitesterkt kjøkken i tre som fås i fire typer finér.
Athena Laminat: Vakre laminatbelagte skapdører kantet med massivt tre.
Trend Hvit Eik: Hvitt kjøkken med eiketreskanter.
Oslo: Lys asketre-look til en konkurransedyktig pris.
Harmony Dark: Et snev av Østen
Urban Finer: Eksklusiv dansk kjøkkendesign
 

Dine muligheter i tre

Det finnes et uendelig antall muligheter for å få tre inn på kjøkkenet. Det kan være benkeplaten, skapdørene, håndtak, kantsider, lister, hyller, skjærebrett og annet kjøkkentilbehør. I tillegg har flere også et tregulv på kjøkkenet. 

Focus Veneer | HTH

Focus Finer er ett av våre mest populære trekjøkkener

Trend Hvid Eg | HTH

Trend Hvit Eik er et hvitt kjøkken med kantlister i tre

Next Hvid Højglans | HTH

Få tre på kjøkkenet med lekkert tilbehør

Kvadrat | HTH

Tilfør tre på kjøkkenet med en vakker benkeplate i tre


Bland tresortene på kjøkkenet

Noen har kanskje en fordom om at man ikke kan ha flere forskjellige typer tre i samme rom. Men ingenting kan være mer feil! 
Den rette miksen kan nemlig skape en flott dynamikk i innredningen.

Focus Veneer | HTH

Tendenser

Tendensen med å blande tresortene har vi sett i noen år nå. Flere setter pris på det flotte samspillet som et tregulv på kjøkkenet kan gi til tre på skapdørene eller en benkeplate i tre.

En viss symmetri kan likevel være å foretrekke på de største flatene, slik at spisebord, stoler, gulv, karmer, benkeplater og skapdører ikke er i hver sin tresort. Det er ofte en fordel å la en dominerende tresort samle rommet, og deretter supplere med andre tresorter på mindre flater. 

Skap dynamikk med tre på kjøkkenet

Tilbehøret gir en god mulighet til å tilføre tre på kjøkkenet. Her kan du blande de forskjellige typene og få et dynamisk uttrykk.

Bruk reolsystemet FrameFlexID til kjøkkenfavorittene dine.

FrameflexID / Form møter flyt og funksjon


Neste skritt på vei mot

kjøkkenet ditt i tre


HTH er eksperter på å gjøre kjøkkendrømmene dine til virkelighet.
Avtal et møte og få personlig rådgivning om design og innredning helt gratis og uforpliktende.

Du finner din lokale HTH-butikk her.

Kategori: Kjøkken