STANDARDMÅL PÅ KJØKKENSKAP

Kjøkkenskapene må ha helt riktige mål – det er nemlig de som utgjør fundamentet for kjøkkenet. For å gjøre det lettere for deg har vi samlet en oversikt over våre standardmål på kjøkkenskap, og de beste rådene til hvordan du innreder skapene i kjøkkenet.

MÅL FOR KJØKKENSKAP

Når du skal finne de riktige kjøkkenskapene, er det nyttig å vite hvilke mål du kan velge mellom. For å gi deg et godt overblikk har vi delt kjøkkenskapene opp i kategorier:

Høy- og underskap: Standarddybde 56,5 cm

Over- og toppskap: Standarddybde 33 cm

Forstill deg at skapene er byggeklosser som kan settes sammen på utallige måter. Det gir deg mulighet for å skape akkurat den løsningen som dekker dine behov.

Bli guidet i kjøkkenskap

HØY- OG UNDERSKAP

Underskapet fås i en standardhøyde, mens du kan velge mellom tre standardhøyder til høyskap:

T-høyskap høyde: 124,8 cm
H-høyskap høyde: 195,2 cm
J-høyskap høyde: 211,2 cm
A-underskap høyde: 70,4 cm

Når du velger under- eller høyskap, må du huske på at en standardsokkel måler 16,6 cm og skal legges til skapets høyde for å få det endelige målet.

Standarddybden på underskap er 56,5 cm, noe som vil si at en benkeplate som er 60 cm dyp, passer perfekt til HTHs underskap.

Se benkeplateguiden

OVER- OG TOPPSKAP

Hvis du velger topp- eller overskap, kan du utnytte høyden i rommet. Du velger selv hvordan du setter sammen skapene dine. Vi har fire standardstørrelser:

F-overskap høyde: 86,4 cm
D-overskap høyde: 70,4 cm
C-overskap høyde: 57,6 cm
R-toppskap høyde: 35,2 cm


Topp- og overskap er smalere i dybden enn høy- og underskap, så de gir mer luft når skapene kommer opp i høyden. Et over- eller toppskap har en dybde på 33 cm, så det fremdeles er god oppbevaringsplass.

Når kjøkkenet skal monteres, anbefaler vi at det er minimum 52 cm mellom benkeplaten og bunnen av overskapene.

FÅ SKAPENE SKREDDERSYDD TIL DITT KJØKKEN

Ikke alle kjøkken er like, og kanskje har du spesielle ønsker til målene på skapene. Det kan være at du skal bruke et kjøkkenskap til et hjørne med spesielle mål.

Hvis HTHs standardmål ikke passer til dine kjøkkenmål, kan du få skreddersydd skapene slik at de passer nøyaktig til dine ønsker.

Alt kan la seg gjøre, men husk at skreddersydde skap er en dyrere løsning enn å velge kjøkkenskap i standardmål.

Hva koster et kjøkken?

TA EN UFORPLIKTENDE PRAT MED VÅRE KJØKKENEKSPERTER

Når man bygger nytt kjøkken, skal det tas mange valg, og vi vil svært gjerne gjøre prosessen enklere for deg.

Avtal et gratis designmøte, og få hjelp av våre dyktige innredningseksperter til å velge de riktige kjøkkenskapene til ditt nye kjøkken – det er gratis og helt uforpliktende.

Avtal et gratis designmøte

SLIK INNREDER DU KJØKKENSKAPENE DINE

Når du har funnet de rette målene til kjøkkenskapene og du synes at det ytre stemmer, kan du begynne å tenke på skapinnredningen.

HTH har et stort utvalg av inventar, som hyller og skuffer, avfallssystemer, uttrekk og karuseller samt plass til innbygging av ovner og mikrobølgeovner.

Du kan sette sammen løsningene nøyaktig etter dine behov og kjøpe løse tilleggsdeler til skapinnredningen.

Få tips til kjøkkeninnredning

FÅ PRISEN PÅ DITT NYE KJØKKEN

Prisen på et kjøkkenskap avhenger av størrelse, innredning og hvilken kjøkkenfront du gjerne vil ha på skapet. 

Ta turen innom din nærmeste HTH-butikk og se de forskjellige skapene og målene i virkeligheten. Her kan vi også hjelpe deg med å velge skap og regne ut prisen på ditt nye kjøkken.