Hva koster et nytt kjøkken?

Hos HTH har vi lang erfaring med å gi råd til kundene våre om hvilke faktorer som påvirker kjøkkenprisen og dermed kjøkkenbudsjettet. Vi veileder deg gjennom hva du skal være oppmerksom på og hvilke valg som har betydning for prisen på et nytt kjøkken.

HTH

Kjøkkenekspert, Thomas Karlsen:

"FÅ ET KLART SVAR OM PRISEN PÅ DET NYE KJØKKENET DITT"

Når vi skal svare på spørsmålet: "Hva koster et nytt kjøkken?" vet vi godt at det kan bli litt svevende.

Grunnen er at prisen på det nye kjøkkenet ditt avhenger av svært mange ting.

HTH
Harmony Dark | HTH

Model Harmony Dark er fremstillet i en eksklusiv finér - det trækker den samlede køkkenpris op.

Next Hvid Højglans | HTH

Budsjett vs. drøm

Mange av kundene våre begynner kjøkkenreisen med å sette opp en budsjettramme. Det er et svært godt redskap når du skal ha nytt kjøkken.

Vi vil også gjerne ta utgangspunkt i kjøkkendrømmen når vi skal gi deg råd om hva et kjøkken koster.

Når vi kjenner drømmen, kan vi ofte finne løsninger som matcher budsjettet, og som du kan glede deg over i mange år.

Se mer i kjøkkenguiden.

Det finnes ingen standardløsninger

Det finnes ingen standardløsninger når du skal ha et nytt kjøkken. Alt tilpasses rommet, samt behovene og ønskene dine.

Besøk en kjøkkenekspert og få regnet ut prisen på kjøkkenet, med utgangspunkt i de individuelle forholdene dine.

Det er GRATIS, helt uforpliktende, og gir et perfekt utgangspunkt for å komme videre med kjøkkendrømmen din.

HTH

7 ting som påvirker prisen på det nye kjøkkenet ditt

Spørsmålet "Hva koster et nytt kjøkken?" kan kun besvares når du kjenner ønskene og behovene dine. Begynn med å tenke over følgende:

Mono | HTH
Hvor stort skal kjøkkenet ditt være?
×

Antall kvadratmeter påvirker kjøkkenprisen

Mono | HTH

Prisen på det nye kjøkkenet påvirkes av hvor mange kvadratmeter du har til å leve ut drømmen på.

 

Som utgangspunkt, er kjøkkenprisen lavere jo mindre rommet ditt er fordi du simpelthen ikke har plass til mange kjøkkenskap og lange bordplater.

 

Drømmer du om et stort kjøkkenallrom, kan det være nødvendig å slå sammen rom. Det vil påvirke den samlede prisen på kjøkkenet ditt, men kanskje er det akkurat dette som gjør at du kan glede deg over resultatet i mange år fremover.

 

Noe som er likt for både små og store kjøkken, er at de må innredes optimalt for å fungere perfekt i hverdagen.

Next Hvid | HTH
Hvilket design skal kjøkkenets fronter ha?
×

Kjøkkendesign fås i mange prisklasser

Oslo | HTH

Den stilen og det designet du velger, kan ha betydning for prisen på kjøkkenet ditt. Velger du den mest luksuriøse modellen påvirkes prisen på kjøkkenskapene med opptil 50 % sammenlignet med den mest prisvennlige modellen.

Med over 20 kjøkkendesigner er mulighetene heldigvis mange, og du kan helt sikkert få en løsning som matcher både stilen din og kjøkkenbudsjettet ditt.

Hos HTH har vi delt kjøkkendesignene våre opp i forskjellige prisgrupper, hvor prisgruppe 1 er den billigste. Du finner en oversikt over designene våre og prisgruppene deres i katalogen «Fronter og tilbehør».

Midnattsblå | HTH
Hvilken bordplate drømmer du om?
×

Valget ditt av bordplate har stor betydning for kjøkkenprisen

Midnattsblå | HTH

Vil du at bordplaten din skal være av granitt? Da må du sette av mer i det samlede kjøkkenbudsjettet til bordplateposten enn hvis du vil ha en flott laminatbordplate.

Den mest økonomiske bordplaten er av laminat, mens Corian® er bordplatenes Rolls Royce. Ser du på prisen, ligger CoreStone, massive tre-, stål- og granittbordplater midt imellom.

Felles for alle bordplatematerialer, er at de alle har fordeler og ulemper med tanke på pris, fargemuligheter, slitestyrke, vedlikehold og rengjøring. Derfor handler det om å prioritere ønsker, behov og kjøkkenbudsjett når du skal velge materiale.

Focus | HTH
Hvilke ønsker har du til vask og armatur?
×

Vask og armatur påvirker prisen på kjøkkenet ditt

Corestone | HTH

Kanskje ser du vask og armatur som en liten post på kjøkkenbudsjettet, og det kan de også være. Velger du en nedfelt stålvask og en enkel armatur, er det mange penger å spare.

Drømmer du derimot om en underlimt vask som er integrert med bordplaten, tar den mer plass i kjøkkenbudsjettet. Og vil du helst ha en Quooker med 3-i-1-funksjon, kan det fort balle på seg.

Til gjengjeld får du en løsning som også er rengjøringsvennlig og vakker, og som du vil glede deg over i mange år fremover.

 

Du finner en oversikt over mulighetene i katalogen: Fronter og tilbehør.

Harmony Dark | HTH
Vil du ha skap eller skuffer? Og hvordan skal de innredes?
×

Valget mellom skap eller skuffer kan ses på kjøkkenprisen

Harmony Dark | HTH

Visste du at skap er en billigere løsning enn skuffer? 

Ser du på et standard underskap med en skapdør og en hylle, kan du spare opptil 60 % sammenlignet med et tilsvarende underskap med to LUX-skuffer. Til gjengjeld gir skuffer enklere tilgang til selv det som ligger helt bakerst i skapene og svært god oversikt over skapets innholdet.

KJØKKENSKAP

Måten du velger å innrede kjøkkenskapene dine på, påvirker også den totale prisen på det nye kjøkkenet ditt vesentlig.

Det er særlig innredningen av underskap og høyskap som har en avgjørende betydning. Overskap er som regel kun innredet med hyller, mens underskap og høyskap har mer innredning innvendig, som gir en høyere pris.

KJØKKENSKUFFER

Hos HTH har vi tre forskjellige skuffesystemer. LEGRA er skuffenes Rolls Royce med et vakkert design som utnytter plassen optimalt. LUX-metallskuffer er en flott mellomløsning, mens HTHs standardskuffer er et svært godt valg prismessig.

Felles for alle systemene, er at de kan innredes individuelt. Skuffeinnredningen påvirker også prisen på det nye kjøkkenet ditt avhengig av hvilken løsning du velger.

Focus Midnattsblå | HTH
Hvilke hvitevarer oppfyller behovene dine?
×

Hvitevarer fås i mange prisklasser

Focus Midnattsblå | HTH

Hvitevarer er essensielle på et kjøkken, men de kan også utgjøre en vesentlig del av prisen på et nytt kjøkken. Det er stor forskjell på om du velger en god ovn til 4000,- eller toppmodellen til over 20 000,-. Valget avhenger av ønsker, behov og kjøkkenbudsjettet.

Før du velger hvitevarer, er det verdt å overveie om du har mulighet for å spare på kjøkkenbudsjettet ved å gjenbruke noen av nåværende hvitevarene dine. Hvis det ikke er tilfelle, kan det være en god idé å velge hvitevarer der hvor du kjøper kjøkkenet ditt. Det gir deg en garanti for at hvitevarene passer perfekt til kjøkkenet ditt, og ofte kan du spare penger ved å kjøpe alt samlet.

Montering | HTH
Hvem skal montere kjøkkenet ditt?
×

Få et perfekt sluttresultat

Montering | HTH

Det er ikke to kjøkkenprosjekter som er like. Derfor er det heller ikke en fast pris for monteringen av et kjøkken. I stedet for en estimert pris for montering, anbefaler vi at du får beregnet en nøyaktig pris hos din nærmeste HTH-forhandler.

Velger du å få kjøkkenet montert av HTH, tar vi på arbeidshanskene. Og har kjøkkenet ditt mange skjeve vinkler, ujevne gulv, synlige rør eller andre utfordringer som kan gjøre monteringen vanskelig, er det en god investering å la de erfarne montørene våre løse oppgaven.

Vil du ta deg av monteringen selv?

Du kan selvsagt også velge å utføre arbeidet selv og dermed spare på kjøkkenbudsjettet. Når kjøkkenet leveres, følger det med en monteringsveiledning som forklarer prosessen trinn for trinn og gir god hjelp til arbeidet.

HTH

Kjøkkenekspert Joachim Holmberg:

"EN PRESIS OPPMÅLING ER AVGJØRENDE"

Når jeg skal tegne kjøkkenet ditt og regne ut en pris, er det nødvendig å ha presise mål. Du kan enten måle det opp selv, eller få en kjøkkenekspert fra HTH til å komme og gjøre det.

HTH

To løsninger – to priser


Valgene dine av materialer og tilbehør har stor påvirkning på kjøkkenprisen.
Se eksemplene nedenfor og oppdag hva som påvirker prisen på kjøkkenet ditt.

Nordic Spirit | HTH

Det ekstraordinære skapdørdesignet

Velger du vårt mest eksklusive design, Nordisk Spirit, påvirkes prisen på skapdørene dine med ca. 50 % sammenlignet med våre tre mest økonomiske modeller: Glatt Hvit, Oslo og Stockholm.

Melamine Plain White | HTH

Den prisbevisste kjøkkenmodellen

Model Glatt Hvit er et flott og klassisk skapdørdesign til en god pris, som ligger ca. 50 % under vår mest eksklusive modell. Du kan få en oversikt over alle kjøkkendesignene våre i modelloversikten.

Skap vs. skuffer

Hylleskap er den rimeligste løsningen til det nye kjøkkenet ditt

Når prisen på det nye kjøkkenet skal holdes nede, er en av mulighetene å velge kjøkkenskap med hyller. Det er opptil 60 % å spare hvis du velger et standard underskap med en skapdør og en hylle sammenlignet med et tilsvarende underskap med to LUX-skuffer.

 

Skap med innvendige skuffer og skuffeskap gir en fantastisk oversikt

Som et alternativ til hylleskap, kan du velge å innrede skapene dine med innvendige skuffer. Denne løsningen gir deg god oversikt over innholdet i skapet. Og du kan få hele skapdører som designmessig, gir et veldig enkelt og stilrent utseende.

Du kan også velge ordentlige skuffeskap med to eller flere skuffer. Det er en funksjonelt god løsning fordi du ikke først må åpne en skapdør for å trekke ut skuffen. Både skuffeskap og skap med innvendige hyller belaster den totale prisen på kjøkkenet ditt mer enn hylleskap.

 

Det er et spørsmål om å prioritere kjøkkenbudsjettet

Valget mellom skap og skuffer handler om å avveie pris og funksjonalitet. Skal du holde prisen nede, må du innrede det nye kjøkkenet ditt med så mange hylleskap som mulig. Prioriterer du funksjonalitet høyt, bør du velge skuffeskap eller innvendige skuffer og spare på andre deler i kjøkkenbudsjettet.

Focus Finer | HTH

Et underskap med én hylle er den mest prisvennlige løsningen til kjøkkenet ditt.

The GO Challenge | Anders Faarborg | HTH GO

Et skuffeskap med to LUX-skuffer belaster skapsposten på kjøkkenbudsjettet ditt med ca. 60 % mer enn et underskap med én hylle.

Focus | HTH

Eksklusivt design med en underlimt vask

Når kjøkkenvasken er underlimt, er den integrert i bordplaten. Det er en flott detalj som gir kjøkkenet et eksklusivt utseende og betyr at den daglige rengjøringen blir lettere.

Oslo | HTH

En nedfelt vask er bra for kjøkkenbudsjettet

Velger du en nedfelt vask, får du en god løsning som ikke belaster den totale prisen på det nye kjøkkenet ditt vesentlig. Prisforskjellen på en underlimt vask og en nedfelt vask avhenger av design og materiale på både vask og bordplate.

Slik holder du kjøkkenbudsjettet


Det er ofte sammenheng mellom pris og kvalitet, men med riktige valg og fravalg kan du få overraskende mye kjøkken for pengene.

Hold prisen nede på det nye kjøkkenet ditt

Når kjøkkenbudsjettet skal holdes, er det en god idé å bevare den nåværende plasseringen av kjøkkenvasken og hvitevarene. Det er koster nemlig ekstra å flytte både vann, strømforsyning og avløp.

Hvis den nåværende plasseringen ikke kan forenes med kjøkkendrømmene dine, bør du få håndverkere til å regne ut en pris på flyttingen. Det gir deg et realistisk bilde av hva kjøkkenbudsjettet bør være.

Harmony Dark | HTH

Velger du åpne hyller fremfor overskap, påvirkes prisen på kjøkkenet ditt.

Harmony Dark | HTH

Bordplaten er ofte en stor del av kjøkkenbudsjettet, men det er helt sikkert en løsning som passer til lommeboken din.

HTH

Kjøkkenekspert Anette Berg:

"PRIORITER ØNSKENE DINE"

Det er et spørsmål om prioritet, når kjøkkenbudsjettet skal holdes. Hva er viktigst for deg? Når du skal velge, lag en liste og følg den.

HTH

Dyrere er ikke alltid bedre

Husk at dyrere materialer ikke per definisjon er bedre. Velger du en laminatbordplate, får du en slitesterk bordplate som kan holde i mange år.

Med litt kreativitet kan du ofte få fantastiske løsninger som ikke påvirker prisen på kjøkkenet ditt vesentlig.

Mono | HTH

Du finner ofte fordelaktige hvitevarepakker med f.eks. ovn, kokeplate og oppvaskmaskin.

Kjøkkenet ditt skal holde i mange år

Når du lager et kjøkkenbudsjett, må du huske at kjøkkenet ditt skal være til glede og gavn i mange år fremover. Derfor er det viktig å finne holdbare løsninger som ikke går på akkord med kjøkkendrømmene dine.

Besøk din lokale HTH-kjøkkenekspert og få hjelp til å tegne og regne ut prisen på kjøkkenet ditt.

Hvor mye koster et HTH-kjøkken?

Når du skal kjøpe nytt kjøkken, bestemmer du grovt sagt prisen selv. Du må nemlig velge til og fra, og dermed prioritere selv hva som er viktig for deg.

Få et klart svar

Hos HTH står vi klare med personlig og profesjonell rådgivning. Vi sikrer at budsjettet ditt ikke blir overskredet. Vi har kjøkken i begge ender av prisskalaen og alle steder midt imellom.

Ønsker du en nøyaktig pris på kjøkkenet ditt, må du gjerne avtale et gratis og uforpliktende møte med en kjøkkenkonsulent.

Trygghet i kjøkkenkjøpet uten ekstra kostnad

Når du velger en kjøkkenløsning hos HTH, får du alltid:

- profesjonell rådgivning
- 3D-tegninger av innredningsforslagene våre
- prisberegning som du kan stole på
- garantier som dekker mer enn de lovbestemte kravene
- attraktive finansieringsmuligheter

Alt sammen uten ekstra kostnad, men som en garanti for at du får akkurat den løsningen du drømmer om.