HVA KOSTER ET NYTT BAD?

Prisen på et nytt bad avhenger av flere ting: Størrelsen, materialvalg og om du selv setter sammen og monterer skap. Det spiller også inn om du pusser opp et gammelt bad eller skal lage et helt nytt. Se hva som trekker prisen opp og ned.

HTH

Anette Berg, Badekspert

"DU KAN FÅ ET BAD I ALLE PRISKLASSER"

Et nytt bad kan koste alt mellom NOK 12.000 og 30.000 pr. kvadratmeter. Det er mange faktorer som trekker prisen både ned og opp – det kommer an på hva du velger.

Vi hjelper deg gjerne med valgene dine i din nærmeste HTH-butikk, der du kan få en nøyaktig samlet pris.

HTH
Nordic Spirit Natur Eik | HTH

Pris fra 17.500 NOK

Når du ikke vil gå på kompromiss med design og kun det beste er godt nok. Nordic Spirit med massive eikelameller trekker prisen opp.

Pris fra 4.500 NOK

Med modellen Havana får du et bad med tre-look som holder prisen nede.

Budsjettet må være på plass

Start med å utarbeide et budsjett og bli bevisst om hvilke behov og preferanser du har.


Det er avgjørende ikke bare for å holde oversikt over økonomien, men også for at ekspertene våre skal kunne hjelpe deg på best mulig måte.

HTH

Joachim Holmberg, Badekspert:

"BADET HAR RYKTE PÅ SEG FOR Å VÆRE DYRT PER KVADRATMETER"

Det kommer av at badet skal romme mange ting på få kvadratmeter. Men du bestemmer selv hva prisnivået og graden av oppussing skal være: Lite, middels eller stort?

Se vår guide til oppussing av badet. Ved å følge den kan du spare penger i prosessen.

HTH

Størrelsen på badet

Dersom du bygger nytt eller skal foreta en større oppussing av badet, bør du vurdere hvor stort bad du har bruk for. Det vil være dyrere å lage et stort bad enn et lite. Likevel blir kvadratmeterprisen ofte lavere jo større rommet er.

Et hovedbad må typisk være ca. 10 kvadratmeter for å ha nok plass, mens gjestebadet fint kan klare seg med færre kvadratmeter.

Se 7 tips til innredning av et lite bad
Trend Hvit Eik | HTH

Focus Laminat | HTH

Flisene har stor betydning

Vil du gjerne redusere prisen på badet? Da er materialene et godt sted å starte. Spesielt flisene kan være en tung kostnad på budsjettet, der håndverkstimene også kan bli mange.


Du bør derfor vurdere et billigere materiale, for eksempel moderne vinyl eller epoksy. Du kan også prioritere bare å ha fliser i dusjkabinettet.

Valg av benkeplate og skapdører

Benkeplaten kan være halvparten av budsjettet i et kjøkken, men på badet er den ofte ikke så stor, og derfor kan du kanskje bedre få råd til å velge en høy kvalitet ut fra mantraet «lite, men godt».

Når du velger design og materiale på skapfronter, finnes det mange muligheter – ikke minst med tanke på pris. Massivt tre og trefiner koster for eksempel mer enn laminat.  

Se prisene på skapfronter
Harmony Dark | HTH
Focus | HTH

Pris fra 9.500 NOK

Model Focus skaper rene linjer på et middels prisnivå.  

Plasseringen påvirker prisen

Hvis du skal bygge et nytt bad, er det billigere å ha det nær vaskerommet, siden installasjonene i huset ofte er plassert der. Grunnen er at VVS-arbeidet er kostnadstungt, og det vil ikke være like omfattende om rørene ikke skal trekkes så langt.

Skap eller skuffer

Hvis du gjerne vil holde prisen nede på baderomsmøblene, er det litt å spare på å velge skap fremfor skuffer. Skuffer er likevel mer funksjonelle i hverdagen, siden det er enklere å danne seg et overblikk over innholdet i skapet når du kan trekke ut en skuff.  

Glat Hvid | HTH GO

Pris fra 3.000 NOK

Velg modellen Glatt Hvit hvis du vil ha en klassisk look og holde prisen nede.

HTH

Sofie Larsen, Badekspert:

"SMÅ FORNYELSER KAN GJØRE EN KJEMPEFORSKJELL. DET ER ENKLERE OG BILLIGERE ENN DU TROR"

Nye skapdører, et flott speil eller friske tekstiler kan gi badet en helt ny look på bare én helg. Se mer om hvordan du kan fornye badet.

HTH

FAKTORER SOM PÅVIRKER PRISEN

Du kan treffe noen valg som endrer budsjettet.

 

Sense | HTH
Gjør det selv
×

Gjør det selv

Sense | HTH

Det kan være vanskelig å lage et bad selv, siden du i tillegg må ha både elektriker- og VVS-arbeid. Men det er penger å spare hvis du selv kan gjøre flisearbeidet eller montere baderomsmøblene.

Grå Kvadrat | HTH GO
Badekar eller ikke
×

Badekar eller ikke

Grå Kvadrat | HTH GO

Mange drømmer om et badekar eller spabad på badet. Det er likevel en utgift som raskt kan øke – både på grunn av prisen på badet og installasjonen. Så tenk over om du bruker det ofte nok til at det er verdt investeringen.

Glat Grå | HTH
Frittstående eller innebygd toalett
×

Frittstående eller innebygd toalett

Glat Grå | HTH

Det er penger å spare på selve toalettet. Frittstående er både billigere og enklere å installere og reparere. Likevel er et innebygd toalett enklere å gjøre rent, og det har et enklere uttrykk.

FÅ EN EKSAKT PRIS

Ønsker du å vite mer om hva HTH kan tilby deg av løsninger til badet?
Avtal et uforpliktende møte der vi gir deg råd.

Bestill et gratis designmøte
HTH
Nordic Spirit Natur Eik | HTH

UTFORSK MULIGHETENE

Besøk din nærmeste HTH-butikk og utforsk våre løsninger for bad.
Designekspertene står alltid klar til å hjelpe deg.

Finn din nærmeste HTH-butikk