Miljøbevisste og sirkulære materialer

Miljøbevisste og sirkulære materialer

Vi velger materialene våre ut fra strenge miljøkrav og jobber med sirkulære løsninger og bevaring av naturressurser. Dessuten ser vi hele tiden på hvordan vi kan optimalisere bruken vår av materialer for å få mest mulig ut av ressursene våre til fordel for både miljøet og klimaet.


Et slitesterkt kjøkken som enkelt kan fornyes

Hos HTH har vi alltid hatt fokus på å lage kjøkken med lang levetid, og levetiden er en av faktorene som har stor innvirkning på klimaavtrykket. Samtidig er det naturlig at smaken forandrer seg over tid, og derfor har vi gjort det enkelt å gi nytt liv til kjøkkenene våre. Det kan gjøres gjennom noen få utskiftninger av for eksempel dører eller benkeplate.


Gjenbruk er helt naturlig for oss

Vi prøver hele tiden å finne nye måter å øke andelen av gjenbruksmateriale på. Vi resirkulerer blant annet treavfall fra sagbruk og skogbruk, samt fra nedslitte møbler og treprodukter. Det betyr at størstedelen av treelementene vi bruker, består av gjennomsnittlig ca. 30 % resirkulert tre. Samtidig designer vi kjøkkenene våre slik at de er enkle å gjenbruke og resirkulere.

Alt treet vårt kommer fra bærekraftig skogbruk

Produktene våre består hovedsakelig av tre, som er et bærekraftig, resirkulerbart og slitesterkt materiale. Alt treet vårt kommer fra bærekraftige kilder, hvorav 97 % av kildene er sertifisert. Vi jobber for å øke denne andelen ytterligere, slik at 100 % av treet vårt er sertifisert med f.eks. FSC.


Vi minimerer emballasje og avfall

Vi arbeider for å redusere miljøpåvirkningen fra emballasjematerialer som fossile plastmaterialer. I tillegg jobber vi også med å redusere mengden avfall fra produksjonen vår og gjøre flyten mer sirkulær. Dette betyr at allerede i dag kan ca. 63 % av treavfallet vårt og 73 % av annet avfall brukes til nye produkter.


Hele produksjonen vår blir miljøsertifisert

Vi jobber systematisk i all produksjon for å redusere miljøpåvirkningen vår. Derfor er den enten allerede miljøsertifisert i henhold til ISO 14001-standarden, eller den er i ferd med å bli det. Det er den mest anerkjente standarden innen miljøledelse. Samtidig har vi også investert i nytt, svanemerket utstyr. Det nye utstyret gjør det mulig for oss å møte etterspørselen etter mørkere farger, samtidig som vi oppfyller de strenge miljø- og kvalitetskravene som vi stiller til kjøkkenene våre.

Våre innsatsområder

HTH jobber med bærekraft innen fem innsatsområder som hver for seg rommer en rekke av FNs 17 verdensmål for en bærekraftig utvikling.

Skov

Bærekraft

Bæredygtighed

Klimatiltak som varer

Bæredygtighed

Bærekraftig bedriftskultur

Bæredygtighed

Vi støtter en bærekraftig livsstil

Saša Antic | Nordic Spirit & Base | HTH

Ansvarlig innkjøp

Bæredygtighed

FSC og inneklimamerking

HOS HTH ER VI DEDIKERT TIL KJØKKENKJÆRLIGHET SOM HOLDER

Se mer om HTH