BADEROMSVASK

Å ha en vask på badet er helt vesentlig for et funksjonelt bad, men vasken kan også være en viktig brikke for
badets estetiske uttrykk. Skal den være firkantet, integrert eller emaljert? Bli guidet til å velge håndvask her.

Sense | HTH

Velg riktig vask til badet

Mulighetene er mange når du skal velge en ny håndvask. Du må blant annet ta stilling til:

- Form og størrelse
- Materiale og farge
- Overløp, kranhull og bunnventil
- Monteringsform
- Vedlikehold

Er du i tvil om andre materialer til badet? Les mer i materialoversikten til bad.

Harmony Dark | HTH

Formen på vasken

En håndvask er med på å definere stilen på badet ditt. En rund vask vil se mykt og romantisk ut. En firkantet kan gjøre stilen mer minimalistisk og skarp. Et godt kompromiss er en oval vask, som omfavner begge inntrykk.

Se utvalget av håndvasker til bad i katalogen.

Stockholm | HTH GO

Dobbeltvask til storfamilien

Hvis du er del av en stor familie med et bad, så kan det raskt bli trangt om plassen ved håndvasken om morgenen. Én skal børste tenner, en skal barbere seg og den tredje skal sminke seg. Hvis du nikker gjenkjennende til dette scenariet og interiøret tillater det, så anbefaler vi at dere går for et bad med dobbeltvask.

Vask til små bad

Proporsjonene vi være best dersom du velger en liten vask til et lite bad. En vegghengt vask eller en håndvask plassert på et bord, kan ofte være en god løsning. Sistnevnte er ofte en mindre vask som ikke opptar unødvendig med plass. Samtidig gir denne løsningen deg mulighet for praktisk oppbevaringsplass under vasken.

Materialer til vasken


Vi tilbyr vasker i forskjellige materialer, slik at du kan velge hvilken som passer dine behov og smak best.

Mono | HTH

Porselen

En porselensvask har en flott, blank finish og et tidløst uttrykk, noe som vil være en perfekt match både til romantiske og minimalistiske bad.

Corian®

En vask i Corian® er veldig slitesterk og vil kreve lite vedlikehold Corian® er et lukket materiale, som er motstandsdyktig overfor flekker og hvis det kommer riper, kan de slipes vekk. Dersom du velger mørk Corian®, bør du være oppmerksom på at eventuelle riper blir mer synlig enn i lys Corian®.

Graphalit®

Dersom du velger Graphalit®, får du en vask i et massivt materiale, som er motstandsdyktig for kjemikalier og syreholdige produkter. Det gjør at Graphalit® er et materiale som er veldig lett å rengjøre. Overflaten er litt blank siden materialet er tilsatt kvartsglass.

Corestone

Corestone er et massivt, gjennomfarget komposittmateriale som du kan få i flere farger. Materialet er både fint og holdbart for håndvasker. Corestone håndvasker kun lite vedlikehold og riper kan poleres vekk.

 

Emaljeret stål

En håndvask i emaljert stål er både lett og robust. Overflaten er helt lukket og porefri, noe som gjør vasken både hygienisk og slitesterk. Emaljen sikrer en lett skinnende overflate, nor som gjør vasken fin og innbydende.

Fargevalg

En hvit eller svart vask passer til de fleste materialer. Mange foretrekker en hvit vask som er enkel å holde ren. Kalkflekker og tannkremrester er ikke like synlige, som i en svart eller farget håndvask.

En svart håndvask kan derimot gi badet en ny og spennende look. På et dempet bad kan en svart vask skape et blikkfang.

Få mer inspirasjon i vårt galleri med bad.

Bunnventil og overløp

En vask uten bunnventil kan ha designmessige fordeler. Hvis du ønsker mulighet til å fylle vasken med vann for en rask klesvask, bør du derimot velge en vask med bunnventil.

Merk at et overløpshull vil sikre at håndvasken kan ta fra, hvis den blir overfylt. Da vil du unngå at vannet renner utover benken og gulvet. Hvis du velger en håndvask uten overløpshull, er det et krav om å ha utløp direkte under vasken.

Med eller uten kranhull

Armatur og vask må passe godt sammen. Hvis du velger en håndvask med kranhull, bør du også velge et armatur som passer til.

Hvis du velger en håndvask uten hull til armaturet, bør du være oppmerksom på å velge et armatur som passer med høyden på vasken.

Les mer om valg av armatur til bad.

Montering av vask


Du kan velge mellom forskjellige metoder for montering av håndvasken din. Hver av dem vil påvirke vaskens estetiske inntrykk.

Glat Hvid | HTH

Toppmontert vask

Hvis du plasserer håndvasken oppå et bord vil det skape assosiasjoner til gamle dager, da rennende vann ikke var noen selvfølge. En toppmontert vask får mer fylde og gir nesten et skulpturelt uttrykk og mulighet for å utnytte skapene bedre for oppbevaring.

Vegghengt vask

En frittstående vask på badet gir et minimalistisk uttrykk, men er ikke så praktisk hvis du har bruk for oppbevaringsplass. Denne løsningen er god til det lille gjestebadet eller et bad der du har plass til høyskap eller andre møbler med oppbevaringsplass.

Nedfelt vask

Den nedfelte håndvasken monteres i et hull i benkeplaten. Vasken vil overlappe benkeplaten og kantene på vasken vil skape en linje mellom vasken og benkeplaten.

Harmony Dark | HTH

Integrert vask

Håndvasken kan integreres i benkeplaten på badet ditt. men det vil ta litt av oppbevaringsplassen i skapet. men til gjengjeld vil den helstøpte vasken gi en stilfull og enkel look, der benkeplaten og håndvasken flyter sammen.

Kan jeg montere håndvasken selv?

Du kan selv skifte ut håndvasken, hvis du har nødvendig kunnskap. Å montere en senket vask betyr at den skal monteres nedenfra og opp. Det krever derfor presisjon for å få håndvasken og benkeplaten til å passe sammen og en spesiell nedfelling i benkeplaten.

Hvis du kun skal skifte håndvasken på badet og hullet fra den forrige vasken har samme størrelse, så kan du enkelt skifte vasken. Men du må huske på å avmontere avløpet på den gamle vasken.

Det viktigste du må huske på er å montere avløpet på den nye vasken. Deretter må du fuge rundt vasken, slik at det ikke kommer vann mellom vasken og benkeplaten.

Les mer om HTH sine baderom.

Sense | HTH

Vedlikehold av vasken

Vi anbefaler at du tørker håndvasken hver dag for å unngå kalkavleiringer. Ytterligere vedlikehold avhenger av materialet på håndvasken din. De fleste materialer er lett å vedlikeholde med rengjøringsmiddel og klut. Til corian og corestone kan du rengjøre hele vasken og benkeplaten med et rengjøringsmiddel som inneholder en mild slipeeffekt.

Få flere gode råd om kjøkken og bad i vårt inspirasjonsunivers.