KJØKKENINNREDNING

En god kjøkkeninnreding tar høyde for dine ønsker og behov, i tillegg til at den passer kjøkkenrommet ditt. Vi gir konkrete tips som hjelper deg med å utnytte plassen og få en god arbeidsflyt på kjøkkenet ditt.

Kundecase | Rikke og Kristoffer | HTH

Kjøkkeninnredning med en benk-nisje.

Dine drømmer

Det kan være mange ting på ønskelisten når ditt nye kjøkken skal innredes. Et flottere design, mer oppbevaring, mindre bortkastet plass eller kanskje mer benkeplass. 

Før du går i gang med kjøkkeninnredningen, er det en god ide å ta deg tid til å tenke over hva du er fornøyd med i ditt gamle kjøkken og hva som mangler.

Lag en liste med fordeler og ulemper i din nåværende kjøkkeninnredning og ta den med når ditt nye kjøkken skal tegnes. Det sikrer for at alle drømmene dine blir oppfylt.

Rammene

Det rommet som kjøkkenet ditt er plassert i gir noen naturlige rammer for hvordan du kan innrede kjøkkenet ditt.

Bygger du et helt nytt hus kan du tegne dine egne rammer før veggene blir oppført. Ved en stor renovering er det mulighet for å flytte vegger og få kjøkkenrommet tilpasset etter dine ønsker og behov.

Er rammene angitt på forhånd, må kjøkkeninnredningen tilpasses. Her kan du nyte godt av å få et gratis innredningsforslag utarbeidet av våre innredningseksperter.

Next Hvid | HTH

I-kjøkken i modell Next Hvit.

Køkkenindretning med arbejdstrekanten | HTH

Sjekk hvordan din arbeidsflyt blir ved å tegne linjer mellom vask, kjøleskap og komfyr. Er det for langt mellom sonene, kommer du til å måtte gå mange ekstra skritt når du arbeider på kjøkkenet.

Innred en god arbeidsflyt

Når vi skal innrede kjøkkenet ditt benytter vi oss ofte av «Arbeidstrekanten». Det er en enkel metode som hjelper med å innrede kjøkkenet hensiktsmessig. Vi tegner tre usynlige linjer som forbinder de viktigste arbeidssonene – vask, komfyr og kjøleskap – og får dermed en trekant.

Ideen er at de tre sonene skal ligge relativt tett på hverandre for å skape en effektiv arbeidsflyt som sparer deg for tid. Du beveger deg nemlig mer innenfor dette området enn noe annet område på kjøkkenet. 

For å få den mest effektive kjøkkeninnredningen, er det en god tommelfingerregel at de tre linjene tilsammen skal måle mellom tre og et halvt og fem meter.

Kjøkkeninnredning i praksis

Hos HTH begynner vi helt naturlig med å se på hvilket rom kjøkkenet skal være i når det skal innredes. Er det mye eller lite plass? Er det smalt eller bredt? Og hvor er vinduer og dører plassert. Det har stor betydning for hvordan kjøkkenet kan innredes.

Når vi er kjent med rommet, er neste skritt å få tegnet en kjøkkeninnredning som oppfyller dine ønsker og behov.

 

De 6 grunnformene

Det finnes seks grunnformer som dekker de fleste kjøkkenrom. Du kan ta utgangspunktet i formen som ligner kjøkkenet ditt mest og få tips til hvordan du innreder kjøkkenet ditt best mulig.

Tendens | HTH
Harmony Dark | HTH

Innredning med kjøkkenøy i modell Harmony Dark.

Kjøkken med kjøkkenøy

Et kjøkken med en øy er en kjøkkeninnredning mange velger til åpne kjøkkenrom.

Kjøkkenøya deler opp rommet og gir ekstra arbeids- og oppbevaringsplass. Du kan selv velge om kjøkkenøya skal inneholde en eller to arbeidssoner når du regner med arbeidstrekanten i kjøkkeninnredningen. Les mer om innredning med kjøkkenøy.

Parallellkjøkken

Et tosidet kjøkken eller et parallellkjøkken er en god løsning til et avlangt rom – og til gjennomgangsrom.

Løsningen gir god plass til matlaging og består av to gode arbeidssoner som er vendt mot hverandre. Når du innreder parallellkjøkkenet ditt kan vask, komfyr og kjøleskap plasseres så arbeidstrekanten er optimal.

Focus Veneer | HTH
Stockholm | HTH

Vinkelkjøkken i modell Stockholm.

Vinkelkjøkken

Vinkelkjøkken kalles også et L-kjøkken og kan innredes slik at du får en veldig god sammenheng mellom de enkelte arbeidssonene i arbeidstrekanten.

Ofte gir vinkelkjøkkenet mulighet for å ha et spisebord i det motsatte hjørnet av kjøkkenets vinkel og forvandler dermed kjøkkenet til en spiseplass.

U-kjøkken

Har du et stort kjøkkenrom, har du mulighet til å innrede det med et U-kjøkken.

Her får du mye oppbevarings- og benkeplass. Husk på at det ikke blir for langt mellom de tre arbeidssonene – vask, komfyr og kjøleskap – slik at du slipper å bruke unødvendig energi på å bevege deg imellom dem.

Art | HTH

U-kjøkken i modell Art.

I-kjøkken

Til smale rom er et I-kjøkken en god løsning.

I et I-kjøkken er det viktig å ha passende avstand mellom vask, komfyr og kjøleskap for å sikre en god arbeidsflyt og tilstrekkelig med benkeplass. Her vil arbeidssonene ligge ved siden av hverandre og derfor ikke skape en trekant.

G-kjøkken

Et G-kjøkken krever god plass og er en veldig sjelden kjøkkenform.

I et åpent rom hjelper G-formen med å avgrense kjøkkenområdet og gir plass til tre perfekt plasserte arbeidssoner. Ønsker du integrerte sitteplasser er det ofte mulighet for det i et G-kjøkken.

Gratis innredningsforslag

Kjøkkenet er din families mest brukte rom og et nytt kjøkken er en investering som dere skal være fornøyd med i mange år. Derfor hjelper vi gjerne med å tegne et gratis innredningsforslag som tar høyde for alle deres drømmer og behov.

Hos HTH har vi lang erfaring med å tegne kjøkkeninnredninger som fungerer i hverdagen. Vi har fingeren på pulsen når det gjelder de nyeste trendene, og kjenner til fordeler og ulemper.

Avtal gratis rådgivningsmøte | HTH