KJØKKENINNREDNING

En god kjøkkeninnreding tar høyde for dine ønsker og behov, i tillegg til at den passer kjøkkenrommet ditt. Vi gir konkrete tips som hjelper deg med å utnytte plassen og få en god arbeidsflyt på kjøkkenet ditt.


KJØKKENINNREDNING I PRAKSIS

Hos HTH begynner vi helt naturlig med å se på hvilket rom kjøkkenet skal være i når det skal innredes. Er det mye eller lite plass? Er det smalt eller bredt? Og hvor er vinduer og dører plassert. Det har stor betydning for hvordan kjøkkenet kan innredes.

Når vi er kjent med rommet, er neste skritt å få tegnet en kjøkkeninnredning som oppfyller dine ønsker og behov.

GRATIS INNREDNINGSFORSLAG

Kjøkkenet er din families mest brukte rom og et
nytt kjøkken er en investering som dere skal
være fornøyd med i mange år. Derfor hjelper vi
gjerne med å tegne et gratis innredningsforslag
som tar høyde for alle deres drømmer og behov.

Hos HTH har vi lang erfaring med å tegne
kjøkkeninnredninger som fungerer i hverdagen.
Vi har fingeren på pulsen når det gjelder
de nyeste trendene, og kjenner til
fordeler og ulemper.

Nordic Spirit Nature Oak | HTH
Focus | HTH Harmony Dark | HTH

Dine drømmer

Det kan være mange ting på ønskelisten når ditt nye kjøkken skal innredes. Et flottere design, mer oppbevaring, mindre bortkastet plass eller kanskje mer benkeplass.

Før du går i gang med kjøkkeninnredningen, er det en god ide å ta deg tid til å tenke over hva du er fornøyd med i ditt gamle kjøkken og hva som mangler.

Lag en liste med fordeler og ulemper i din nåværende kjøkkeninnredning og ta den med når ditt nye kjøkken skal tegnes. Det sikrer for at alle drømmene dine blir oppfylt.

Innred en god arbeidsflyt

Når vi skal innrede kjøkkenet ditt benytter vi oss ofte av «Arbeidstrekanten». Det er en enkel metode som hjelper med å innrede kjøkkenet hensiktsmessig. Vi tegner tre usynlige linjer som forbinder de viktigste arbeidssonene – vask, komfyr og kjøleskap – og får dermed en trekant.

Ideen er at de tre sonene skal ligge relativt tett på hverandre for å skape en effektiv arbeidsflyt som sparer deg for tid. Du beveger deg nemlig mer innenfor dette området enn noe annet område på kjøkkenet.

For å få den mest effektive kjøkkeninnredningen, er det en god tommelfingerregel at de tre linjene tilsammen skal måle mellom tre og et halvt og fem meter.

Sjekk hvordan din arbeidsflyt blir ved å tegne linjer mellom vask, kjøleskap og komfyr. Er det for langt mellom sonene, kommer du til å måtte gå mange ekstra skritt når du arbeider på kjøkkenet.

Få arkitektparets beste innredningsideer

Arkitektparet Rikke og Kristoffer har innredet et kombinert kjøkken/oppholdsrom der det er plass til storfamilien. Hør hvilke vurderinger de har gjort seg om kjøkkeninnredning, design, farger og montering.

Se arkitektsparets kjøkken

FORSKJØVNE ARBEIDSSTASJONER

Hvis du innreder kjøkkenet ditt med en kjøkkenøy eller som et parallellkjøkken, er det en god idé å tenke over hvor arbeidsstasjonene er plassert.

Dersom du har vasken på den ene siden og kokeplaten på den andre siden, vil du komme til å arbeide rygg-mot-rygg når de to er plassert rett overfor hverandre. Forskyver du derimot én av arbeidsstasjonene, får du mer luft og en god flyt i kjøkkenet.

HVOR SKAL OPPVASKMASKINEN STÅ?

Du kan optimalisere kjøkkeninnredningen ved å plassere oppvaskmaskinen i nærheten av vasken og søppelspannet. Dette gjør det enkelt å kaste matrester og skylle av serviset før du setter det i oppvaskmaskinen.

Still deg også følgende to spørsmål:
Hvordan tømmer du oppvaskmaskinen? Kan du nå de fleste skuffer og skap når du står ved oppvaskmaskinen eller må du rundt i hele kjøkkenet for å få satt tingene på plass?

Det en god idé å tenke gjennom hvor du vil plassere tallerkener, glass og bestikk i forhold til oppvaskmaskinen, slik at du optimaliserer arbeidsflyten fra begynnelsen av.

Hvis kjøkkenet skal innredes med en kjøkkenøy eller hvis det er et parallellkjøkken, kan du med fordel plassere serviset overfor og ved siden av oppvaskmaskinen. Det vil gjøre hverdagen i kjøkkenet enklere.

TENK PÅ KJØKKENET DITT SOM EN ARBEIDSPLASS

Når du innreder kjøkkenet, er det en god idé å tenke på kjøkkenet som en arbeidsplass der arbeidsforholdene selvsagt må være i orden.

En av de viktigste tingene er benkehøyden. Du kan finne den perfekte høyden ved å måle avstanden fra albuen din og ned til kjøkkenbenken. Still deg foran en benk og løft armen i en 90 graders rett vinkel over benken. Avstanden skal være mellom 10 og 15 cm for at du skal få en god arbeidsstilling.

En benkehøyde på 90–95 cm vil passe de fleste. Som hovedregel er det bedre å ha en for høy benk enn en som er for lav.

Monter også gjerne ovnen i en god arbeidshøyde, så det blir behageligere for deg å sette inn ting og ta varme ting ut av den.

Få et gratis designforslag

Det rommet som kjøkkenet ditt er plassert i gir noen naturlige rammer for hvordan du kan innrede kjøkkenet ditt.

Bygger du et helt nytt hus kan du tegne dine egne rammer før veggene blir oppført. Ved en stor renovering er det mulighet for å flytte vegger og få kjøkkenrommet tilpasset etter dine ønsker og behov.

Er rammene angitt på forhånd, må kjøkkeninnredningen tilpasses. Her kan du nyte godt av å få et gratis innredningsforslag utarbeidet av våre innredningseksperter.

24 timers Design Service