BADEROMSSPEIL

En speil kan utgjøre stor forskjell for romfølelsen på badet ditt.
Speilet på badet reflekterer nemlig lys og skaper dybde i rommet, slik at det virker større.

Harmony Dark | HTH

Velg riktig speil til badet

Du kan velge mellom forskjellige typer speil til badet. Du kan gå etter de nyeste trendene, praktiske behov eller estetiske hensyn – eller en kombinasjon av dem.

Vi guider deg gjennom de forskjellige mulighetene og gir deg en rekke praktiske råd, slik at du kan velge riktig speil til badet ditt.

Glat Hvid | HTH

Få baderommet til å virke større

Baderommet, og spesielt mindre bad, kan få en optisk boost av et stort speil. De blanke flatene fanger opp og reflekterer lyset, noe som skaper mer luft i rommet. Hvis du har et bad uten vinduer kan et speil nesten gjøre den samme nytten.

Få 7 tips til hvordan du kan innrede baderommet.

Hvor høyt skal speilet henge?

En god tommelfingerregel for hvor du bør plassere speilet på veggen, er at midten av speilet bør være i høyde med øynene på den laveste voksne i familien.

Hvis det er stor forskjell på den laveste og høyeste voksne i hjemmet ditt, så er det en god idé å sjekke om den høyeste kan se hele ansiktet sitt i speilet. Da tar du hensyn til at både lave og høye personer kan se seg i speilet uten å måtte bøye seg eller stå på tærne.

Glat Hvid | HTH
Grå Silke | HTH

Speilets form og størrelse

Speilet på badet ditt kan skreddersys i størrelse og form, slik at det passer med møblene på badet og til ditt behov.

Det finnes ingen grenser for hva slags form et speil kan ha, Men de fleste velger et firkantet eller rundt speil til badet. Den runde formen kan for eksempel være en flott kontrast på et bad med firkantede fliser. På den andre siden kan et rektangulært speil fremheve like linjer, dersom badet har en firkantet vask eller avlange fliser.

Størrelsen på speilet avhenger av hvor mye plass du har og hvor mye du vil se i speilet. Hvis du velger et speil som går helt ned til vasken, så må du regne med å pusse speilet litt oftere, siden sprut fra armaturet lett rammer speilet.

Rundt speil på baderommet

Runde speil er en populær trend på baderommet, noe som tilfører speilet en dekorativ funksjon.

Før du velger et rundt speil på badet, bør du være oppmerksom på at et rundt speil har mindre speilplass. Det kan derfor være en utfordring på familiebadet, der det skal være plass til flere som børster tenner, ordner håret og legger sminke samtidig.

Hvis du liker runde speil, så kan du sørge for at omfanget er passe stort eller bruke det runde speilet på gjestetoalettet, der det primære behovet er å se ansiktet i speilet.

Harmony Dark | HTH
Next Hvid | HTH

Vegg-til-vegg speil

Et stort vegg-til-vegg speil er skreddersydd til baderommet ditt og sikrer at du har all speilplassen du ønsker. Det er spesielt praktisk når dere bor flere sammen og dere har bruk for speilet samtidig.

Speil som er i ett kan skape en flott og innbydende speilvegg. Den store blanke flaten er både eksklusiv og minimalistisk i utrykket sitt.

Integrert lys i speilet

Et speil med integrerte lysfelter sikrer god belysning og gir en spennende effekt på baderommet. Denne løsningen er funksjonell, stilren og enkel på samme tid. Lysfeltene kan være både horisontale eller vertikale, alt etter størrelsen på speilet og din smak.

Hvis du velger et speil til badet med integrert lys, så må du velge et som er godkjent til våtrom. Da er du sikker på at speilet tåler å få vann på seg, slik at du ikke risikerer å få støt. Det gjør at du kan plassere speilet nær vannkilden uten å få problemer. Alle speil med lys fra HTH er sikkerhetsgodkjente.   

Focus | HTH

Speilskap
med 2-i-1 funksjon

Hvis du velger et speilskap vil du få en smart kombinasjon med oppbevaringsplass og rikelig speilplass.

Det multifunksjonelle speilet kan være en god løsning, spesielt på mindre bad, der hver kvadratmeter teller.

Sminkespeilet
– et uunnværlig element

Når forholdene skal være gode for å legge sminke, så er sminkespeilet et viktig element på badet. Med et lille speilet kan du zoome inn og sikre at sminken sitter som den skal.

Speilet er dekorasjon

En polert kant, en sandblåst ramme, runde hjørner eller beslagene som holder speilet på plass. Alt dette kan gi baderommet ditt personlighet og sjarm. Speil er moderne i seg selv og det er et dekorativt element som alltid vil være relevant på grunn av den praktiske funksjonen.

Få inspirasjon til speil i galleriet med bad.

Fronter & tilbehør | HTH

Model Focus Midnattsblå med hvitt VH-7 håndtaksspor.

Finn det riktige speilet til badet ditt

Du kan se alle mulighetene i katalogen Fronter & Tilbehør eller ved å besøke din nærmeste HTH-butikk, der speilene er utstilt i inspirerende miljøer.