NÅR ER EN KJØKKENØY EN GOD IDÉ?

Det korte svaret er "nesten alltid". Vi gir deg de beste tipsene for innredning med kjøkkenøy, og viser deg også når en kjøkkenøy ikke er den beste ideen.

FORDELER MED EN KJØKKENØY

Når kjøkkenet skal innredes, er det flere og flere som ønsker en kjøkkenøy. Det er det mange gode grunner til.

En kjøkkenøy er et opplagt samlingspunkt for familien, og den er perfekt til å skape et åpent kjøkken hvor det er god sammenheng mellom kjøkken og spiseplass. Kjøkkenøyen er også en ideell løsning hvis du har bruk for ekstra oppbevaringsplass og sitteplasser.

HAR DU PLASS TIL EN KJØKKENØY?

For å få det optimale ut av kjøkkenøyen, må det være nok plass på kjøkkenet ditt. Som et minimum anbefaler vi 110 centimeter fri plass rundt hele kjøkkenøyen. Det sikrer at du har nok bevegelsesfrihet til å arbeide på kjøkkenet.

Er kjøkkenet ditt ikke stort nok til en kjøkkenøy finnes det likevel muligheter til å få en halvøy, som minner mye om en kjøkkenøy eller kokeøy, men som krever mindre plass.

Få flere tips til kjøkkeninnredningen

ER EN KJØKKENØY NOE FOR DEG?

Få tegnet din personlige versjon av en kjøkkenøy
som matcher ditt drømmekjøkken.

Vårt dyktige personale står alltid klar til å
hjelpe og gi deg råd om hvilke muligheter du har.

SKAL KJØKKENØYEN FUNGERE SOM KOKEØY?

For å finne den riktige løsningen til kjøkkenet ditt, er det viktig at du bestemmer deg for hvilken funksjon øyen skal ha.

Skal den brukes til sosialt samvær, hvor barna kan gjøre lekser, eller gjestene kan drikke et glass vin, mens du står over grytene? Da er det optimalt å innrede kjøkkenøyen din som kokeøy eller med vask.

Velger du en kokeøy med vask, er det ideelt å plassere oppvaskmaskinen i nærheten – slik at du kan gjøre oppvasken i samme bevegelse. Husk at både kokeøyen og kjøkkenøyen med vask også krever god benkeplass, slik at du kan sette fra deg varme gryter og ha plass til de skylte grønnsakene.

Kjøkkentrend: Innred med kjøkkenøy

Focus VH7 | HTH
Art | HTH Nordic Spirit Nature Oak | HTH

KJØKKENETS FORM HAR BETYDNING

Drømmer du om et nytt kjøkken med kokeøy, er det enkelte ting du må være oppmerksom på.

Et stort, U-formet kjøkken, et vinkelkjøkken samt et ensidet kjøkken er ideelle for innredning med en kokeøy. Det U-formede kjøkkenet bør likevel ha en viss størrelse for å kunne romme en øy, da du ellers risikerer å stenge igjen kjøkkenet for mye.

Tenk også på om kjøkkenøyen din skal være stasjonær, eller om du vil ha en flyttbar versjon. Du får en fleksibel bord- og oppbevaringsplass som kan skyves dit du har behov for det, hvis du monterer du hjul under kjøkkenøyen.

Få flere indretningstips

EN KJØKKENØY KAN VÆRE MANGE TING

Innreder du kjøkkenet ditt med en kjøkkenøy, får du tilgang til god oppbevaringsplass og masse benkeplass.

Velger du en kjøkkenøy med sitteplass får du et hyggelig samlingssted, både under og etter matlagingen. Husk imidlertid at kjøkkenøyen krever plass. Det skal være minst 110 cm fri plass rundt hele øyen.

Avtal et gratis og uforpliktende designmøte hos HTH og få ideer og hjelp til å skape ditt drømmekjøkken.
HTH Expert
VH-7 Kitchen
VH-7 Kitchen
HTH Expert

UTALLIGE ØY-MULIGHETER

Kjøkkenøya finnes i flere varianter.

Besøk din HTH-butikk og få tegnet din personlige versjon av en kjøkkenøy som matcher ditt drømmekjøkken.