NÅR ER EN KJØKKENØY EN GOD IDÉ?

Det korte svaret er "nesten alltid". Vi gir deg de beste tipsene for innredning med kjøkkenøy, og viser deg også når en kjøkkenøy ikke er den beste ideen.

HTH

Køkkenekspert, Sofie Larsen

”EN KJØKKENØY KAN VÆRE MANGE TING”

Innreder du kjøkkenet ditt med en kjøkkenøy, får du tilgang til god oppbevaringsplass og masse benkeplass. Velger du en kjøkkenøy med sitteplass får du et hyggelig samlingssted, både under og etter matlagingen. Husk imidlertid at kjøkkenøyen krever plass. Det skal være minst 110 cm fri plass rundt hele øyen.

HTH

Fordeler med en kjøkkenøy

Kjøkkenet er hjemmets hjerte. Det er stedet der du samles med familie og venner over matlaging og måltider. Det er her barna dine gjør lekser mens du lager mat. Det er her det snakkes om dagens begivenheter over et glass vin. Det er også her oppvasken tas, akkompagnert av vakker sang, som avslutning på en god dag.

Når kjøkkenet skal innredes, er det flere og flere som ønsker en kjøkkenøy. Det er det mange gode grunner til.

En kjøkkenøy er et opplagt samlingspunkt for familien, og den er perfekt til å skape et åpent kjøkken hvor det er god sammenheng mellom kjøkken og spiseplass. Kjøkkenøyen er også en ideell løsning hvis du har bruk for ekstra oppbevaringsplass og sitteplasser.

Skal kjøkkenøyen fungere som kokeøy?

For å finne den riktige løsningen til kjøkkenet ditt, er det viktig at du bestemmer deg for hvilken funksjon øyen skal ha.

Skal den brukes til sosialt samvær, hvor barna kan gjøre lekser, eller gjestene kan drikke et glass vin, mens du står over grytene? Da er det optimalt å innrede kjøkkenøyen din som kokeøy eller med vask.

Velger du en kokeøy med vask, er det ideelt å plassere oppvaskmaskinen i nærheten – slik at du kan gjøre oppvasken i samme bevegelse. Husk at både kokeøyen og kjøkkenøyen med vask også krever god benkeplass, slik at du kan sette fra deg varme gryter og ha plass til de skylte grønnsakene. 

Har du plass til en kjøkkenøy?

For å få det optimale ut av kjøkkenøyen, må det være nok plass på kjøkkenet ditt. Som et minimum anbefaler vi 110 centimeter fri plass rundt hele kjøkkenøyen. Det sikrer at du har nok bevegelsesfrihet til å arbeide på kjøkkenet.

Er kjøkkenet ditt ikke stort nok til en kjøkkenøy finnes det likevel muligheter til å få en halvøy, som minner mye om en kjøkkenøy eller kokeøy, men som krever mindre plass.

Kjøkkenets form har betydning

Drømmer du om et nytt kjøkken med kokeøy, er det enkelte ting du må være oppmerksom på.

Et stort, U-formet kjøkken, et vinkelkjøkken samt et ensidet kjøkken er ideelle for innredning med en kokeøy. Det U-formede kjøkkenet bør likevel ha en viss størrelse for å kunne romme en øy, da du ellers risikerer å stenge igjen kjøkkenet for mye. 

Tenk også på om kjøkkenøyen din skal være stasjonær, eller om du vil ha en flyttbar versjon. Du får en fleksibel bord- og oppbevaringsplass som kan skyves dit du har behov for det, hvis du monterer du hjul under kjøkkenøyen.

Få flere tips og ideer til kjøkkeninnredningen din, med, eller uten kokeøy.

Utallige muligheter for øy

Kjøkkenøyen finnes i flere varianter. Den klassiske, rektangulære kjøkkenøyen, den vinkelformede kjøkkenøyen, kjøkkenøyen med flere nivåer eller et tosidig kjøkken, hvor den ene siden er en øy eller en halvøy. Besøk HTH-butikken og få tegnet din personlige kjøkkenøy, som matcher kjøkkenkjærligheten din.

Finn din HTH-butikk
HTH
Nordic Spirit Harmony Dark | HTH

Trenger du mer inspirasjon?

Ønsker du å innrede med en kjøkkenøy, finnes det mange muligheter i HTHs kjøkkenunivers. Avtal et gratis og uforpliktende designmøte hos HTH, og få idéer og hjelp til å skape drømmekjøkkenet ditt.

Avtal et gratis designmøte