Velg den riktige benkeplaten

Det viktigste elementet på kjøkkenet ditt er benkeplaten. Det er ikke bare den dyreste delen av et nytt kjøkken, men det er sannsynligvis den du tilbringer mest tid med. Når du skal velge den riktige benkeplaten til ditt nye kjøkken, er det flere ting du må vurdere.

Bli inspirert til ditt benkeplatevalg

I katalogen "Fronter og tilbehør" har vi samlet vårt standardsortiment, slik at du kan se hvilke benkeplater du kan velge mellom.

Se kataloget

FÅ HJELP TIL Å VELGE
DEN RIKTIGE BENKEPLATEN

Du kan få oversikt over alle våre benkeplater
og alle mulighetene i din lokale HTH-butikk.

Her kan våre dyktige kjøkkenkonsulenter
hjelpe deg med å velge den riktige benkeplaten
ut fra dine ønsker og behov


BENKEPLATEGUIDE

Slik velger du riktig benkeplate 

For å finne den riktige benkeplaten til ditt kjøkken, er det nødvendig å vurdere hvilke forventninger du har til din nye kjøkkenbenk.

Begynn med å svare på disse tre spørsmålene:

1#
HVORDAN BRUKER DU KJØKKENET DITT?

Hvordan er familien din sammensatt, og hva bruker I kjøkkenet til i hverdagen.

Har du barn som hjelper til på kjøkkenet? Baker du mye, eller bruker matvarer som avgir mye saft eller farge? Vil du bruke tid på rengjøring eller regelmessig vedlikehold?

Alt sammen har betydning for hvilken benkeplate du skal velge.

Focus | HTH
Focus Midnattsblå | HTH Tendens | HTH

2#
HVILKEN STIL ER DU PÅ JAKT ETTER?

Den riktige benkeplaten gir kjøkkenet sjel, og er en stor del av ditt kjøkkens visuelle uttrykk. Materialet, fargen, strukturen og tykkelsen på benkeplaten har stor betydning for designet, og mulighetene er utallige.

Vil du ha et klassisk kjøkken med glød og varme er en benkeplate i heltre et åpenbart valg. Skal benkeplaten signalisere minimalisme og enkelhet er Corestone noe for deg.

Det er opp til deg hvilken stil du vil ha.

3#
HVA ER BUDSJETTET DITT?

Benkeplatens pris kan være en stor del av det totale kjøkkenbudsjettet hvis du velger et meget eksklusivt materiale. Det er ikke uvanlig at prisen for en benkeplate av f.eks. granitt koster det sammen som resten av kjøkkenet.

Ønsker du en økonomisk løsning er det åpenbart å velge en slitesterk laminatbenkeplate som er svært konkurransedyktig på pris.

Få hjelp fra en av våre kjøkkeneksperter til å finne frem til den riktige benkeplate.

Finn din HTH-butikk

Finn den korrekte høyden på kjøkkenbenken

Høyden på kjøkkenbenken din er avgjørende for å få mest mulig behagelige arbeidsforhold, der du hverken får vondt i ryggen eller skuldrene fordi høyden på benken enten er for lav eller høy.

En god huskeregel for å finne den korrekte høyden til kjøkkenbenkeplaten er å dele din høyde med 2 og legge til 5 cm. Er du for eksempel 170 cm høy, skal høyden på benkeplaten være 90 cm (170 cm / 2 = 85 cm + 5 cm = 90 cm)

 

Standardhøyde på kjøkkenbenk

I de fleste familier må man ta hensyn til høydeforskjeller, noe som kan gjøre det vanskelig å bestemme seg for høyden på kjøkkenbenkeplaten.

I et standardkjøkken er høyden på kjøkkenbenken mellom 85–95 cm. En kjøkkenbenk med en høyde på 90 cm vil passe til de fleste familier av normal høyde.