Velg den riktige benkeplaten

Når du skal velge den riktige benkeplaten til ditt nye kjøkken, er det flere ting du må vurdere.

Midnattsblå | HTH

En benkeplate i antikk heltre eik på 30 mm kan få en svevende look med vår unike VH-7 grepskinne.

Harmony Dark | HTH

Med CoreStone kan du få en 10 mm hvit benkeplate, og skape en flott kontrast til et Harmony Dark VH-7 kjøkken.

Benkeplaten er det viktigste

Det viktigste elementet på kjøkkenet ditt er benkeplaten. Det er ikke bare den dyreste delen av et nytt kjøkken, men det er sannsynligvis den du tilbringer mest tid med.

Er du i tvil om hvilken benkeplate som matcher dine behov og ditt kjøkken? Les vår benkeplateguide, og få tips til hva du må vurdere før du bestemmer deg.

Midnattsblå | HTH Lakkfarger

Ekspertåd

Har du barn som deltar i matlagingen er det en god idé å velge en benkeplate med struktur på overflaten. Det gjør fettete fingre og eventuelle riper mindre synlige.

Midnattsblå | HTH Lakkfarger

Kjenn etter

Ta på benkeplaten før du bestemmer deg! Det kan høres banalt ut, men når du tar på benkeplaten får du en idé om hvordan det høres ut når du setter ting på den.

Midnattsblå | HTH Lakkfarger

Prioriter

Alle benkeplatematerialer har fordeler og ulemper: Pris, designmuligheter, rengjøring og vedlikehold. Bestem deg for hva som er viktig for deg, og ta valget ditt ut fra det.

Benkeplateguide

Slik velger du riktig benkeplate 

For å finne den riktige benkeplaten til ditt kjøkken, er det nødvendig å vurdere hvilke forventninger du har til din nye kjøkkenbenk.

Begynn med å svare på disse tre spørsmålene:

 

HVORDAN BRUKER DU KJØKKENET DITT?

Det handler mye om hvordan familien din er sammensatt, og hva dere bruker kjøkkenet til i hverdagen.

Har du barn som hjelper til på kjøkkenet? Baker du mye, eller bruker matvarer som avgir mye saft eller farge? Vil du bruke tid på rengjøring eller regelmessig vedlikehold?

Alt sammen har betydning for hvilken benkeplate du skal velge.

MagicMoveID | HTH

En benkeplate i heltre gir
kjøkkenet varme og glød.
Vedlikeholder du den
jevnlig får den en vakker
patina, og kan vare i
mange år.

Focus | HTH
Focus Finer | HTH

HVILKEN STIL ER DU PÅ JAKT ETTER?

Den riktige benkeplaten gir kjøkkenet sjel, og er en stor del av ditt kjøkkens visuelle uttrykk. Materialet, fargen, strukturen og tykkelsen på benkeplaten har stor betydning for designet, og mulighetene er utallige.

Vil du ha et klassisk kjøkken med glød og varme er en benkeplate i heltre et åpenbart valg. Skal benkeplaten signalisere minimalisme og enkelhet er Corestone noe for deg.

Det er opp til deg hvilken stil du vil ha.

 

HVA ER BUDSJETTET DITT?

Benkeplatens pris kan være en stor del av det totale kjøkkenbudsjettet hvis du velger et meget eksklusivt materiale. Det er ikke uvanlig at prisen for en benkeplate av f.eks. granitt koster det sammen som resten av kjøkkenet.

Ønsker du en økonomisk løsning er det åpenbart å velge en slitesterk laminatbenkeplate som er svært konkurransedyktig på pris.

Alt handler om hva du prioriterer.

Kvadrat | HTH

Laminatbenkeplater fås i utrolig mange forskjellige design og utforminger – til svært konkurransedyktige priser.

Hvilken benkeplate er best?

Det er helt individuelt hvilken benkeplate som er best for deg. 
Derfor har vi samlet de seks mest populære benkeplatematerialene, og beskrevet deres gode egenskaper og begrensninger slik at du kan danne deg et overblikk.

Focus | HTH
Laminat er aldri feil
×

Fordeler og ulemper med laminatbenkeplater

Info

Laminat er aldri feil når du skal finne din nye benkeplate. De moderne laminatbenkeplatene er både robuste og lette å rengjøre.

FARGEMULIGHETER

Laminatbenkeplatene fås i mange farger og mønstre slik at du kan få akkurat den benkeplatelooken du ønsker.

SLITESTYRKE

Når du velger en laminatbenkeplate til ditt nye kjøkken, får du en slitesterk kjøkkenbenk som tåler hverdagens strabaser. Vær likevel oppmerksom på at laminatbenkeplatens overflate er hard, og ødelegges av sterk varme. Den tåler dessuten ikke etsende kjemikalier som f.eks. klor og syre.

RENGJØRING OG VEDLIKEHOLD

En benkeplate i laminat krever et minimum av vedlikehold. Daglig rengjøring med en skikkelig oppvridd klut er ofte nok. Se forøvrig vår vedlikeholdsveiledning.

PRIS

Laminat er økonomisk sett det mest attraktive materiale du kan finne når du skal ha en benkeplate til ditt kjøkken.

Corestone | HTH
CoreStone er elegant og enkel å rengjøre
×

Corestone

Corestone | HTH

CoreStone er bordplader i massiv gennemfarvet compositmateriale. Det er ensbetydende med en helt unik kombination af elegance og høj kvalitet. 
Det er komfort, design og smukke linjer i enhver løsning. Samtidig er det et minimum af vedligeholdelse.

CoreStone bordplader kan samles med "optisk" usynlige samlinger, så du kan få helt glatte flader.

 

Corestone er helt enkelt udviklet, så bordpladerne kan bøjes, skæres og formes, næsten som man vil. Det gør det nemt at få en smuk underlimet vask - ligesom det bliver nemt at kombinere det med andre materialer.

 

Karakteristika: Det særlige poreløse materiale afviser ubesværet fugt, smuds og baktierier - og er lang mere bestandig mod varme genstande og kemikalier end andre gængse materialer.

 

Vær opmærksom på: Corestone kan repareres og poleres op på ny efter behov.

 

Keramikbordplade Trilium | HTH
Keramikk er umulig å slite nedd
×

Keramikk er umulig å slite nedd

Tabletop | HTH

Med en benkeplate i keramikk trenger du ikke å bekymre deg for fettete fingre, riper og skjolder. Benkeplaten tåler varme gryter og er med den motstandsdyktige overflaten perfekt for et hjem der kjøkkenet blir flittig brukt.

Scandinavian Classic | HTH
En benkeplate i heltre gir sjel og varme
×

Massive træbordplader

Scandinavian Classic | HTH

En bordplade af træ er noget af det mest klassiske inden for køkkendesign. Hvis du vedligeholder bordpladen, får den en smuk patina og holder i mange år.

Massivt træ er et populært valg som bordplade, og den olierede overfladebehandling fremhæver træets naturlige glød. Træ er et levende materiale, som arbejder – det skal der være plads til, når bordpladen monteres.

Karakteristika: Olien fremhæver træets glød, åretegninger og gør pladen fugtafvisende. Hakker og ridser kan slibes væk, hvorefter pladen kan behandles.

Vær opmærksom på: Træpladen kræver vedligeholdelse og regelmæssig oliering. Den tåler ikke sulfo, syre eller varme genstande.

HTHs massive træbordplader er FSC®mærkede - se mere her

Havana | HTH
Rustfritt stål er industrielt og praktisk
×

Rustfri stål

Havana | HTH

Stålbordpladen kendes bedst fra de store industrikøkkener, men bliver nu også brugt i private køkkener.

Stålbordpladen er især praktisk, hvor bord og vask går ud i et, så man undgår sammenføjninger, hvor der kan samle sig snavs. Stålbordplader tåler begrænset varme.

Karakteristika: Stålbordpladen er hygiejnisk, fordi den er nem at rengøre og vedligeholde. Samtidig er den særdeles slidstærk.

Vær opmærksom på: Det er en bordplade, der er kølig at røre ved, og den får nemt ridser. Eventuelle buler kan være vanskelige at rette ud.

Focus Finer | HTH
Granitt tilfører kjøkkenet en eksklusiv look
×

Granitbordplader

Focus Finer | HTH

En køkkenbordplade i granit ser flot ud, men den er også sart. Og har du brug for eventuelle fliser eller f.eks. hylder, er det en god idé at bestille det hele samtidig. Så er du sikker på, at struktur og farve er ens.

Karakteristika: Granitbordpladen tåler både vand og moderat varme, dog ikke for høje temperaturer. På grund af den glatte overflade er den rigtig god at ælte dej på. En granitplade fås i flere tykkelser og i mange forskellige farvenuancer.

 

Vær opmærksom på: Granitbordet får nemt kalkpletter. Kanterne er sårbare over for slag, og så er den tung at håndtere ved montering. Granit er et naturmateriale, hvorfor farveforskelle kan forekomme.

Leveringstid: Vælger du en bordplade i granit, foregår leveringen i to trin. Når køkkenet er monteret, kan man afhængig af kompleksiteten af bordpladen vælge først at lave en skabelon af masonit. Den bruger man til at skære den rigtige bordplade efter, så den passer perfekt.

Der går typisk 3–5 uger fra skabelonen er lavet, til den rigtige bordplade er klar fra leverandøren til færdigmontering. I visse tilfælde kan der gå længere tid.

Gjennomtenkt kjøkkenøy med horisontale linjer
Corian® gir mange designmuligheter
×

Corian®

Gjennomtenkt kjøkkenøy med horisontale linjer

Corian® er et eksklusivt, homogent blandingsprodukt, som har en enestående holdbarhed. Det egner sig specielt godt til løsninger, hvor man ønsker sig en bordplade med et avanceret design.

Karakteristika: Corian® fås i mange farver og designs. Det er nemt at vedligeholde og tåler vand, alle rengøringsmidler og varme, dog ikke for høje temperaturer.

 

Vær opmærksom på: Corian® er et forholdsvist dyrt materiale. Bordpladen tåler op til 100 graders varme.

 

Leveringstid: Vælger du en bordplade i Corian®, foregår leveringen i to trin. Når køkkenet er monteret, kan man afhængig af kompleksiteten af bordpladen vælge først at lave en skabelon af masonit. Den bruger man til at skære den rigtige bordplade efter, så den passer perfekt.

Der går typisk 3–5 uger fra skabelonen er lavet, til den rigtige bordplade er klar fra leverandøren til færdigmontering. I visse tilfælde kan der gå længere tid.

Benkeplater | HTH

Bli inspirert til ditt benkeplatevalg

I katalogen "Fronter og tilbehør" har vi samlet vårt standardsortiment, slik at du kan se hvilke benkeplater du kan velge mellom.

 

Få hjelp til å velge den riktige benkeplaten

Du kan få oversikt over alle våre benkeplater og alle mulighetene i din lokale HTH-butikk. Her kan våre dyktige kjøkkenkonsulenter hjelpe deg med å velge den riktige benkeplaten ut fra dine ønsker og behov.

Butikker | HTH GO

Se mulighetene

Kjenn på skapdørene, merk deg benkeplatene, se hva som passer sammen og få personlig rådgiving i din lokale HTH-butikk.

Finn din nærmeste HTH-butikk

Avtal gratis rådgivningsmøte | HTH

Avtal et gratis designmøte

Våre kjøkkenkonsulenter hjelper gjerne til med å finne det helt riktige kjøkkenet som imøtekommer dine ønsker og budsjett.

Ja takk, jeg vil gjerne avtale et møte