Lover og forordningen

Vi sørger alltid for at lover og regler overholdes i våre prosjekter. For enkelhets skyld har vi samlet de viktigste lover og regler her. Som beboer kan du også lese hvilke muligheter du har for å få nye installasjoner som bad og kjøkken i din leiebolig.

Kollektiv råderett
Den kollektive råderetten gir boligavdelingen mulighet til å bestemme at enkelte utbedringer kan utføres etter ønske fra den enkelte leietaker og evt. boliger og flyttekjøkken. I disse tilfellene er det avdelingen som finansierer utgiften. Som beboer kan du stemme ja til ordningen «kollektiv råderett» på avdelingsmøtet uten å skaffe nytt kjøkken selv, dersom du ikke ønsker det. Når ordningen er vedtatt, er det valgfritt om du ønsker nytt kjøkken. Det du stemmer på er muligheten til å få det. Stemmer du nei til ordningen «kollektiv råderett», kan du frata naboen muligheten.
Hvis den kollektive råderetten ikke er vedtatt av borettslaget, kan du kjøpe kjøkken via individuell råderett.

Individuell råderett

Den individuelle råderetten gir leietakere i de offentlige boligene mulighet til selv å bestemme hva som skal endres. Her sørger leietaker selv for at arbeidet blir utført og finansiert. Ønsker du å finansiere kjøkkenprosjektet ditt selv, tilbyr HTH både totalløsninger, hvor vi tar oss av alt, eller Gjør-det-selv-løsninger.
Få inspirasjon til ditt eget kjøkkenprosjekt

Kollektive forbedringer

Avdelingsmøtet kan vedta at utbedringene skal utføres i alle boliger. I disse tilfellene er det avdelingen som finansierer utgiften.

Rett til installasjon

Her har leietaker rett til å foreta vanlige installasjoner av hvitevarer . Leietaker finansierer utgiften selv og er også ansvarlig for vedlikehold.

Kontakt

Finn bedriftssenteret ditt

HTH har forhandlere og butikker over hele Norge, så du kan enkelt komme i kontakt med oss.

Finn bedriftssenteret ditt