VELG RIKTIG KJØKKENVASK OG ARMATUR

Kjøkkenvasken er en sentral arbeidsstasjon på kjøkkenet ditt. Få tips for å velge en kjøkkenvask som passer dine behov, samt et kjøkkenarmatur som matcher.

Corestone | HTH
Nordic Spirit | HTH Scandinavian Classic | HTH

KJØKKENVASKEN SKAL FUNGERE I HVERDAGEN

Kjøkkenvasken din må tåle litt av hvert. Tenk bare på alle gangene du vasker hender, skyller grønnsaker eller fyller vann i gryter i løpet av dagen. Derfor må den være slitesterk og enkel å rengjøre.

De tre mest brukte materialene til kjøkkenvasker er:

Rustfritt stål: Et klassisk, hygienisk, rengjøringsvennlig og holdbart valg, som passer til de fleste benkeplater og kjøkken.

Støpt granitt: Et hardt og slitesterkt materiale som du kan få i flere farger og som setter et moderne og personlig preg på kjøkkenet. I tillegg er det enkelt å vedlikeholde.

Keramisk porselen: Dette materialet er både estetisk pent, ripebestandig, varmebestandig og rengjøringsvennlig.

Les mer om valg av materialet

HVOR STOR SKAL KJØKKENVASKEN VÆRE?

Det finnes ikke noe enkelt svar på spørsmålet om, hvor stor kjøkkenvasken din skal være. Det avhenger av flere ting.

Dersom du har et lite kjøkken uten så mye bordplass, så er det en god idé å velge en liten vask. Bordplass har nemlig like stor betydning funksjonelt sett, som det vasken har.

Et annet tips er å se på skapet, som vasken skal monteres i. Dersom det er 50 cm bredt, kan du ikke velge en 60 cm bred vask uten problemer.

ENKELT ELLER DOBBELTVASK?

Kjøkkenvasken er midtpunktet på kjøkkenet ditt og skal matche behovene dine. Vurder derfor hvordan du bruker vasken. Foretrekker du én stor vask eller en vask med to rom?

Fordelen ved en enkelt vask er, at det er plass til å vaske store stekepanner og gryter. Til gjengjeld gir en dobbeltvask deg mulighet for å gjøre flere ting på én gang.

Se utvalget i katalogen ”Fronter og tilbehør”

DAGLIG RENGJØRING HOLDER VASKEN PEN

De fleste kjøkkenvasker kan rengjøres med en oppvaskbørste, oppvaskmiddel og vann, med påfølgende avtørking.

Dersom du bor i et område med hardt vann og høyt innhold av kalk, kan det i noen tilfeller oppstå misfarging i kjøkkenvasken på grunn av kalkavleiringer. For å unngå det bør du bruke vanlig kalkfjerner og rense med en myk svamp etterpå.

SLIK VELGER DU RIKTIG KJØKKENARMATUR

Det stilles store krav til en kjøkkenkran. Den skal både være praktisk og gjøre arbeidet lett, samtidig som den må ha et fint design, som både vasken og interiøret på kjøkkenet ditt.

Du må vurdere følgende, før du velger et kjøkkenarmatur:

- Hvor stor høyde trenger du under vannkranen til store gryter osv.?

- Skal vannkranen ha stor svingradius, slik at du kan nå hele veien rundt, eller foretrekker du en tut som er fleksibel og kan trekkes ut?

- Vil du betjene armaturet med et eller to grep? Eller skal det være elektronisk?

Få flere ekspertråd til kjøkkenet ditt

Quooker | HTH
Stockholm | HTH Kitchen sink and tap | HTH

KLASSISK ELLER MESSING?

De fleste kjøkkenarmaturer er laget av messing og er belagt med blankt eller børstet krom eller rustfritt stål. Det er et klassisk og tidløst valg, som passer til de fleste kjøkken.

Dersom kjøkkenet ditt skal skille seg ut, kan du velge et messingarmatur og en vask i messing. Det vil gi kjøkkenet ditt en moderne og eksklusiv look.

Messingdetaljer til kjøkkenet ditt

Focus | HTH
Tendens | HTH Scandinavian Classic | HTH

SVARTE ELEMENTER I DITT KJØKKENDESIGN

Svarte armaturer og vasker har blitt populære for å fullføre stilen i industrielt inspirerende kjøkkendesign.

Fordelen med svarte armaturer og vasker er også at de matcher svarte hvitevarer og dermed gir en flott helhet.

Les mer om svarte armaturer og vasker

KOKENDE VANN DIREKTE FRA KRANEN

Det er vanskelig å komme utenom Quooker, hvis du ønsker et elegant kjøkkenarmatur med flere funksjoner.

Fra begynnelsen tilbød Quooker kokende vann, men i 2022 har du også mulighet for å få kjøleenheten CUBE, som leverer avkjølet vann med og uten brus, når du velger en Quooker-løsning.

Heldigvis er det flere konkurrenter, som tilbyr spennende løsninger med ulike funksjoner. Besøk din nærmeste HTH-butikk og la kjøkkenekspertene våre vise deg mulighetene.

Finn adressen på din HTH-butikk


Kjøp vask og armatur fra Gjør Det Selv HTH-sortiment på nett

Kjøkkenvask Intra universo 150WT med strainer

Kjøkkenvask Intra universo 150WT med strainer

Gjeldende pris: 2 039,00 NOK inklusive moms

FÅ HJELP TIL Å VELGE

Dersom du er i tvil om hva slags kjøkkenvask og armatur,                                          du skal velge, så er du velkommen til å besøke oss                                                  i din nærmeste HTH-butikk

Kjøkkenekspertene våre har oversikt over alle mulighetene                                        og gleder seg til å hjelpe deg med å finne det riktige.