GI KJØKKENET DITT KARAKTER MED MESSING

Messing er et tidløst element i kjøkkeninnredningen, det er dekorativt og det gir kjøkkenet et elegant preg. Inviter inn det gylne metallet med en armatur og vask i messing.

FORDELER VED MESSING

Messing gir kjøkkenet varme og personlighet – uansett om kjøkkenet ditt er mørkt, fargerikt eller lyst så er de gylne tonene ideelle til å gjøre kjøkkenet ditt særpreget.

Messing er lett å vedlikeholde, og det stilfulle materialet holder i mange år. Du unngår ikke at messing patinerer og får brunlige nyanser med tiden, men gir bare litt ekstra sjarm. Metallet vil fortsatt fremstå elegant, og patineringen gjør armaturen og vasken unik.

Hvilken vask og armatur skal du velge?

Case: Mai Morseth | HTH
Art | HTH Base | HTH

HVILKEN KJØKKEN-STIL PASSER MESSING TIL?

Du kan rolig kaste din kjærlighet på messing. Metallets varme toner gir et kontrastfullt samspill både til kjølige materialer som marmor og betong og til et mørkt og elegant kjøkken. Du kan også bruke messing til å piffe opp det nordiske og minimalistiske kjøkkenet.

Med de gylne fargenyansene er det ingen grenser for hvordan du kan uttrykke din personlige stil.

Finn din kjøkkenstil

MIX OG MATCH MED MESSING

Sett ditt personlige preg på kjøkkenet ved å mikse og matche din messing kjøkkenarmatur og vask med andre elementer.

Du får en flott kontrast ved å kombinere den gylne armaturen med midnattsblå skapdører og en sort bordplate. Tilføy lamper i messing for å understreke stilen.

Opplev det blå kjøkkenet

Nordic Spirit Harmony Dark | HTH
Lounge Brass | HTH Harmony Dark | HTH

SKAP SAMMENHENG I INNREDNINGEN

Med grep i messing skaper du harmoni mellom armaturen og vasken og merker materialets varme stemning i hele kjøkkenet – uten at metallet dominerer.

Du kan også skape sammenheng i hjemmet ved å la små messingdetaljer i form av grep, armatur eller dørhåndtak gå igjen på badet og i vaskerommet.

Få 5 tips til valg av grep

HVORDAN VEDLIKEHOLDER JEG MESSING?

Det er to regler du skal huske når du vedlikeholder messing:

Bruk aldri sterke rengjøringsmidler som kan skade overflaten.

Unngå å bruke stålull eller metallbørster da de riper messingen.

Den daglige rengjøring av messingarmatur og vask kan du klare med en myk klut eller oppvaskbørste, oppvaskmiddel og vann. For å holde kalken unna anbefaler vi at du ofte tørker over armaturen og vasken med en tørr klut eller kjøkkenhåndkle for å fjerne vannrester og forebygge kalkflekker.

Pas godt på din messing køkkenvask

Med tiden vil messing begynne å få brunlige nyanser. Det er en naturlig og uunngåelig patineringsprosess som skjer når materialet får luft.

For å passe godt på kjøkkenvasken bør du unngå å stille gryter og panner direkte ned i vasken. Bruk i stedet en oppvaskbalje eller silikonmatte. La heller aldri syreholdige matvarer som alkohol, te og juice ligge i vasken i lenger tid av gangen.

Polert messing kan med tiden miste sin glans, men med et skånsomt pussemiddel og en myk klut kan du få armaturen og vasken til å skinne på nytt.

Få rådgivning om messing i din HTH-butikk

FÅ HJELP TIL Å VELGE

Vil du gjerne vite mer innen du velger messing til kjøkkenet?

Du er alltid velkommen i din nærmeste HTH-butikk, hvor
våre kjøkkeneksperter har oversikten over alle
mulighetene og de står klare til å veilede deg
så du kan finne den helt riktige løsningen for deg.